روابط عمومی/معاون مرکز مدیریت بیماریهای وزارت بهداشت در سفر به زاهدان عنوان کرد:راه اندازی آزمایشگاه تشخیص سریع تب کنگودرزاهدان درآینده ای نزدیک
دکتر نبوی معاون مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت ودرمان در بازدید از قسمتهای مختلف بیمارستان بوعلی زاهدان اظهار داشت: ورود بی رویه دام از دو کشور افغانستان وپاکستان به استان سیستان وبلوچستان از دلایل مهم ابتلای به تب کریمه کنگو در استان است

به گزارش روابط عمومی :دکتر نبوی معاون مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت ودرمان در بازدید از قسمتهای مختلف بیمارستان بوعلی زاهدان اظهار داشت: ورود بی رویه دام از دو کشور افغانستان وپاکستان به استان سیستان وبلوچستان از دلایل مهم ابتلای به تب کریمه کنگو در استان است..
دکتر نبوی ادامه داد : چند روزاخیر تعدادی از کارگران یکی از کشتارگاههای زاهدان که موارد ایمنی وبهداشتی تماس با دام را رعایت نکرده بودند دارای تب مشکوک به این بیماری تب کریمه کنگو به بیمارستان بوعلی زاهدان مراجعه کردند که روند درمان آنان به نحو مطلوبی در حال انجام است..
وی ضمن تشکر از کادر بهداشت ودرمان استان خاطرنشان کرد: طی بررسیهای بعمل آمده رسیدگی به حال بیماران بسیار رضایت بخش است..
معاون مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت ودرمان با اشاره به اینکه برای جلو گیری به ابتلاء به این بیماری ابتدا دام را بعد از کشتار در یکی از سیستمهای با دمای معمولی به مدت 24 ساعت باید نگهداری می کردند و سپس بسته بندی می شد گفت:متاسفانه به سبب اختلال وخرابی این سیستم پیش سرد کارگران کشتارگاه بلافاصله اقدام به بسته بندی لاشه های آلوده کردند که متاسفانه به این بیماری آلوده شدند.
دکتر نبوی با اشاره به این مطلب که بزودی آزمایشگاه تشخیص سریع بیماری تب کنگو در زاهدان راه اندازی خواهد شد خاطر نشان کرد: مکان آزمایشگاه مرجع تشخیص این بیماری در سیستان و بلوچستان مشخص شده و بزودی تجهیزات آن ارسال خواهد شد وکادر ان نیز توسط انستیتو پاستوراموزش های لازم را فرا خواهند گرفت ..
دکتر طباطبایی معاون بهداشتی دانشگاه گفت :کسانی که با دام سرو کار دارند باید از وسایل حفاظت فردی مانند دستکش و روپوش وعینک استفاده کنند وشهروندان محترم لازم از قصابیهای مجاز نسبت به خرید گوشت اقدام نمایند و موقع خدید گوشت حداقل به مدت 24 ساعت گوشت را در دمای معمولی یخچال قرار دهند.
وی به همه شهروندان محترم استان توصیه کرد: مردم گوشت خودشان را از قصابیهای مجاز تحت نظر اداره دامپزشکی تهیه کنند.
وی تصریح کرد :آموزش به مردم وافزایش نظارتها وهمچنین رعایت نکات ایمنی وبهداشتی از سوی مردم از راهکارهای مهم پیشگیری از بیماریهاست.
لازم به ذکر است: تب کریمه کنگو از طریق تماس با دام آلوده وهمچنین لاشه و ترشحات خونی دام و گزش کنه عامل این بیماری به انسان منتقل می شود.
روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان
comment