والدین با آگاه سازی فرزندان از حوادث چهارشنبه سوری پیشگیری کنند
خانواده ها با آگاه سازی فرزندان در خصوص خطرهای چهارشنبه سوری از حوادث پیشگیری کنند.

به گزارش روابط عمومی- دکتر مهدی زنگنه، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در گفتگو با خبرنگار وبدا در زاهدان با اعلام این مطلب گفت: اقدامات پیشگیرانه باعث جلوگیری و کاهش مخاطرات ناشی از مواد محترقه در چهارشنبه آخر سال و گذراندان اوقاتی شاد و ایمن در کنار خانواده می گردد، با احتیاط و پرهیز از رفتارهای پر خطر، زندگی را برای خود و دیگران تلخ نکنیم.
وی با اشاره به این موضوع که حضور والدین برای کنترل و نظارت بر فرزندان در روز چهارشنبه سوری توصیه می شود، افزود: به فرزندان خود درمورد خطرات بازی با آتش و مواد محترقه و منفجره آگاهی لازم را بدهیم و مواظب رفتار مشکوک فرزندانمان در انبارها و محل های خلوت خانه برای نگهداری و تولید مواد منفجره و آتش زا باشیم.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان ادامه افزود: با ایجاد سر و صدای ناهنجار و مهیب، شادکامی را به تلخی تبدیل نکنیم و از نزدیک شدن به افرادی که مسایل ایمنی را در روز چهارشنبه سوری رعایت نمی کنند، جدا بپرهیزیم.
وی گفت: اصابت ترکش های ناشی از انفجار مواد محتـرقه موجب صدمات و خسارات جبران ناپذیر می شود، از قرار دادن لوازم چوبی و قابل اشتعال کهنه و اضافی در سطل های زباله در روز چهارشنبه سوری خودداری کنیم .
وی ادامه داد: از پریدن روی آتش به خصوص با چادر، مانتو و یا لباس های گشاد اجتناب کنیم، کبریت، فندک و مواد قابل اشتعال را از دسترس کودکان و افراد نابالغ دور کنیم و داخل خانه و فضای بیرون خانه (حیاط، حیاط خلوت، انبار، پارکینگ، پشت بام) را بازرسی کنیم تا اگر کودکان مواد محترقه در آنجا پنهان کرده اند، آنها را پیدا کنیم.
دکتر زنگنه افزود : هرگز مواد محترقه را در جای گرم به خصوص داخل یا در مجاورت موتورخانه انبار نکنیم و به هیچ عنوان، مواد محترقه را در ظروف شیشه ای یا فلزی قرار ندهیم واز پرتاب کردن مواد آتش زا مثل فشفشه، بالن، دارت و ... بر روی درختان، پشت بام ها و منابع نگهداری سوخت جدا خودداری کنیم.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان افزود: تماشاچیان معمولا در خطر اصابت ترکش های ترقه ها و مواد منفجره هستند، سعی کنیم در تیررس ترکش ها نباشیم، از انداختن مواد تحت فشار (مانند کپسول ها، اسپری حشره کش و ...)، وسایل شیشه ای مانند آمپول و قوطی های فلزی مانند اسپری و کنسرو به درون آتش جدا بپرهیزیم.
دکتر زنگنه در پایان گفت: در صورت مواجهه با فردی که دچار سوختگی شده، ضمن حفظ خونسردی از مالیدن مواد غیر بهداشتی مثل خمیر دندان، سیب زمینی، روغن و گذاشتن یخ بر روی محل سوختگی خودداری کنیم ، فردی که دچار سوختگی شده را هرچه سریعتر به مرکز درمانی منتقل کنیم و در صورت شدت مصدومیت با اورژانس (115) تماس بگیریم و در صورت بروز هرگونه حریق یا حادثه ای با سازمان آتش نشانی (125) تماس بگیریم و نوع حادثه و نشانی دقیق محل حادثه را اطلاع دهیم.
روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان