هر شهروند باید ناظر و مدافع سلامت باشد
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: شهروندان باید بیش از پیش مراقب سلامتی خود و ناظر و مدافع سلامت مردم باشند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: شهروندان باید بیش از پیش مراقب سلامتی خود و ناظر و مدافع سلامت مردم باشند.
به گزارش روابط عمومی - دکتر سید مهدی طباطبایی معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در گفتگو با خبرنگار صدا و سیما شبکه هامون گفت: بیماری کرونا از طریق ریز قطرات تنفسی منتقل می شود، وقتی فردی مبتلا است و از طریق سرفه وعطسه سطوح را آلوده می کند و سطوح می تواند تا مدت طولانی آلوده بماند.
وی با اشاره به این موضوع که برای کنترل بیماری باید بهداشت فردی و فاصله گذاری اجتماعی را رعایت کنیم افزود: یکی از مداخلات انجام شده در جهت کنترل این بیماری اجرای طرح فاصله گذاری اجتماعی است به این معنی که افراد تماس های غیر ضروری را به صفر برسانند و از ورود به تجمعات اجتناب نمایند.
به گفته دکتر طباطبایی بر اساس مطالعات انجام شده 80 درصد افراد آلوده هستند و از بیماری خود مطلع نیستند علائم ندارند و یا علائم خفیف دارند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با اشاره به این موضوع که برای کنترل بیماری کرونا در اصناف مختلف شرایط انتقال متفاوت است افزود: دانشگاه علوم پزشکی زاهدان دستورالعمل های متناسب با هر شغل را تدوین نموده و در قالب پوستر از طریق فضای مجازی، سایت دانشگاه و صنوف مختلف اطلاع رسانی نموده است .
وی گفت: تاکنون بیش از دو هزار 600 بازرسی از مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی و اماکن عمومی توسط بازرسان بهداشت محیط صورت گرفته است که برای 600 مورد اخطاریه صادر شده و 37 مرکز به علت عدم رعایت موازین بهداشتی تعطیل شده است.
دکتر طباطبایی یکی از دغدغه های مردم را نانوایی ها عنوان کرد و گفت: به تمامی افرادی که در نانوایی ها حضور دارند آموزش های لازم توسط تیم های بهداشتی ارائه شده و با همکاری بسیج فاصله گذاری حداقل یک متر با رنگ آمیزی محیط بیرون نانوایی صورت گرفته است .
وی ادامه داد: متاسفانه در بازرسی های انجام شده بازرسان بهداشت محیط از نانوایی ها با عدم تمکین متصدیان نانوایی ها روبرو بودیم که چند مورد نانوایی بدلیل عدم رعایت مسائل بهداشتی تعطیل شده است.
دکتر طباطبایی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به این موضوع که تک تک افراد جامعه در پیشگیری و قطع زنجیره بیماری نقش دارند افزود: هر شهروند باید ناظر و مدافع سلامت خود و افراد جامعه باشد و اگر موردی را مشاهده کردند می توانند از طریق سامانه تلفنی 190 انتقادات و شکایت خود را مطرح نمایند.
comment