روابط عمومی/رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با حضور در صدا وسیمای مرکز استان سیستان و بلوچستان عنوان کرد:
غربالگری حدود 120 هزار نفر از هم استانیهای عزیز در طرح ملی کنترل فشار خون در حوزه دانشگاه علوم پزشکی زاهدان...همچنان منتظر مشارکت مردم عزیز هستیم.

از ابتدای طرح بسیج ملی کنترل فشار خون حدود 120 هزار نفر از مردم مورد غربالگری فشار خون قرار گرفته اند و بیش از 8663 نفر دارای فشار خون بالا در ایستگاههای مستقر در مرکز استان وشهرستانهای تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی زاهدان شناسایی شده اند.
دکتر سید محمد هاشمی شهری رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان درجمع مدیران و معاونین رسانه ملی استان سیستان وبلوچستان اظهار داشت: مشارکت مردم ، سازمانها و نهادها در ارتقای شاخص های سلامت از اصول اساسی نظام های سلامت دنیاست ودر این زمینه خوشبختانه صدا وسیمای استان نقش واقعی خود را ایفاء نموده است.
وی افزود: در هیچ جامعه ای ودر ههیچ برنامه ای به نتایج مطلوب دست پیدا نخواهیم کرد مگر اینکه از تمام پتانسیل ها برای رسیدن به اهداف بهره مند گردیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: افزایش و شیوع بیماریهای غیر واگیر از قبیل دیابت، فشار خون، سلامت روان، بیماریهای ناشی از دخانیات از معضلات نظام سلامت کشور و استان سیستان وبلوچستان است، که دست اندرکاران رسانه ملی می توانند با مشارکت حوزه سلامت در زمینه اطلاع رسانی برنامه های آموزشی، تغییر سبک والگوهای زندگی، خودمراقبتی و ارتقای سواد سلامت مردم گامهای اساسی بردارند.
وی از اجرای طرح بسیج ملی کنترل فشار خون را علاوه بر شناسایی بیماران دارای فشار خون در استان، بعنوان تمرینی در جهت همکاریهای بین بخشی نهادها و سازمانها با حوزه سلامت نام برد و افزود از زمان آغاز اجرای طرح اطمینان داشتیم که رسانه ملی در کنار حوزه سلامت خواهد بود واین امر با آمارهای انعکاسی صدا و سیمای استان عملیاتی گردیده است.
دکتر هاشمی شهری با اشاره به اینکه 94 درصد موارد مرگهایی که در استان در اثر تصادف اتفاق می افتد ناشی از قصورات انسانی است: خاطر نشان کرد: سطح پایین فرهنگ ترافیکی عاملی در جهت در گیر کردن همه بخشهای توسعه است و از دوستان رسانه ملی انتظار داریم تا با توجه پایین بودن شاخص سواد سلامت در استان سیستان وبلوچستان، با عزمی راسخ در ترویج فرهنگ سلامت و خودمراقبتی تلاش نمایند.
رییس دانشگاه گفت: بیشترین لازمه مشارکت رسانه ملی و فضاهای مجازی در حوزه پیشگیری از بیماری هاست چرا که در نگاه نظام سلامت، پیشگیری مقدم بر درمان است و بر این باوریم که می توانیم با تعامل و آموزشهای مداوم از طریق ظرفیتهای موجود به ارتقای سلامت شهروندان دست یابیم.
دکتر هاشمی شهری با بیان این مطلب که هزینه امروز 10 تخت ICU در کشور برابر با ساخت و تجهیز 10 خانه بهداشت در مناطق عشایری کشور و خدمات مداوم به مردم محروم است افزود: اگر امروز در زمینه پیشگیری تلاش نکنیم علاوه بر افزایش بار بیماران در جامعه، قطعا هزینه های گزافی بر دوش نظام سلامت تحمیل خواهد گردید.
شایان ذکر است: نشست ریاست دانشگاه علوم پزشکی زاهدان و جمعی از فعالان حوزه بهداشت ودرمان، با مدیر کل و معاونین صدا وسیمای استان سیستان و بلوچستان برگزار گردید و در این مراسم از خدمات ارزشمند مدیر کل صدا و سیمای استان در راستای مشارکت در برنامه های سلامت تقدیر گردید.
comment