روابط عمومی/رصد ناقل مالاریا (پشه آنوفل) با بهره گیری از تکنیک های مدرن در 15 روستای شاهد حشره شناسی استان سیستان وبلوچستان
بر اساس بررسیهای علمی متخصصین حشره شناسی و مالاریا، زیستگاه پشه آنوفل در برخی از روستاهای استان رواج بیشتری دارد، به همین دلیل عملیات ردیابی ورصد علمی این حشره از طریق تکنیک چک حشره شناسی ماهانه دونوبت در حال انجام است.

رصد ناقل مالاریا (پشه آنوفل) با بهره گیری از تکنیک های مدرن در 15 روستای شاهد حشره شناسی استان سیستان وبلوچستان
بر اساس بررسیهای علمی متخصصین حشره شناسی و مالاریا، زیستگاه پشه آنوفل در برخی از روستاهای استان رواج بیشتری دارد، به همین دلیل عملیات ردیابی ورصد علمی این حشره از طریق تکنیک چک حشره شناسی ماهانه دونوبت در حال انجام است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با اشاره به این مطلب که هرچند در دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با انجام اقدامات پیشگیرانه در 5 سال اخیر مرگ ناشی از مالاریا نداشته ایم و هم اینک از برنامه حذف مالاریا جلوتریم ولی کلیه فعالیتهای حذف مالاریا از قبیل سم پاشی کانونهای پرخطر، لاروکشی ومه پاشی وآموزش گروههای هدف با قوت در حال انجام است.
معاون بهداشتی دانشگاه ادامه داد:در حال حاضر بیماریابی مالاریا با رصد کردن افراد غیر ایرانی و شناسایی بیماران مبتلا در کوتاهترین زمان ممکن، حتی در دورترین نقاط استان با گرفتن لام خون و بهره گیری از کیت تشخیص سریع مالاریا صورت می گیرد.
وی با اشاره به بارندگیهای اخیر استان و افزایش رطوبت وهمچنین مهیا بودن شرایط رشد لاروی و احتمال وفور پشه آنوفل تصریح کرد: در همین راستا عملیات سم پاشی، لارو کشی و مه پاشی کانونهای پرخطر از 10 اسفند ماه در استان آغاز گردیده است و ضمن اینکه 85 درصد کانون های مالاریا در روستاهای سیستان و بلوچستان سم پاشی شده است، تا پایان سال و پاک سازی کلیه کانونهای پرخطر این عملیات را ادامه خواهیم داد.
دکتر طباطبایی افزود: سمپاشی، لارو کشی، بیماری یابی اکتیو، مه پاشی، توزیع پشه بند آغشته به حشره کش و پیگیری درمان موارد شناسایی شده واستفده از ظرفیت داوطلبان سلامت از مهمترین اقدامات دانشگاه علوم پزشکی در مقابله با مالاریا ذکر کرد.
وی گفت: از ابتدای امسال تاکنون 300 مورد نمونه برداری افراد مشکوک به مالاریا درحوزه دانشگاه علوم پزشکی زاهدان انجام شده است که 45 مورد مالاریا از همین گروه شناسایی و کشف شده و از این تعداد 41 مورد آن غیر ایرانی و 4 مورد ایرانی مبتلا به مالاریا و جود داشته است که بلافاصله اقدامات درمانی برای همه این افراد آغاز گردیده است.
شایان ذکر است: هم اکنون عملیات سم پاشی در شهرهای سراوان وسوران در حال انجام است ودرصورت نیاز کارشناسی در برخی از نقاط شهرستان خاش هم سم پاشی علیه مالاریا انجام خواهد شد.
comment