روابط عمومی/معاون بهداشتی دانشگاه عنوان کرد: آغاز پروژه مشترک دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با منطقه آزاد چابهار در راستای حذف مالاریا
باتوجه به سند چشم انداز 1404 در خصوص ارتقای شاخصهای بهداشت و سفر میهمانان خارجی از کشورهای مختلف به مناطق آزاد و حساسیت مسئولین مناطق آزاد جهت پیشگیری از ابتلا به بیماری مالاریا ، پروژه مشترک دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با منطقه آزاد چابهار در راستای حذف ومبارزه با مالاریا آغاز شد.

باتوجه به سند چشم انداز 1404 در خصوص ارتقای شاخصهای بهداشت و سفر میهمانان خارجی از کشورهای مختلف به مناطق آزاد و حساسیت مسئولین مناطق آزاد جهت پیشگیری از ابتلا به بیماری مالاریا ، پروژه مشترک دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با منطقه آزاد چابهار در راستای حذف ومبارزه با مالاریا آغاز شد.
به گزارش روابط عمومی : دکتر سید مهدی طباطبایی معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در این نشست اظهار داشت . : وی همچنین، تردد اتباع و کارگران خارجی در شهرستان چابهار و سایر شهرستانهای سیستان و بلوچستان را در بروز بیماری مالاریا نگران کننده عنوان کرد وافزود : با ترددهای غیر قانونی اتباع بیگانه برخی از شهروندان ما در معرض بیماریهای نوپدید منتقله از پشه آئدس و تب دانگ ، چیکونگونیا و زیکا قرار می گیرند.
بدنبال تلاشهای صورت گرفته در 60 سال گذشته و با اجرای فعالیتهایی از جمله سمپاشی ابقایی ، لاروکشی ، بیماریابی اکتیو ، بیماریابی پاسیو، مه پاشی ، RDT ، رابطین سلامت ، تشخیص سریع و درمان بموقع ، موارد مالاریا کاهش چشم گیری داشته است و بدنبال این موفقیت ارزنده وزرات بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی حذف مالاریا تا سال 1404 را در اولویت برنامه های خود قرار داده است و متعاقب تغییر هدف کشوری برنامه مقابله با مالاریا از کنترل به حذف و تشدید فعالیتهای اجرایی صورت گرفته ، و موارد بومی مالاریا در کشور به کمتر از 100 نفر در سال رسیده است .
وی ادامه داد: از انجایی که مناطق آزاد چابهار ، کیش ، قشم و اروند و مناطق ویژه اقتصادی جنوب کشور با توجه به شرایط آب و هوایی همواره مستعد بازگشت مجدد مالاریا هستند ، پیشگیری از بازگشت بیماری در این مناطق از اهمیت بسیار بالایی برای کشور برخوردار است همچنین با عنایت به اینکه این مناطق در تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی نقش بسزایی می توانند ایفا کنند حذف مالاریا و پیشگیری از انتقال سایر بیماریهای منتقله توسط پشه ها می توانند مانع بالقوه توسعه را از پیش رو بر دارد.
معاون بهداشتی دانشگاه تصریح کرد: باتوجه به سند چشم انداز 1404 در خصوص ارتقای شاخصهای بهداشتی و به منظور رسیدن به اهداف توسعه همه جانبه کشور و نیل به سمت هدف حذف مالاریا در ایران تا سال 1404 و سفر میهمانان خارجی از کشورهای مختلف به مناطق آزاد چابهار ، قشم ، کیش و اروند و حساسیت مسئولین مناطق آزاد جهت پیشگیری از ابتلا به بیماری مالاریا همکاری مشترک در سطحی وسیع آغاز گردیده است. که در قالب اجرای طرح تشدید یافته حذف بیماری مالاریا در مناطق آزاد چهارگانه در یک برنامه زمانبندی 5 ساله با توجه به تبادل جمعیتی بالا در مناطق آزاد ، بهبود اثر بخشی مراقبت ، پیشگیری ، مدیریت مالاریا و کمک به پیشگیری و کنترل همه گیریهای سایر بیماریهای منتقله توسط پشه آئدس از جمله چیکونگونیا ، تب دانگ ، زیکا و... به منظور رسیدن به دستاورد کلی پیش بینی شده در پروژه (( اخذ گواهی حذف مالاریا در مناطق آزاد چهار گانه و پیشگیری از بازگشت انتقال مالاریا )) فعالیتهایی صورت خواهد گرفت.
معاون بهداشتی دانشگاه : همسایگی سیستان و بلوچستان با 2 کشور افغانستان و پاکستان را یکی از معضلات موجود در مسیر کنترل بیماری مالاریا بیان کرد و خاطرنشان کرد: حاشیه نشینی در این استان نیز بر ایجاد مشکلات بهداشتی می افزاید.
وی گفت: با توجه به اینکه مناطق آزاد چابهار، اروند، کیش و قشم مهمانان خارجی از کشورهای مختلف دارند باید مسئولان بهداشتی این مناطق حساسیت بیشتری برای پیشگیری از ابتلا به بیماری مالاریا داشته باشند و عاری بودن مناطق آزاد از بیماری مالاریا و سایر بیماریهای منتقله از حشرات (پشه آئدس ) ، اهمیت بسیار زیادی برای سرمایه گذاری در این مناطق خواهد داشت.
لازم به ذکر است: دراین مراسم که رئیس اداره مالاریا وزارت بهداشت ومسئولین منطقه آزاد حضور داشتند از مهندس ساکنی کارشناس مسئول مالاریای دانشگاه علوم پزشکی زاهدان بعنوان کارشناس فعال برنامه مالاریا ومراقبت محیطی استان تقدیر گردید.
comment