روابط عمومی/نمک متهم اصلی فشار خون بالا
کاهش مصرف نمک به میزان 6 گرم در برنامه روزانه موجب کاهش بروز فشار خون و کنترل فشار خون اولیه خواهد شد.

کاهش مصرف نمک به میزان 6 گرم در برنامه روزانه موجب کاهش بروز فشار خون و کنترل فشار خون اولیه خواهد شد.
مهندس فیروزکوهی کارشناس تغذیه دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با اشاره به اینکه، مصرف زیاد نمک یکی از عوامل مهم ابتلا به فشار خون بالا است، خاطر نشان کرد: سازمان جهانی بهداشت میزان مصرف نمک روزانه برای هر فرد را کمتر از 5گرم اعلام نموده است.
وی گفت: متوسط میزان مصرف نمک برای 88% از مردم ایران حدود 10 گرم در روز است که این امر نیاز به آموزش همگانی در سطح وسیع واطلاع رسانی برای کاهش این عامل خطر دارد.
کارشناس تغذیه افزود: در استان سیستان و بلوچستان حدود 12 گرم نمک مصرفی روزانه است که دو برابرونیم میزان مجاز است و باید برای کاهش آن اقدام جدی داشته باشیم.
مهندس فیروزکوهی کاهش مصرف نمک را عامل کاهش سکته های مغزی و بیماریهای قلبی و عروقی بر شمرد و افزود: بخشی از مواد غذایی با نمک بالا شامل، پنیر، چیپس، غلات فراورده شده مثل پفک نمکی، سوسیس و کالباس، پیتزا و همه فست فودها، همبرگر، شوری ها و ترشی ها هستند که قطعا با آموزش و نظارت بر چرخه تولید این اقلام قسمت اعظم مصرف نمک در کشور کنترل خواهد شد.
وی تاکید کرد: عموم افراد برای پیشگیری از ابتلا به فشار خون و البته بیماران فشار خونی برای کنترل آن، باید مصرف نمک را کاهش دهند و توجه نمایند که در بسیاری از مواد غذایی نمک پنهان یا آشکار وجود دارد که مصرف این مواد را هم باید حذف یا بسیار محدود کنند.
شایان ذکر است: بیماران مبتلا به فشار خون می توانند از غذاهای آب پز و بخارپز استفاده کنند و پنیر و دوغ را در منزل و بدون نمک تهیه نمایند.
comment