روابط عمومی/استقرار برنامه نظام ارجاع الکترونیک از سطح ۱ به ۲ در شبکه بهداشت ودرمان خاش
مدیر درمان دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در نشست صمیمی با کارکنان حوزه سلامت خاش؛ نظام ارجاع یکی از اولویت های مهم وزارت بهداشت و درمان و تحقق عدالت در سلامت است که به نفع مردم و در جهت کاهش هزینههای نظام سلامت عمل می کند.

مدیر درمان دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در نشست صمیمی با کارکنان حوزه سلامت خاش؛ نظام ارجاع یکی از اولویت های مهم وزارت بهداشت و درمان و تحقق عدالت در سلامت است که به نفع مردم و در جهت کاهش هزینههای نظام سلامت عمل می کند.
در جلسه برنامه استقرار نظام ارجاع الکترونیک در سال98که با حضور جناب آقای دکتر یوسفی مدیر درمان دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، دکتر موسوی مدیر گروه توسعه شبکه مرکز بهداشت استان و هیأت همراه، دکتر کرد مدیر شبکه بهداشت ودرمان، مهندس نقی زاده رییس مرکز بهداشت، دکتر کرد رییس بیمارستان امام خمینی(ره) و نیز تمامی پزشکان مراکز خدمات جامع سلامت و کارکنان ستادی شبکه بهداشت برگزار شد دکتر یوسفی گفت: موضوع استقرار نظام ارجاع و پزشک خانواده بحث جدیدی نیست و طی سالهای گذشته این برنامه در حال اجرا بوده است اما خوشبختانه موضوع تقویت برنامه در قانون ششم توسعه از سوی ریاست محترم جمهور و همچنین در سیاستهای راهبردی وزارت بهداشت به جدیت دیدهشده است و بدیهی است بسیاری از مشکلات که امروز متوجه حوزه سلامت کشور است از طریق اجرای صحیح برنامه نظام ارجاع الکترونیک مرتفع خواهد شد.
وی عنوان کرد؛ ضرورت استقرار نظام ارجاع و پزشک خانواده در تمامی مجموعه های دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، یکی از مهم ترین سرفصل های نظام سلامت در برنامه پنجم توسعه می باشد که در صورت اجرای مطلوب و استقرار کامل آن، می تواند نقش به سزایی در ارتقاء سلامت عمومی جامعه و گسترش عدالت اجتماعی و استقرار نظام درمانی سلامت محور ایفا نماید.
ایشان در ادامه با تأکید بر بررسی و ارزیابی زیر ساخت های سامانه های الکترونیک بیمارستان و مراکز خدمات جامع سلامت جهت انجام نظام ارجاع بیمار از سطح ۱ به ۲ به عنوان اولین گام و مهمترین آن افزود: با وجود موقعیت های مطلوب دانشگاه و مجموعه های آن در اکثر موارد، نارسایی هایی در نظام ارجاع، تشکیل پرونده سلامت و ثبت خدمات تشخیصی و درمانی و فرهنگ سازی در سطح جامعه وجود دارد که باید مرتفع شود.
دکتر کرد ضمن خیر مقدم به مهمانان بزرگوار دانشگاه و بیان اهمیت اجرای برنامه نظام ارجاع در سطح شهرستان در جهت ارائه خدمات بهتر و رضایتمندی مردم گفت: نظام ارجاع یا سطحبندی خدمات علاوه بر صرفهجویی در هزینههای ، آموزش و بحث اجتماعی شدن سلامت و... را دنبال می کند اما برای اجرایی شدن این برنامه نیاز به راهبردهایی چون هماهنگی سطوح مختلف، تأمین زیرساختهای مالی به ویژه در بحث اینترنت مراکز خدمات جامع سلامت روستایی، اطلاع رسانی به جامعه هدف، استقرار نظام ثبت اطلاعات الکترونیک، توانمندسازی پزشکان عمومی سطح اول ارائه خدمت و جلب همکاری پزشکان متخصص برای ارائه خدمات داریم.
دکتر موسوی نیز در تشریح این برنامه ادعان داشت: نظام ارجاع و پزشک خانواده برنامه ای است که اجرای آن در روستاها از سال 84 شروع شده اما هنوز در برخی دانشگاهها به طور کامل اجرا نشده است. مطابق این برنامه تیم های پزشک خانواده به سرپرستی پزشک عمومی ، مسئول سلامت تعداد مشخصی از جمعیت خواهند بود. این تیم در راستای حفظ و ارتقاء سلامت جمعیت موردنظر تلاش کرده و در صورت لزوم شرایط لازم جهت استفاده افراد تحت پوشش از خدمات سطح دو سلامت را با یک فیلترینگی که در سطح یک انجام می شود فراهم خواهد کرد.
در ادامه این نشست و پس از ارائه توضیحات لازم در خصوص اقدامات انجام گرفته در حوزه بهداشت و درمان شهرستان به سوالات و ابهامات پزشکان و کارشناسان پاسخ داده شد.
comment