روابط عمومی/ آغاز طرح مداخله ای بهداشت حرفه ای و سلامت محیط کار اولین برنامه رسمی هفته سلامت سال 1398 در زاهدان
افتتاح نمایشگاه بهداشت حرفه ای وطب کار با محوریت ایمنی شغلی و بهداشت حرفه ای با هدف صیانت از نیروهای مولد و ارتقای سطح سلامت کارگران واحدهای تولیدی و شهرک های صنعتی در حاشیه شهر زاهدان نخستین برنامه رسمی هفته سلامت در زاهدان و آغاز آغاز رسمی این طرح مداخله ای بود.

آغاز طرح مداخله ای بهداشت حرفه ای و سلامت محیط کار اولین برنامه رسمی هفته سلامت سال 1398 در زاهدان
افتتاح نمایشگاه بهداشت حرفه ای وطب کار با محوریت ایمنی شغلی و بهداشت حرفه ای با هدف صیانت از نیروهای مولد و ارتقای سطح سلامت کارگران واحدهای تولیدی و شهرک های صنعتی در حاشیه شهر زاهدان نخستین برنامه رسمی هفته سلامت در زاهدان و آغاز آغاز رسمی این طرح مداخله ای بود.
به گزارش روابط عمومی دکتر سید مهدی طباطبایی معاون بهداشتی دانشگاه در مراسم افتتاح نمایشگاه با بیان این مطلب که غیر قابل برگشت بودن سلامت در بیماریهای شغلی یکی از مهمترین مولفه ها و مشخصات بیماریهای شغلی است گفت: بر اساس گزارش سازمان جهانی کار روزانه 6 هزار نفر در جهان بر اثر بیماریهای شغلی جان خودشان را از دست می دهند. وی خاطر نشان کرد: علاوه بر جنبه های انسانی حدود 6 درصد تولید ناخالص داخلی کشورها صرف درمان و کنترل عوارض بیماریهای شغلی می شود.
به گفته معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان تغییرات جمعیت شناختی، توسعه و تحوّل فن آوری، تغییرات آب و هوائی و اقلیمی و همچنین تغییرات قوانین و سیاست ها اقتصادی را از مهمترین عوامل موثر بر سلامت فعالان صنعت و کارگران است. وی در این خصوص گفت: ورود نیروی کار جوانی که از تجربه کافی برخوردار نیست، پیر شدن جمعیت کار فعلی و افزایش سهم بانوان در عرصه کار و تولید مهمترین تحولات جمعیت شناختی است که بر سلامت کارگران تاثیر می گذارد.
دکتر طباطبائی افزود: موضوع دسترسی و استفاده از فن آوری های نو نیز به عنوان یک شمشیر دولبه در زمینه بهداشت حرفه ای عمل می کند. وی همچنین تغییر سیاست ها و تحولات حقوقی را عامل مهمی در تبیین وضعیت بهداشت روانی جامعه کارگری برشمرد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با اشاره به شعار امسال هفته سلامت که مرتبط با پوشش همگانی سلامت است گفت: نخستین برنامه این هفته را با هدف افزایش پوشش خدمات سلامت به جامعه کارگری شروع کرده ایم و نمایشگاهی که امروز شاهد افتتاح آن هستیم، حامل پیامهای طب کار و معرفی جنبه های آموزشی پیشگیری از سوانح وحوادث است.
وی گفت: در حال حاضر 4600 کارگاه تولیدی تحت پوشش خدمات بهداشت حرفه ای دانشگاه علوم پزشکی زاهدان قرار دارند که کارشناسان حوزه سلامت محیط وحرفه ای با دغدغه مندی در زمینه کاهش مخاطرات محیط کار تلاش می کنند. دکتر طباطبائی اظهار امیدواری کرد در سالی که با عنوان سال رونق تولید نامگذاری شده است شاهد حفاظت و صیات بهتر از سلامت نیروی کار جامعه باشیم.
مهندس عبدالرزاق پاکزاد، مدیر گروه سلامت محیط وحرفه ای دانشگاه علوم پزشکی زاهدان نیز در این مراسم اظهار داشت: خدمات ایمنی و بهداشت حرفه ای از محوری ترین برنامه های سلامت محیط وکار است که تلاش می کنیم ظرفیت تاب آوری سلامت را در زمینه ارتقای کمی وکیفی خدمات بهداشت حرفه ای افزایش دهیم.
وی گفت: برنامه های آموزشی این واحد در حوزه طب کار علاوه بر هفته سلامت در طول سال و برای همه کسانی که در معرض خطرات محیط کار قرار دارند ادامه خواهد داشت.
وی از همه کارگران وکارفرمایان درخواست کرد تا با مراجعه به واحدهای خدماتی طب کار و رعایت اصول بهداشت حرفه ای مانع از وقوع سونامی بیماریهای شغلی در آینده شوند.
شایان ذکر است نمایشگاه بهداشت محیط و حرفه ای که در واقع یک مرکز جدید طب و سلامت کار است امروز دوشنبه 2 اردیبهشت ماه و مصادف با دومین روز از هفته سلامت افتتاح شد و پذیرای کارگران و شاغلان حوزه صنعت و کارفرمایان زاهدان است.
comment