هشدار دانشگاه علوم پزشکی زاهدان
خطر ابتلا به بیماری های منتقله از راه آب و غذا در فصول گرم سال جدی است

هشدار دانشگاه علوم پزشکی زاهدان،
خطر ابتلا به بیماری های منتقله از راه آب و غذا در فصول گرم سال جدی است
گرم شدن هوا احتمال شیوع بیماری های منتقله از راه آب و غذا را بیشتر کرده است.
سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با اعلام این هشدار گفت: در صورت رعایت دستورالعمل های ساده بهداشتی و استفاده از آب و غذای سالم می توانیم مانع از شیوع بیماری هائی مانند اسهال و استفراغ در کودکان و یا بروز همه گیری هائی مانند وبا و حصبه شویم.
دکتر مهدی زنگنه با تاکید بر شرایط مناسب محیطی برای بروز این دسته از بیماری ها گفت: در سال های متمادی در استان سیستان و بلوچستان شاهد بروز همه گیری های گسترده و مرگبار وبا و حصبه بوده ایم امّا خوشبختانه با ارتقاء آگاهی های عمومی و دسترسی گسترده به آب آشامیدنی سالم بیش سال هاست که شاهد بروز این نوع از همه گیری در استان سیستان و بلوچستان نیستیم.
وی با اشاره به شرایط نامناسب بهداشتی در کشورهای همجوار و شناسائی مستمر بیماران عفونی مانند مبتلایان به مالاریا که به کشور ما وارد می شوند گفت: در صورت اهمال در رعایت شیوه نامه های بهداشت آب و غذا توسط مردم و یا عدم مراقبت جدی و فعال بیماری ها توسط کادر بهداشت و درمان، خطر بروز مجدد این قبیل همه گیری ها در استان کاملا جدّی است.
سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه بر ضرورت آشنایی تمامی هم استانی های عزیز با شیوه های پیشگیری از بروز بیماری های منتقله از راه آب تاکید کرد و گفت: خوشبختانه همکاران بهورز ما در مناطق روستائی به صورت مدون و مستمر توصیه های بهداشتی را به ساکنان مناطق تحت پوشش خود و علی الخصوص مادران خانوار ارائه می دهند امّا این مهم در مناطق شهری بیشتر بر عهده رسانه های جمعی قرار دارد.
دکتر مهدی زنگنه با اشاره به گرم شدن تدریجی هوا، بروز تغییرات شدید آب و هوایی و کاهش شدید بارندگی در سالهای اخیر، ورود غیر مجاز اتباع خارجی از مرز ها را از دلائل نگرانی در خصوص افزایش موارد بیماریهای اسهالی و منتقله توسط آب و مواد غذایی بویژه التور دانست.
وی افزود: اقداماتی از قبیل شستشوی مرتب دست ها و به خصوص قبل از صرف غذا و یا بعد از اجابت مزاج، شستشوی صحیح مواد غذائی مانند میوه جات و سبزیجات با استفاده از مواد گندزدا، کسب اطمینان از سلامت آب آشامیدنی و اجتناب از مصرف مستقیم آب رودخانه ها و چاه ها، شستشوی صحیح ظروف آماده سازی غذا، استفاده از غذاهای کاملا پخته شده و نگهداری صحیح مواد غذائی در یخچال از مهمترین اقداماتی است که باید به صورت جدّی مورد توجه همه هموطنان عزیز باشد.
سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با اشاره به پایش مستمر کلر باقیمانده در شبکه های آب رسانی در مناطق روستائی که توسط بهورزان خانه های بهداشت صورت می گیرد از توجه اداره کلّ آب و فاضلاب روستائی در تامین کلر در شبکه های آب روستائی و تانکرهای حمل سقائی آب تشکر کرد.
وی در عین حال از هم استانی های عزیز درخواست کرد تا درصورت مشاهده هر گونه علائم بیماریهای اسهالی و یا مسمویت غذائی و یا شک به بیماری وبا به نزدیکترین مرکز بهداشتی درمانی و یا بیمارستان مراجعه نمایند.
روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان
comment