معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان تاکید کرد؛
رهگیری اطرافیان در معرض تماس با استفاده از رسم نمودار اجتماعی (Sociogram)

رهگیری اطرافیان در معرض تماس با استفاده از رسم نمودار اجتماعی (Sociogram)
با رسم نمودار اجتماعی برای افرادی که در معرض تماس نزدیک با افراد مبتلاء بوده اند، می توان وضعیت بیماری در اطرافیان بیمار را رصد کرد.
به گزارش روابط عمومی دکتر سید مهدی طباطبایی معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در گفتگو با خبر نگار وبدا در زاهدان گفت: یکی از روش های بررسی وضعیت موجود، استفاده از دیاگرام موارد بیماری است و برای شناسایی اطرفیان در معرض تماس نزدیک افراد مبتلاء با استفاده از رسم نمودار اجتماعی (Sociogram) اطرافیان فرد مبتلاء مورد ارزیابی قرار می گیرند.
دکتر طباطبایی استفاده از رسم نمودار اجتماعی را یکی از ابتکارات دانشگاه علوم پزشکی زاهدان عنوان کرد و گفت: پس از شناسایی یک مورد مثبت، نمودار اجتماعی برای اطرفیان در معرض تماس نزدیک رسم می شود و در این دیاگرام افراد بر اساس نوع بیماری و تعاریف استاندارد، به صورت قراردادی طبقه بندی می شوند.
وی روش برخورد با بیماران کووید 19، در قطع زنجیره انتقال بیماری را بسیار مهم برشمرد و افزود: پس از شناسایی مورد مثبت، از تمامی اطرافیان در معرض تماس نزدیک، تست تشخیص سریع کرونا اخذ می شود و آموزش های ایزولاسیون یا جداسازی، قرنطینه و قرنطینه معکوس نیز ارائه می شود.
به گفته دکتر طباطبایی طبقه بندی و جداسازی افراد سالم از افراد آلوده در مدیریت و کنترل همه گیری کووید 19 بسیار حائز اهمیت است.
وی انجام قرنطینه معکوس برای افراد آسیب پذیر مانند سالمندان، افراد دارای بیماری زمینه ای و زنان باردار را الزامی دانست و افزود: قرنطینه معکوس یعنی جدا کردن افراد آسیب پذیر که احتمال عوارض شدید بیماری در آنها بالاتر است. این افراد نباید در فضاهای عمومی بسته و مکان های شلوغ حاضر شده و تماس نزدیک با فرد مشکوک یا مبتلا داشته باشند و در واقع قرنطینه می شوند که بیمار نشوند و حتی در صورت امکان باید از سایر افراد منزل نیز فاصله کافی داشته باشند.
comment