منیر افتخاری نیا کارشناس تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان؛
کاهش استرس و افزایش یادگیری در ایام امتحانات با رعایت اصول تغذیه ای مناسب
رعایت اصول تغذیه ای مناسب در زمان امتحانات در افزایش یادگیری و کاهش استرس تاثیر گذار است.

کاهش استرس و افزایش یادگیری در ایام امتحانات با رعایت اصول تغذیه ای مناسب
رعایت اصول تغذیه ای مناسب در زمان امتحانات در افزایش یادگیری و کاهش استرس تاثیر گذار است.
به گزارش روابط عمومی - منیر افتخاری نیا کارشناس تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در گفتگو با خبرنگار وبدا در زاهدان در خصوص اصول تغذیه مناسب در ایام امتحانات گفت: نحوه تغذيه در زمان امتحانات نقش مهمي در كارايي و عملكرد مغز دارد و در زمان امتحانات معمولا دانش آموزان دچار اضطراب و استرس مي شوند و دراثر اضطراب واسترس ميزان ترشح هورمون آدرنالين وكورتيزول دربدن افزايش مي يابد كه به بدن كمك مي كند انرژی بيشتري براي مقابله با شرايط استرس داشته باشد.
وی با اشاره به این موضوع که با رعايت چند نکته در تغذيه روزانه مي توان از استرس و اضطراب پيشگيري نمود گفت: در ایام امتحانات نباید وعدههای غذایی را حذف كرد، به خصوص صبحانه چون در كنترل استرس نقشی اساسی دارد، زیرا در هنگام صبح، میزان ترشح كورتیزول به بیشترین حد خود می رسد و صبحانه سبب كنترل استرس میشود.
وی ادامه داد: توصيه مي شود درايام امتحانات از مصرف غذاهاي چرب وشور بخصوص فست فودها خودداری شود، زیرا غذاهای چرب و شور دیرتر هضم میشوند و در شرایط استرسزا مانند ایام امتحانات، در کارکرد دستگاه گوارش اختلالاتي مانند سوءهاضمه و تهوع ايجاد مي كنند. خوردن غذاي چرب و سنگين قبل از امتحان موجب خواب آلودگي در جلسه امتحان مي شود.
کارشناس تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه استفاده از مغز ها را بعنوان میان وعده به دانش آموزان توصیه کرد و اظهار داشت: مصرف انواع مغزها بدليل اينكه حاوي اسيد هاي چرب ضروري امگا 3 و امگا 6 و بسياري از املاح معدني مثل آهن و روي هستند به ياد گيري وتمركز حواس كمك مي كنند وتوصیه می شود بعنوان ميان وعده در ايا م امتحانات از انواع مغزها استفاده شود.
وی با اشاره به این موضوع که در این مدت مصرف مواد غذايي كافئین دار باید محدود شود گفت: مصرف چاي وقهوه و حتی برخی شكلات ها داراي كافئين هستند و كافئين اگر چه در كوتاه مدت سبب بیداری و تمركز حواس میشود، اما مصرف زياد آن در بلند مدت باعث بهم خوردن تمركز حواس و حتی كاهش یادگیری و در نتیجه افزایش استرس و اضطراب در فرد میشود.
به گفته افتخاری نیا مصرف آب ميوه طبيعي وتازه كه در منزل تهيه مي شود مناسب است و آب ميوه هاي صنعتي نیز به دلیل داشتن شكر و مواد افزودني مناسب نيستند و همچنین آبمیوههای صنعتی و نوشیدنیهای شیرین به این دلیل كه انرژی زیادی را یك جا تخلیه و آزاد میكنند، استرس زا هستند.
کارشناس تغذیه معاونت بهداشتی افزود: مصرف روزانه 2تا 3 واحد از گروه شير ومواد لبني ( ماست ، پنير ) كه حاوي ويتامين هاي گروه B بخصوص ويتامين B2 وB12 هستند و هم چنين مصرف روزانه 5تا3 واحد از سبزي ها و4تا2 واحد از گروه ميوه ها به نشاط دانش آموز كمك مي كند.
وی همچنین تصریح کرد: بهتر است در موقع امتحان و استرس، از غذاهای سبك و زود هضم و غذاهایی كه انرژیشان به مرور آزاد میشود، استفاده نمایید و غلات و مواد غذایی حاوی كربوهیدراتهای پیچیده كه حاوي فيبر بيشتري هستند از جمله نان هاي سبوس دار مثل نان سنگك و نان جو موجب كاهش استرس در افراد میشود.
comment