سبک زندگی سالم نقش بسیار مهمی در پیشگیری و درمان بیماریهای قلب و عروق دارد
تغییرات در سبک زندگی شامل تغذیه سالم، کاهش مصرف نمک، افزایش فعالیت بدنی و مدیریت استرس می تواند به کاهش فشار خون و سلامت قلب کمک کند

به گزارش روابط عمومی _ دکتر مهدی زنگنه ضمن گرامیداشت روز جهانی قلب گفت: یک شنبه 8 مهر ماه مصادف با 29 سپتامبر روز جهانی قلب با شعار " مراقبت از قلب- مراقبت از زندگی" می باشد هدف از نامگذاری این روز به عنوان روز جهانی قلب آن است که افراد بدانند چگونه می توانند با انتخاب شیوه زندگی سالم و چند تغییر ساده، سلامت قلب خود را حفظ کنند.
وی ادامه داد: روز جهانی قلب نقش مهمی در حساس سازی و اطلاع رسانی در خصوص سلامت قلب و عروق دارد و فرصت جهانی مهمی است که می توان برای افزایش آگاهی و تشویق افراد، اعضای خانواده، جوامع، سیاست گذاران و تصمیم گیران در طول سال از آن استفاده کرد. یکی از مهمترین و مطمئن ترین راه های رسیدن به اهداف پیشگیری و کنترل بیماری قلبی عروقی، آموزش همگانی و برگزاری پویش های عمومی است. این روز در واقع شروع برنامه و فعالیت هایی است که باید در طول سال ادامه یابد.
دکتر زنگنه عنوان کرد: در حال حاضر بیماری های قلبی و عروقی اولین علت مرگ در دنیا و همچنین در کشور است. سالانه تقریبا ۲۰.۵ میلیون نفر در جهان به علت بیماری های قلبی عروقی فوت می کنند که 31% کل مرگ های جهانی و نیمی از مرگ های ناشی از بیماری های غیرواگیر را تشکیل می دهند. اکثریت این مرگ ها به دلیل حملات قلبی و سکته های مغزی هستند.
وی افزود: عوامل خطر زیادی در ارتباط با بیماری قلبی و سکته مغزی وجود دارد. برخی از عوامل خطر مانند سابقه خانوادگی را نمیتوان اصلاح کرد در حالی که برخی دیگر مانند فشار خون بالا را میتوان از طریق مداخلات سبک زندگی و درمان اصلاح کرد.
وی گفت: میلیونها نفر در سراسر جهان برای کنترل عوامل خطری که منجر به بیماریهای قلبی عروقی میشوند مبارزه میکنند در حالی که بسیاری از افرادی که در معرض خطر بالایی هستند، از این عوامل بیاطلاع هستند.
وی بیان داشت: فشار خون بالا یکی از بزرگترین دلایل حمله قلبی و سکته است. فشار خون بالا معمولاً هیچ علامتی ندارد بنابراین مهم است که به طور منظم آن را بررسی کرد و در صورت نیاز، اقدامات لازم را برای کاهش آن انجام داد که ممکن است شامل اصلاح رژیم غذایی، افزایش فعالیت بدنی و دارو باشد.
دکتر زنگنه یادآور شد: به همین منظور در کلیه پایگاه های سلامت و خانه های بهداشت ، وضعیت افراد بالای 30 سال از نظر خطر بروز سکته های قلبی و مغزی در طی ده سال آینده مورد ارزیابی و بررسی قرار می گیرند.
وی افزود: شهروندان می توانند با مراجعه به نزدیکترین مرکز بهداشتی درمانی محل سکونت خود (خانه بهداشت، پایگاه سلامت، مرکز خدمات جامع سلامت ) ضمن دریافت خدمت مربوطه؛ در خصوص بروز سکته های قلبی و مغزی مورد ارزیابی و خطرسنجی قرار گیرند.