نکات تغذیه ای و بهداشتی در تهیه و توزیع غذاهای نذری در ماه محرم
در ایام ماه محرم و صفر بسیاری از افراد، اقدام به پخش نذری می کنند که برای حفظ بیشترین ارزش غذایی و رعایت بهداشت در تهیه و مصرف غذاهای نذری، دانستن نکاتی برای همه افراد و کسانی که نذری می دهند، ضروری است.
(b).jpg)
به گزارش روابط عمومی _ خانم مهندس سحر شهریاری مدیر سلامت محیط و کار معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: در صورت پخت و پز بایستی هرگونه پخت و پز در مکانهایی با شرایط بهداشتی صورت پذیرد و کلیه افراد درگیر در توزیع آب و غذا باید دارای کارت بهداشت باشند و رعایت بهداشت فردی در هنگام ارائه خدمت ضروری است
وی ادامه داد: مواد خام مصرفی باید سالم و بهداشتی باشد بر همین اساس توصیه میشود از مواد غذایی بستهبندی شده و از فرآوردههای خام دامی با کشتار مجاز یا بستهبندی شده مورد تایید سازمان دامپزشکی استفاده شود
وی افزود: برخی از هیئتها و نذر دهندهها غذا را چند ساعت قبل از مصرف عزاداران بستهبندی میکنند که این کار باعث به خطر افتادن سلامت عزاداران میشود ر همین اساس توصیه میشود از بستهبندی غذا بیش از ۲ ساعت قبل از مصرف خودداری شود
مهندس سحر شهریاری گفت: استفاده از ظروف یکبار مصرف فاقد مجوز و مشخصات و همچنین ظروف پلاستیکی شفاف و نازک در توضیح نوشیدنی گرم و غذای پخته شده خودداری گردد
وی یادآور شد: در صورت استفاده از ظروف یکبار مصرف برای توزیع مواد غذایی گرم از ظروف یکبار مصرف مناسب دارای مجوز از سازمان غذا و دارو استفاده شود
مدیر سلامت محیط و کار مرکز بهداشت استان گفت: ایستگاه های صلواتی موظف هستند در کنار هر ایستگاه لواتی سطل و یا کیسه زباله جهت جمع آوری مرتب ظروف و لیوانهای یکبار مصرف تعبیه کنند تا پسماندهای تولید شده به صورت بهداشتی جمع آوری، انتقال و دفع گردد
comment