کاهش محسوس بروز تالاسمی طی ۳سال گذشته در شهرستان خاش و تفتان
خوشبختانه از سال گذشته تاکنون تنها یک مورد جدید تالاسمی ماژور گزارش شده است

کاهش محسوس بروز تالاسمی طی ۳سال گذشته در شهرستان خاش و تفتان
خوشبختانه از سال گذشته تاکنون تنها یک مورد جدید تالاسمی ماژور گزارش شده است
مدیر شبکه بهداشت و درمان خاش با بیان اینکه پیشگیری از تولد نوزاد مبتلا به تالاسمی ماژور را به عنوان یکی از اولویت های بهداشتی شهرستان مدنظر قرار گرفته است و شاهد کاهش موارد بیماری هستیم گفت: از سال۱۴۰۱ تاکنون تنها یک مورد تالاسمی در شهرستان خاش داشته ایم و متاسفانه مشکل اصلی در شناسائی افراد ناقل تالاسمی به ازدواج هایی مربوط است که بدون حضور در دفترخانه های رسمی و یا توسط عاقدین فاقد مجوز انجام می شود.
دکتر رضا کرد ادامه داد: آموزش پیشگیرانه در سطوح مختلف از طریق نشست هایی با ائمه معزز جمعه، محضرداران، عاقدین محلی، خانواده های دارای فرزند تالاسمی و نیز تشدید شناسایی و آموزش و مشاوره زوج های جوان قبل از ازدواج و آزمایشات PND در سطح شهرستان در حال اجراست.
وی ادامه داد: خوشبختانه در مدت ۳سال گذشته تنها ۶مورد تولد تالاسمی ماژور و در والدین بدون سابقه قبلی کودک تالاسمی گزارش شده و با هماهنگی و پیگیری انجام شده در خانواده های دارای سابقه کودک تالاسمی ماژور طی این مدت هیچ نوزاد جدید مبتلا به تالاسمی متولد نشده است
وی ادامه داد: زوجین متقاضی ازدواج با یک آزمایش ساده خون و مشاوره پیش از ازدواج می توانند از تولد نوزاد مبتلا به تالاسمی جلوگیری کنند.
به گفته دکتر کرد با وجود موفقیت های خوب در زمینه مدیریت و پیشگیری بیماری تالاسمی برای به صفر رساندن این بیماری در کنار فعالیت های نیروهای بهداشت و درمان، از محضرداران، عاقدین محلی و زوجین عزیز درخواست مشارکت بیشتر داریم
وی یادآور شد: راه اندازی مرکز مشاوره قبل از ازدواج شهرستان تفتان و انجام آزمایشات در مرکز خدمات جامع سلامت نوک آباد اقدامی ارزشمند در ارتقای سلامت ازدواج و خانواده و تسهیل دسترسی شهروندان به خدمات مشاوره می باشد که قطعا در روند پیشگیری از تولد نوزاد تالاسمی موثر خواهد بود
خانم ثوری مسئول بخش تالاسمی بیمارستان امام خمینی ره شهرستان خاش نیز گفت: تالاسمی ماژور یک بیماری ارثی است که از والدین ناقل به فرزندان به ارث می رسد، بیمار دچار کم خونی شدید بوده و پس از ۶ ماهگی برای ادامه حیات مجبور است برای تزریق خون هر ۳ تا ۴ هفته، ساعت ها در بیمارستان بستری شود
وی ادامه داد: اهتمام مجموعه بهداشت و درمان و مداخلات به موقع کارشناس مسئول بیماری های غیرواگیر، مشاوره و هماهنگی آزمایشگاه و همکاری والدین دارای فرزند تالاسمی، منجر به ۴۳ مورد سقط درمانی و روند نزولی بیماری تالاسمی در شهرستان خاش و تفتان شد.
وی افزود: روزانه بالغ بر۱۵_۱۰ بیمار تالاسمی برای دریافت خون، دارو و آزمایشات و معاینات به بیمارستان مراجعه می کنند، این بیماری هزینههای سنگین اقتصادی، روانی و اجتماعی بر خانوادهها، بیماران و نظام سلامت تحمیل میكند.
روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان
comment