نخوردن صبحانه بر کاهش یادگیری دانشآموزان اثر می گذارد
تغذیه سالم بویژه خوردن صبحانه مغذی در تامین نیازهای تغذیهای دانشآموزان برای رشد و تکامل آنها اهمیت ویژهای دارد و نخوردن صبحانه تاثیر منفی بر یادگیری دانش آموزان می گذارد.

به گزارش روابط عمومی _ خانم عاطفه شیبک کارشناس تغذیه گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: صبحانه نخوردن از مشکلات شایع در دوران مدرسه است. دانش آموزانی که بدون خوردن صبحانه به مدرسه می روند یادگیری و کارایی لازم را ندارند. نخوردن صبحانه و گرسنگی در طی ساعات کلاس درس موجب پایین آمدن قندخون و اختلال در یادگیری و تمرکز حواس می شود. همچنین ناشتایی طولانی مدت باعث صرف غذای بیشتر در وعده ناهار می شود که در نهایت اضافه وزن و چاقی را به دنبال دارد.
وی ادامه داد: معمولا دانش آموزان نداشتن وقت کافی را دلیل نخوردن صبحانه عنوان می کنند. صرف شام در ساعات ابتدای شب، خوابیدن به موقع، زودتر از خواب بیدار شدن در صبح و اهمیت دادن والدین به صبحانه به عنوان یک وعده غذایی مهم، موجب افزایش تمایل دانش آموزان به صرف صبحانه می گردد
وی افزود: یکی از دلایل نخوردن صبحانه در دانش آموزان تکراری و یکنواخت بودن آن است. تنوع در صبحانه، دانش آموزان را به خوردن صبحانه تشویق میکند. مثال هایی از یک صبحانه مناسب برای دانش آموزان، نان و پنیر و گردو، نان و پنیر و گوجه فرنگی، نان و پنیر و خیار ، نان و تخم مرغ و گوجه فرنگی، نان و کره و مربا، نان و کره و عسل، نان و پنیر و خرما است . نوشیدن یک لیوان شیر همراه صبحانه توصیه می شود. همچنین غذاهایی مانند عدسی با نان، خوراک لوبیا با نان، حلیم، فرنی و شیربرنج و انواع آش های محلی از غذاهای مفید و با ارزش غذایی بالا به شمار می روند که می توانند به عنوان صبحانه مصرف شوند
خانم شیبک ادامه داد: قسمتی از انرژی روزانه دانش آموزان باید از طریق مصرف میان وعده ها تامین شود ، میان وعده باید انرژی و مواد مغذی لازم برای رشد و سلامت بدن را تامین نماید. میان وعده هایی مانند انجیرخشک، توت خشک، بادام، پسته، گردو، برگه زردآلو، سیب، پرتقال، نارنگی و ساندویچ هایی مانند نان و پنیر و سبزی و انواع کوکو و کتلت، نان و کره بادام زمینی بدون شکر، نان و پنیر و خرما و بیسکوییت های سبوس دار از میان وعده های سالم و مفید به شمار می روند
وی عنوان کرد: مصرف میان وعده هایی مانند چیپس، غلات حجیم شده و سایر تنقلات که ارزش غذایی ناچیزی دارند بدلیل ایجاد سیری کاذب دانش آموز را از خورد وعده اصلی بازمی دارد. مصرف غذاهای پرچرب و سرخ شده مانند فست فودها نیز علاوه بر دریافت کالری بالا و ابتلا به اضافه وزن و چاقی، به دلیل تغییر ذائقه به سمت مصرف زیاد نمک و چربی، زمینه ساز ابتلا به پرفشاری خون، اختلالات لیپیدی و بیماری های قلبی عروقی در بزرگسالی می باشد
comment