روابط عمومی/افزایش 94 درصدی مرگ لحظه ای در تصادفات رانندگی جاده های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در تعطیلات نوروزی امسال نسبت به مدت مشابه پارسال
رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با بیان اینکه مرگ لحظه ای در صحنه تصادفات جاده ای در مناطق تحت پوشش این دانشگاه نسبت به سال قبل 94 درصد رشد داشته است گفت: در تعطیلات نوروز امسال 35 نفر در جاده های تحت پوشش این دانشگاه سر صحنه تصادف جان خود را از دست دادند که مهمترین عامل آن بی احتیاطی در رانندگی است.

افزایش 94 درصدی مرگ لحظه ای در تصادفات رانندگی جاده های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در تعطیلات نوروزی امسال نسبت به مدت مشابه پارسال
رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با بیان اینکه مرگ لحظه ای در صحنه تصادفات جاده ای در مناطق تحت پوشش این دانشگاه نسبت به سال قبل 94 درصد رشد داشته است گفت: در تعطیلات نوروز امسال 35 نفر در جاده های تحت پوشش این دانشگاه سر صحنه تصادف جان خود را از دست دادند که مهمترین عامل آن بی احتیاطی در رانندگی است.
به گزارش روابط عمومی- دکتر سید محمد هاشمی شهری رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در نخستین کنفرانس مطبوعاتی سال 1398 ، ادامه داد: در این به 3 هزار و 893 بیمار و مصدوم شهری و جاده ای توسط تکنسین های اورژانس این دانشگاه خدمت رسانی شد که 2 هزار و 682 مورد آن مربوط به حوادث جاده ای بوده است.
وی با بیان اینکه همه این حوادث حجم بالایی از تلفات و مصدومین را بدنبال داشت که ناشی از تردد اتباع بیگانه غیرمجاز در جاده های استان بود گفت: به دنبال وقوع 3 سانحه تصادف با مصدومین زیاد در منطقه سراوان که هر 3 سانحه مربوط به تردد اتباع بیگانه غیر مجاز بود، در تماس تلفنی با مدیر شبکه بهداشت و درمان این شهرستان پیشنهاد اعزام پزشکان متخصص، دارو و تجهیزات کمکی از مرکز استان را مطرح کردم با این وجود همکاران سراوان اعلام کردند که توان و ظرفیت درمانی در بیمارستان این شهرستان مرزی به اندازه ای رسیده است که به تنهایی قادر به ارائه خدمات می باشند.
وی با اشاره به فعالیت ستاد سلامت نوروزی از اسفندماه سال گذشته تا 17 فروردین ماه امسال، ضمن قدردانی از همکاران حوزه های مختلف دانشگاه که در ایام تعطیلات نوروز حضور پررنگ و فعالی داشتند، گفت: در طول تعطیلات نوروز 71 هزار و 137 نفر در اورژانس های بیمارستان ها خدمات دریافت کردند و 16 هزار و 713 نفر در کلینیک های تخصصی ویزیت شدند.
وی با بیان اینکه ارائه خدمات در ایام نوروز به شکلی عملی شد که هیچ بیمار اورژانسی از دریافت خدمات محروم نگردید، گفت: در این مدت 12 عمل جراحی قلب اورژانسی نیز انجام شده است.
دکتر هاشمی شهری اضافه کرد: کارکنان حوزه سلامت هم مثل همه انسان ها و همه کارکنان، به حضور در جمع خانواده و تعطیلات نیاز دارند و در واقع سلامت آنها می تواند تضمین کننده ارائه مطلوب خدمات به مردم باشد به همین دلیل به شکلی برنامه ریزی شد که همکاران ما هم به تعطیلات خود برسند و هم روند ارائه خدمت مختل نشود.
وی همچنین به شهادت همکار پر تلاش، شهید عبدالهادی شهدادزهی اشاره و تصریح کرد: این اقدامات مذبوحانه نمی تواند از عزم و اراده همکاران ما در ارائه خدمات به مردم بکاهد و ما همچنان بر آن عهد که بستیم پایبندیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان همچنین با بیان اینکه بر اساس آمار اورژانس 115 زاهدان بیش از 25 درصد تماس های تلفنی با این مرکز را مزاحمت های تلفنی شامل می شود تاکید کرد: این تماس های بیهوده می تواند زمان امدادرسانی به یک مصدوم و بیمار واقعی را 2 برابر افزایش دهد و بهبود سلامت یک انسان را به مخاطره بیاندازد.
وی با بیان اینکه فعالیت های نوروزی این دانشگاه فقط در حوزه درمان و خدمات درمانی محدود نمی شود گفت: حوزه بهداشت هم تمام عیار در خدمت رسانی به مردم در ایام نورود فعال بود به گونه ای که 12 هزار و 492 مورد بازدید و نظارت از مراکز تهیه و تولید مواد خوراکی و آشامیدنی انجام و در پی آن 27 مرکز متخلف پلمپ شدند.
دکتر هاشمی ادامه داد: 12 هزار و 291 تن مواد غذایی نیز جهت امحاء از سطح مراکز عرضه جمع آوری شد.
وی به انجام بازدید از داروخانه های شبانه روزی و روزانه، کارخانه های مواد غذایی و عطاری ها نیز اشاره کرد و گفت: بازرسان حوزه غذا و دارو 4 داروخانه را به دلیل عدم حضور مسئول فنی پلمپ کردند.
وی ادامه داد: بیش از 400 قلم تجهیزات و ملزومات مصرفی پزشکی فاقد مجوز و تاریخ گذشته جمع آوری و معدوم سازی شد.
وی اضافه کرد: اداره بازرسی دانشگاه نیز در تمام ایام نوروز با حضور فعال در حوزه های زیر مجموعه و مراکز ارائه خدمت و انجام 250 مورد بازرسی، همگام با سایر حوزه ها، برای ارائه مطلوب خدمات به مردم تلاش کرد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان همچنین با اشاره به اینکه خوشبختانه با برنامه ریزی های منسجمی که صورت گرفت برای اولین بار شاهد بودیم که در تعطیلات نوروز هیچ شکایتی در سامانه کشوری 190 در زمینه مسائل درمانی در محدوده دانشگاه علوم پزشکی زاهدان به ثبت نرسیده است.
وی تاکید کرد: ما معتقدیم بیش از 90 درصد از مشکلات احتمالی در بیمارستان ها و مراکز درمانی با اطلاع و مداخله سوپروایزرهای بالینی که از همکاران با تجربه ما هستند و به صورت 24 ساعته در بیمارستان ها حضور دارند حل خواهد شد و طبیعتا در صورت انعکاس این قبیل موارد به نخستین سطح از ارتباطات مردمی نیازی به انعکاس مشکل احتمالی به مراجع بالاتر نیست.
وی سامانه ارتباط مردمی روسای بیمارستان ها، ستاد هدایت و اطلاع رسانی دانشگاه و اداره نظارت و بازرسی، سامانه کشوری 190 را سطوح بعدی دریافت پیام های مردمی عنوان کرد.
وی همچنین در ابتدای سخنانش اقدام ساختار شکنانه رئیس جمهور آمریکا در وارد کردن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در لیست سازمان های تروریستی را محکوم کرد.
در ادامه این کنفرانس مطبوعاتی دکتر قاسم میری علی آباد معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: در تعطیلات نوروز، 16هزار نفر در کلینیک های بیمارستان ها توسط پزشک متخصص ویزیت شدند که 3 هزار و 100 مورد مربوط به مراجعه به متخصصین اطفال بوده است.
وی ادامه داد: بخش هایی مانند دیالیز، شیمی درمانی، رادیوتراپی، تالاسمی نیز فعال بوده اند و تمامی خدمات در بیمارستان ها مانند روزهای غیر تعطیل سال ارائه می شده است.
دکتر فرزانه فرجیان معاون غذا و داروی دانشگاه نیز در این کنفرانس مطبوعاتی گفت: داروخانه ویژه دانشگاه که داروهای مربوط به بیماران خاص و صعب العلاج را فراهم می کند و در بیمارستان علی اصغر (ع) زاهدان مستقر است در تعطیلات نوروز به 350 مراجعه کننده خدمات دارویی ارائه داد.
وی گفت: در این مدت همچنین 126 مورد مساعدت دارویی با مبلغ 269 میلیون ریال انجام شده است.
مهندس پاکزاد مدیر گروه سلامت محیط و کار دانشگاه علوم پزشکی زاهدان هم گفت: تمام بازدید های انجام شده از مکان های تهیه و تولید مواد غذایی و بهداشتی در سامانه جامع بازرسی وزارت بهداشت ثبت و پیگیری می شود و خوشبختانه نظارت دقیقی در شهرهای زیر مجموعه دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در این مدت انجام شد.
وی ادامه داد: این حوزه همچنین با کنترل بهداشتی اردوگاه های مراقبتی اتباع بیگانه در پیشگیری از انتشار بیماری تلاش کرد.
وی در بخشی از سخنانش به اصحاب رسانه پیشنهاد داد: در راستای ارتقاء سواد سلامت جامعه در زمینه آشنایی با خود مراقبتی در بحران ها و شرایط عادی همکاری جدی با نظام سلامت داشته باشند تا تاب آوری جامعه نسبت به بلایا تقویت شود.
دکتر خداداد شیخ زاده معاون فنی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان نیز در اسن جلسه با اشاره به توفیقات حوزه بهداشت در حراست از سلامت مردم و میهمانان نوروزی گفت: دانشگاه علوم پزشکی زاهدان این افتخار را دارد که در قالب طرح تحول نظام سلامت برای تمام گروه های سنی خدمات مراقبتی در نظر گرفته است و تمام این خدمات ثبت و کیفیت آن به صورت سیستماتیک ارزیابی می شود.
وی گفت: خوشبختانه بالاترین نمره رضایتمندی را از جانب مردم در ارائه خدمات دریافت کردیم.
در این جلسه که با طرح سوالات خبرنگاران همراه بود دکتر هاشمی شهری در پاسخ به سوال خبرنگاری که در زمینه برنامه های آتی دانشگاه سوال کرده بود گفت: توسعه عدالت در سلامت و رفع عنوان محرومیت از حوزه ارائه خدمات نظام سلامت در شهرهای تحت پوشش از جمله مهمترین برنامه های دانشگاه است که با قوت و قدرت ادامه خواهد یافت.
وی ادامه داد: متوسط سرانه تخت بیمارستانی در کشور 1/8 است و این میزان در استان رقم 1 است که با بهره برداری از بیمارستان های جدید این عدد به استاندارد کشوری نزدیک خواهد شد.
خبرنگار دیگری نیز در خصوص وجود واحد های کشتار مرغ زنده و نحوه حمل شیر از دامداری ها به واحد های عرضه در سطح شهر سوال کرد. مهندس پاکزاد مدیر گروه سلامت محیط و کار دانشگاه در این باره گفت: قانون در زمینه دامنه مسئولیت هر نهادی کاملا روشن است و مسئولیت نظارت بر مواد خام دامی بر عهده سازمان دامپزشکی، شهردارها و ... است.
وی افزود: دانشگاه در این قبیل موارد صرفا نقش مستشاری و کارشناسی دارد که مخالفت دانشگاه علوم پزشکی با کشتار مرغ زنده در سطح شهر به کرات در جلسات کارشناسی و مکاتبات اداری مورد تایید قرار گرفته است.
وی ابراز امیداوری کرد که این مشکل هر چه سریعتر مرتفع شود.
comment