مصرف بیش از حد روغن و افزایش کلسترول خون عامل بیماری های قلبی و گرفتگی عروقی
یکی از دلایل بیماری های قلبی و گرفتگی عروقی مصرف بیش از حد روغن و افزایش کلسترول خون می باشد.

به گزارش روابط عمومی _ دکتر خداداد شیخ زاده معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با اشاره به اجرای پویش ملی تغذیه سالم گفت: بیماری قلبی، عروقی یکی از علل اصلی مرگ و میر است، تا حد زیادی با پیروی از سبک زندگی سالم قابل پیشگیری است.
وی رعایت الگوى تغذیه سالم و مصرف صحیح روغن ها و چربى ها را ضامن سلامتی برشمرد و افزود: الگوی غذایی سالم و مصرف صحیح روغن و چربی ها به بهبود سلامتی و پیشگیری از بیماری ها کمک می کند.
وی افزود: توصیه می شود، هموطنان عزیز الگوهای غذایی سالم از جمله منابع سالم چربیهای رژیمی، مانند روغن ها با چربی غیراشباع بالا و روغن اشباع کم را برای پیشگیری اولیه از بیماری های قلبی و عروقی در نظر بگیرند.
منیر افتخاری نیا، رئیس گروه تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در این باره گفت: چربی ها و اسیدهای چرب علاوه بر اینکه منبع مهم انرژی در رژیم غذایی هستند، نقش های مختلفی در فیزیولوژی انسان دارند و آنها به عنوان حامل ویتامین های محلول در چربی A، D، E ، K عمل می کنند و از جذب آنها در روده حمایت می کنند.
وی افزود: بسیاری از اسیدهای چرب دارای خواص هورمونی یا التهابی هستند و ممکن است در فرآیندهای فیزیولوژیکی متنوعی مانند عملکرد سیستم ایمنی، بهبود زخم و تنظیم بیان ژن نقش داشته باشند.
به گفته افتخاری نیا، برخی از اسیدهای چرب برای رشد و توسعه سیستم عصبی در رحم و در ماههای اول زندگی مهم هستند و برخی دیگر ممکن است بر خطر ابتلا به بیماریهای غیرواگیر در آینده تأثیر بگذارند.
وی چاقی را یک عامل خطر برای بسیاری از بیماری های غیرواگیر از جمله بیماری های قلبی عروقی، پرفشاری خون ، دیابت نوع 2 و انواع خاصی از سرطان ها عنوان کرد و افزود: از مهمترین عوامل خطر شناخته شده در بروز بیماریهای غیر واگیر می توان به بی تحرکی یا کم تحرکی، مصرف ناکافی میوه و سبزی، رژیم غذایی ناسالم که حاوی چربی، نمک و قند بالا می باشد اشاره نمود .
شایان ذکر است: پویش ملی تغذیه از 17 آذر با هدف اطلاع رسانی و اصلاح باورهای نادرست در مورد روغن و چربی ها و با تاکید بر شعار "روغن مناسب، غذای سالم، خانواده سالم " آغاز می شود.