روابط عمومی/روند بیماری ایدز از نگرانیهای نظام سلامت کشور است...اعتیاد تزریقی بالاترین عامل ابتلا به ایدز در سیستان وبلوچستان
با وجود تلاشهایی که در زمینه کنترل ایدز در کشور انجام شده است، این بیماری هنوز هم مشکلی جدی به شمار میرود و لازم است با عزم عمومی و از طریق انجام فعالیت های آموزشی، اطلاع رسانی و تقویت انگیزش، استمرار دسترسی مردم به امکانات محافظتی، تشخیصی و درمانی، نسبت به پیشگیری، تشخیص بموقع و درمان وحمایت همه جانبه از مبتلایان اقدام نمائیم.

با وجود تلاشهایی که در زمینه کنترل ایدز در کشور انجام شده است، این بیماری هنوز هم مشکلی جدی به شمار میرود و لازم است با عزم عمومی و از طریق انجام فعالیت های آموزشی، اطلاع رسانی و تقویت انگیزش، استمرار دسترسی مردم به امکانات محافظتی، تشخیصی و درمانی، نسبت به پیشگیری، تشخیص بموقع و درمان وحمایت همه جانبه از مبتلایان اقدام نمائیم.
دکتر سید محمد هاشمی شهری رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان صبح امروز سه شنبه 5 تیرماه 1397 در کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان سیستان وبلوچستان با بیان این مطلب که در حال حاضر 66 هزار نفر مبتلا به اچ آی وی/ایدز در کشور شناسایی گردیده اند خاطر نشان کرد: این آمار در حالی ارائه می شود که تلاشهای زیادی در حوزه مراقبت بیماری ها، درمان مبتلایان و فعالیت های آموزشی انجام شده و اگر این اقدامات و برنامه ها توسط نظام سلامت انجام نمی شد مسلما شرایط بسیار نامساعدی داشتیم.
وی ادامه داد: تجربه های کلان مدیریتی نشان می هد که هرجا به مردم اعتماد کرده ایم و از مشارکت آنان استفاده نموده ایم موفقیت های بزرگی بدست آمده و در زمینه کنترل و پیشگیری از مصرف دخانیات، رفتارهای پرخطر و ابتلاء به ایدز نیز می توان با استفاده از ظرفیت های مردمی و نهادهای اجتماعی گام های اساسی در زمینه حفاظت از سلامت مردم برداریم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با اشاره به اینکه در جهان بیش از 36 میلیون نفر با بیماری اچ آی وی دست وپنجه نرم می کنند از تغییر الگوی انتقال HIV از تزریقی به جنسی خبر داد و افزود؛ بر اساس آخرین اطلاعات موجود 65 درصد مبتلایان به HIV در استان سیستان وبلوچستان از طریق اعتیاد تزریقی و35 درصد از طریق جنسی مبتلا شده اند.
دکتر هاشمی ادامه داد: دانشگاه علوم پزشکی زاهدان قصد دارد تا با استفاده از ظرفیت های قانونی کارگروه سلامت و امنیت غذائی نسبت به توسعه و تقویت بیش از پیش همکاری های بین بخشی، پر رنگ نمودن نقش نهادها و افراد مرجع در زمینه فرهنگ پیشگیری و تقویت مشارکت های مردمی در مسیر خود مراقبتی و دگر مراقبتی اقدام نماید.
وی افزود: نتشکیل کمیته اجرائی و نظارتی ایدز در زاهدان با همین هدف صورت می گیرد و پیشنهاد دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، تشکیل کمیته های متناظر استانی در شمال و جنوب استان توسط دانشگاه های علوم پزشکی زابل و ایرانشهر است.
سرپرست حوزه معاونت سیاسی اجتماعی استانداری سیستان و بلوچستان نیز در این جلسه گفت: بهداشت ودرمان وسلامت یکی از افتخارات جمهوری اسلامی ایران واستان سیستان وبلوچستان است و با توجه به وضعیت ویژه وخاص استان واستقرار در مرزهای شرق کشور از تمام ظرفیتهای کشور برای رفع تهدیدات وصیانت از دستاوردهای نظام سلامت استفاده خواهیم کرد .
محمدهادی مرعشی با تقدیر از جدیت دبیرخانه کارگروه سلامت وامنیت غذایی در مستند سازی، ارسال مصوبات و پیگیری گزارشات گفت: لازم است تا دستگاههای متولی با عزم جدی و با نظارت عالیه استانداری در خصوص اجرای مصوبات و انجام وظایف قانونی عمل نمایند.
شایان ذکر است تصویب تشکیل مرکز اسناد و اطلاعات سلامت در حوزه معاونت اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان و ضرورت همکاری تمامی دستگاه های مرتبط با این حوزه معاونت از دیگر موارد مطرح شده و مصوبات جلسه کارگروه اخیر سلامت و امنیت غذائی بود.
همچنین در ابتدای این جلسه، دبیر کارگروه سلامت و امنیت غذائی استان و رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با اشاره به مصوبات جلسه قبلی کارگروه خواستار مشارکت جدّی دستگاه ای مرتبط در امر مدیریت صحیح پسماند ها، واکسیناسیون سگهای صاحب دار، اتلاف سگ های ولگرد وآموزش و آموزش و اطلاع رسانی همگانی از طریق رسانه های جمعی و صدا و سیمای استان در خصوص راههای پیشگیری از هاری شد.
به گفته دکتر هاشمی، دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در اجرای مسئولیت های اداری و مصوبات قبلی و با اختصاص اعتباری معادل 1500 میلیون ریال نسبت به تجهیز و راه اندازی آزمایشگاه تخصصی هاری در زاهدان اقدام کرده است.
comment