ضرورت توجه جدی به برنامهریزی غذایی با توجه به افزایش بیماری های غیر واگیر
کارشناس تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: با توجه به شیوع بیماری های غیر واگیر در کشور و استان لازم است خانواده ها نسبت به مدیریت غذا و تغذیه توجه بیشتری داشته باشند.

ضرورت توجه جدی به برنامهریزی غذایی با توجه به افزایش بیماری های غیر واگیر
کارشناس تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: با توجه به شیوع بیماری های غیر واگیر در کشور و استان لازم است خانواده ها نسبت به مدیریت غذا و تغذیه توجه بیشتری داشته باشند.
به گزارش روابط عمومی - دکتر مهدیه شیخی، کارشناس تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علومپزشکی زاهدان در نشست آموزشی تغذیه که به مناسبت بسیج ملی تغذیه در معاونت بهداشتی دانشگاه برگزار شد سخن میگفت با اعلام این مطلب اظهار داشت: بر اساس مطالعات استپس 1400 موارد فشارخون بالا، کلسترل بالا و قند خون بالا در استان در حال افزایش است و میزان لاغری در استان 13.95 درصد و درکشور 3.38 درصد گزارش شده است و میزان چاقی نیز در استان 12.53 درصد و در کشور 24.96 درصد است.
وی گفت: رعایت دو اصل تعادل و تنوع در برنامهریزی غذایی روزانه اهمیت دارد، تعادل به معنی مصرف مقادیر کافی مواد مورد نیاز برای حفظ سلامتی بدن است و تنوع یعنی مصرف انواع مختلف مواد غذایی که در 6 گروه اصلی غذایی معرفی میشود.
وی در خصوص هرم غذایی گفت: هرم غذایی نشان دهنده گروه های غذایی و موادی هست که در هر گروه جای می گیرند، مواد غذایی که در بالای هرم هستند باید کمتر مصرف شوند و هرچه به سمت پایین نزدیک می شویم حجم گروههای غذایی بیشتر و باید به مقدار توصیه شده مصرف شوند.
وی با اشاره به این موضوع که برای داشتن وزنی مناسب و سالم بودن باید به اندازه خورد و به اندازه کافی فعالیت بدنی داشت، افزود: به افراد توصیه می شود هر روز در وعده های اصلی غذایی و میان وعده ها از سبزی های خام و پخته استفاده کنند، هر روز میوه شیر، ماست ، پنیر و سایر لبنیات بخورند و از حبوبات و غذاهای پخته شده با آن را روزانه یک بار استفاده نمایند.
وی ادامه داد: در برنامه غذایی خود از انواع گوشت، ترجیحاً ماهی و مرغ (بدون پوست) و نیز تخم مرغ مصرف شود و مصرف قند، شکر، نوشابه ها و انواع مواد غذایی، نوشیدنی های شیرین، نمک و مواد غذایی پر نمک را کم کنید.
به گفته کارشناس تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان بهتر است بخشی از نان و غلات مصرفی روزانه از انواع سبوس دار و کامل باشد و مصرف ماهانه یک عدد مکمل مگادوز 50 هزارواحدی ویتامین D برای افراد بزرگسال الزامیست.
گفتنی است در راستای بسیج ملی تغذیه، جشنواره صبحانه سالم با حضور کارکنان حوزه معاونت بهداشتی دانشگاه برگزار گردید.
روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان
comment