روابط عمومی/تاکنون 10 هزار نفر از زوار پاکستانی اربعین از طریق استان سیستان و بلوچستان راهی کربلای معلی شده اند
افزایش میزان خدمات بهداشت و درمان به زوار پاکستانی اربعین در سال جاری: تاکنون 10 هزار نفر از زوار پاکستانی اربعین از طریق استان سیستان و بلوچستان راهی کربلای معلی شده اند

افزایش میزان خدمات بهداشت و درمان به زوار پاکستانی اربعین در سال جاری:
تاکنون 10 هزار نفر از زوار پاکستانی اربعین از طریق استان سیستان و بلوچستان راهی کربلای معلی شده اند
با دو برابر شدن تعداد زوار پاکستانی اربعین، میزان خدمات بهداشت و درمان ارائه شده توسط دانشگاه علوم پزشکی زاهدان نیز به میزان دو برابر سال قبل افزایش خواهد یافت.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان و رئیس کمیته بهداشت و درمان ستاد اربعین استان سیستان و بلوچستان با اعلام این مطلب گفت؛ در سال گذشته بیش از 43 هزار زائر پاکستانی از مرز میرجاوه وارد کشور شده اند و با استقبال گسترده ای که از حرکت حماسی پیاده روی اربعین صورت گرفته است، پیش بینی می شود این تعداد در سال جاری به بیش از 2 برابر افزایش پیدا کند.
دکتر هاشمی شهری با اشاره به ارائه خدمات واکسیناسیون خوراکی فلج اطفال برای تمام زوار پاکستانی اربعین گفت: از ابتدای محرم الحرام امسال 10 هزار زائر پاکستانی با استفاده از 392 دستگاه اتوبوس از مرز میرجاوه عبور کرده اند که تمامی این عزیزان براساس دستورالعمل های بهداشت بین الملل (IHR) علاوه بر دریافت واکسیناسیون خوراکی از لحاظ بیماری های شایع منطقه جنوب غرب آسیا و علائم سندرمیک سایر بیماری های عفونی بررسی شده اند.
وی با اشاره به تمهیدات صورت گرفته در زمینه ارائه خدمات ویزیت سرپائی، تزریقات و پانسمان گفت: کادر بهداشت و درمان استان و کارکنان دانشگاه علوم پزشکی زاهدان بنا به وظیفه انسانی و اسلامی و براساس روحیه و فرهنگ میهمان نوازی از تمام توان عملیاتی خود برای ارائه خدمات مطلوب به میهمانان جمهوری اسلامی ایران استفاده می کنند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان ارائه خدمات امداد و نجات، بستری، مامائی، دندانپزشکی، انجام بازرسی های بهداشتی از محل های سکونت، محل طبخ و توزیع غذا و مواد آشامیدنی، بازرسی بهداشتی از اتوبوس ها، ارائه آموزش های سلامت به زبان های اردو، انگلیسی و فارسی را از دیگر خدمات پیش بینی شده برای استقبال از زوار پاکستانی اربعین برشمرد و گفت: با وجود آنکه تمامی تمهیدات برای ارائه مطلوب خدمات به زوار ارجمند اربعین حسینی اندیشیده شده است امّا عزیزانی که تمایل دارند در قالب داوطلب سلامت در زمینه ارائه خدمات بهداشت و درمان به زوار پاکستانی مشارکت نمایند اعم از پزشک، دندانپزشک، پرستار، ماما و سایر همکاران می توانند جهت هماهنگی بیشتر به دبیرخانه کمیته بهداشت و درمان مستقر در مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان مراجعه نمایند.
دکتر هاشمی شهری که صبح روز شنبه 21/7/97 در جمع اعضاء کمیته بهداشت و درمان ستاد اربعین استان سیستان و بلوچستان سخن می گفت هماهنگی با سایر نهادها و سازمان های متولی ارائه خدمات بهداشتی از قبیل هلال احمر، بسیج جامعه پزشکی، انتقال خون و سازمان های ارائه دهنده خدمات بهداشت و درمان در نیروهای مسلح را از اقدامات مهم و اساسی این کمیته برای اجرای هرچه موفق تر عملیات بهداشت و درمان در اربعین سال جاری برشمرد و گفت: تمامی ظرفیت ناوگان آمبولانس های اورژانس 115 و اتوبوس آمبولانس های دانشگاه علوم پزشکی زاهان برای ارائه خدمات به زوار پاکستانی اربعین حسینی آماده اند و برنامه ریزی لازم جهت استفاده از ظرفیت علملیاتی دانشگاه های علوم پزشکی زابل و ایرانشهر نیز صورت گرفته است.
این متخصص بیماری های عفونی با اشاره به شروع فصل عفونت های تنفسی گفت: لازم است تا با هوشیاری بیش از پیش نظام مراقبت و همکاری زنجیروار با سایر دانشگاه های علوم پزشکی، تمهیدات علمی لازم جهت حفاظت از سلامت تمامی شرکت کنندگان در راهپیمائی عظیم اربعین حسینی فراهم شود.
در این جلسه هریک از نمایندگان و مسئولین سازمان ها و نهادهای متولی ارائه خدمات به زوار اربعین به ارائه گزارش و طرح پیشنهادات و درخواست های خود پرداختند و تصمیمات لازم به منظور تسهیل در ارائه خدمات بهداشت و درمان اتخاذ گردید.
comment