درسایه بیماری کرونا از بیماری تب کریمه کنگو غافل نشویم
با وجود همه گیری کرونا و ضرورت توجه به این معضل جهانی، نباید از تب کریمه کنگو و خطرات ناشی از این بیماری کشنده غافل شویم.

دکتر سید مهدی طباطبایی، معاون بهداشتی دانشگاه علومپزشکی زاهدان در گفتگو با بخش خبر صدا وسیمای مرکز استان شبکه هامون با بیان این مطلب گفت: میزان آلودگی و انتشار ویروس تب کنگو و ویروس تنفسی کووید -19 تا حدود زیادی به رفتارهای ما انسان ها ارتباط دارد و می توانیم با رعایت دستورالعمل های بهداشتی از سلامت خود و خانواده و اطرافیانمان محافظت کنیم.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با اشاره به ورود استان به موج نخست بیماری کووید -19 در چند هفته اخیر گفت: بدون شک این میزان ابتلاء ناشی از رفتارهائی است که 2 تا 3 هفته قبل از آن داشته ایم و در صورتی که در این ایام نیز شاهد عدم رعایت اصل فاصله گذاری اجتماعی باشیم نتیجه آن با افزایش موارد ابتلاء و مرگ و میر در روزهای بعد از آن نشان داده می شود.
دکتر طباطبائی در خصوص بیماری تب کریمه کنگو نیز گفت: همه ساله با آغاز فصل گرما شرایط برای شیوع بیماری ویروسی تب کریمه گنگو در بسیاری از نقط دنیا و از جمله استان سیستان و بلوچستان هم مساعد می شود و امسال نیز با توجه به اینکه عید سعید قربان در فصل تابستان می باشد هم استانی های گرامی لازم است تا همچون گذشته با رعایت مسایل ایمنی و بهداشتی از سلامتی خود و هموطنان صیانت کنند.
وی با بیان اینکه این ویروس به هر شکلی که به گردش خون فرد وارد شود می توان باعث بیماری شود گفت: ویروس تب خونریزی دهنده کنگو می تواند از طریق خون حیوان آلوده، فراورده های دامی خام و همچنین گزش پشه نقل به انسان منتقل شود و بیماری را ایجاد کند .
دکتر طباطبائی اضافه کرد: متاسفانه گوسفند، بز، شتر و گاو حتی در صورت آلوده بودن به ویروس تب کنگو علائم مشخصی ندارند و نمی توان از ظاهر دام به سالم بودن آن پی برد.
وی افزود: سال گذشته 40 درصد مبتلایان به این بیماری در کشور مربوط به استان سیستان و بلوچستان بوده است و از ابتدای سال تاکنون نیز 2 مورد ابتلا به تب کریمه کنگو گزارش شده است.
به گفته دکتر طباطبائی با وجود اینکه آمار مرگ ناشی از بیماری تب کنگو در جهان بالای 60 درصد از مجموع مبتلایان می باشد خوشبختانه در استان سیستان وبلوچستان با همت متخصصین و کادربهداشت و درمان میزان مرگ مبتلایان به تب کریمه کنگو زیر 5 درصد است یعنی از هر 100 بیمار مبتلا به کرونا در استان ما 5 نفر قربانی این بیماری می شوند امّا اطمینان از توانمندی کادر درمان نباید باعث شود تا هموطنان بی احتیاطی کرده و اصول پیشگیرانه را رعایت نکنند.
وی تاکید کرد: هم استانی های گرامی حتما گوشت مورد نیاز را از مراکز معتبر که تحت نظر دامپزشکی و نظارت بهداشتی است تهیه نمایند و پس از تهیه گوشت، آنرا به مدت 24 ساعت در یخچال نگهداری و سپس اقدام به خرد و یا طبخ نمایند.
وی بابیان اینکه در آستانه عید سعید قربان برای پیشگیری از بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو نیازمند مشارکت جدّی مردم و دست اندرکاران موضوع دام و دامداری هستیم، توصیه کرد: هم استانی های گرامی ذبح دام را حتما توسط افراد متبحر انجام دهند و چنانچه خود به اقدام به ذبح کردند از وسایل حفاظتی و ایمنی شامل لباس مناسب کش دار، ماسک، دستکش و عینک استفاده نمایند و از مصرف فراورده های دامی تا 24 ساعت بعد از قرار دادن آن در یخچال خود داری کنند تا احتمال ابتلاء به تب کنگو را به میزان زیادی کاهش دهند.
comment