غرق شدگی یکی از آسیب های قابل پیشگیری و درمان است
معاون فنی مرکز بهداشت استان گفت: شایعترین زمان غرق شدگی، اوایل صبح و غروب آفتاب بوده و بیشتر غرق شدگان در خارج از طرح های سالم سازی و یا در غیاب ناجیان غریق، دچار غرق شدگی می شوند.

غرق شدگی یکی از آسیب های قابل پیشگیری و درمان است
معاون فنی مرکز بهداشت استان گفت: شایعترین زمان غرق شدگی، اوایل صبح و غروب آفتاب بوده و بیشتر غرق شدگان در خارج از طرح های سالم سازی و یا در غیاب ناجیان غریق، دچار غرق شدگی می شوند.
به گزارش روابط عمومی- دکتر خداداد شیخ زاده معاون فنی مرکز بهداشت استان با اعلام این مطلب گفت: غرق شدگی یکی از 10 علت مرگ در افراد یک تا 24 ساله است، کودکان زیر 5 سال در معرض بیشترین خطر است و متاسفانه سالانه 236 هزار نفر در سطح جهان دچار غرق شدگی می شوند.
معاون فنی مرکز بهداشت استان ادامه داد: بیشترین آمار تلفات غرق شدگی همواره مربوط به رودخانه هاست، اما این آمار در دریا و استخر نیز، بسیار قابل توجه است.
وی گفت: بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت بیش از 90 درصد مرگ و میر ناشی از غرق شدگی در کشورهای کم در آمد و متوسط رخ می دهد .
در ادامه دکتر شیخ زاده افزود: همه ساله با فرا رسیدن فصل تابستان، گردشگران و مسافران با هدف فراهم کردن اوقات مفرح یا انجام ورزش های تابستانی به شنا کردن و قایق سواری در دریا و مکان های آبی می پردازند و در برخی موارد به دلیل رعایت نکردن اصول ایمنی، دچار غرق شدگی می شوند که بایستی شنا کردن با رعایت کامل اصول و قواعد در محدوده های مجاز ایمن سازی شده در دریا و در حضور نجات غریق، انجام شود.
وی با اشاره به این موضوع که برخلاف تصور عمومی، غرق شدگی فقط در دریا اتفاق نمی افتد بلکه شنا کردن در محیط های آبی دیگر نظیر کانال، رودخانه و سد نیز می تواند موجب غرق شدگی شود افزود: کودکان یک تا 4 سال در معرض خطر غرق شدگی در حوض، استخر و وان حمام هستند که آنها به دلیل کنجکاوی، عدم درک خطر و غفلت والدین دچار غرق شدگی می شوند، بنابراین پدر و مادرها باید کاملا مراقب کودکان خود باشند زیرا سهل انگاری در این زمینه، قابل جبران نیست.
دکتر شیخ زاده در ادامه با تاکید بر هشدار سطح قرمز هواشناسی و بارندگی های مانسون در استان افزود: از هم استانی های عزیز درخواست می شود از هر گونه استقرار در حاشیه رودخانه ها، مسیل ها و کانال های آبیاری به شدت خودداری و در عبور از نقاط سیلابی احتیاط لازم را داشته باشند و همچنین برای آگاهی و اطلاع بیشتر از وضعیت پیشروی سیل به پیام های رادیو، تلویزیون و منابع معتبر گوش دهند.
وی ادامه داد: مهمترین دغدغه افراد پس از وقوع سیل، رهایی از آثار و ضایعات به جا مانده از سیلاب است، متاسفانه سیل، روان آبی است که بر سر راه خود درخت، ماشین و هر چیز دیگری را در بر گرفته و با خود حمل می کند، سیلاب می تواند آغشته به فاضلاب، بقایای حیوانات و گاهی انسان، مواد شیمیایی و ... باشد، لذا لازم است پس از وقوع سیل، کلیه لوازم و وسایل به جا مانده بررسی و در صورت امکان شست وشو، نظافت و گندزدایی گردند.
گفتنی است: روز جهانی پیشگیری از غرق شدگی 25 جولای 2022 مصادف با 3 مرداد 1401 است.
روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان
comment