تقویت تاب آوری موثر در پاسخگویی بهتر در بحران ها و چالش های زندگی
با تقویت تاب آوری افراد می توانند در مقابله با بحران ها، تنش ها و چالش های زندگی با بهره گیری از قابلیت های درونی خود زودتر به حالت عادی خود باز گردند.

به گزارش روابط عمومی _ فاطمه سرگزی، مدیر سلامت روان معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: در طول زندگی همه افراد ممکن است با چالشهای مختلف و تغییرات روبهرو شوند، با تقویت تابآوری می توانیم خودمان رو با تغییرات زندگی سازگار کنیم، بهخصوص زمانی که این تغییرات خوشایند یا مطابق خواسته ما نیستند.
وی با اشاره به این نکته که در واقع تابآور بودن به ما کمک میکند، ابتدا تغییرات رو بپذیریم و در ادامه خودمان رو با آن ها همسو کنیم افزود: این کار کمک میکند بهجای مقاومت در برابر تغییر و مدام به فکر گذشته بودن، بتوانیم راهی برای رشد و پیشرفت در شرایط جدید پیدا کنیم.
وی تاب آوری روانی را بازگشت به زندگی عادی پس از تجربههای تلخ و سخت عنوان کرد و افزود: اگر بتوانیم در مواجهه با ناملایمات تاب بیاوریم و بهرغم سختیها به رشد و زیستن شادمانه ادامه دهیم، یعنی تاب آوری در ما زیاد است.
خانم سرگزی عنوان کرد: اگر این ویژگی و توانایی را در خود تقویت کنیم، بعد از تجربه رنجها، فشارها و شکستها، و تلخیهای زندگی میتوانیم دستها را به زانو بگیریم و دوباره از جا بلند شویم.
وی همچنین برای اینکه مهارتهای تاب آوری را تقویت کنیم لازم است تا حواسمان به سلامت مان باشد و خودمراقبتی را فراموش نکنیم، تعاملات اجتماعی مثبت داشته باشیم و با تقویت حس بخشش در خود از بند احساسات منفی مثل کینه و نفرت رها شویم
وی ادامه داد: با مسائل زندگی خیلی جدی برخورد نکنیم و تا حد امکان سعی کنیم شوخی طبعی مان را حفظ کنیم در عین حال در زندگـی منظم باشیـم و با هدفمندی به لحظههایمان معـنا بدهیم، به خودمان اجازه تجربه احساسات مختلف را بدهیم و احساساتمان را سرکوب نکنیم، برای حل مشکلات، منتظر ننشینیم و ابتکار عمل را به دست بگیریم و مسائل را حل کنیم و در صورت نیاز، برای مدیریت بهتر احساساتمان به مشاور و روانشناس مراجعه کنیم.