تغذیه مناسب و تقویت سیستم ایمنی بدن برای مقاومت و ایمنی بیشتر در برابر ابتلاء به ویروس کرونا
کارشناس تغذیه دانشگاه علوم پزشکی زاهدان بر رعایت اصول تغذیه ای مناسب و تقویت سیستم ایمنی بدن برای مقاومت و ایمنی بیشتر در برابر ابتلاء به ویروس کرونا تاکید کرد.

تغذیه مناسب و تقویت سیستم ایمنی بدن برای مقاومت و ایمنی بیشتر در برابر ابتلاء به ویروس کرونا
کارشناس تغذیه دانشگاه علوم پزشکی زاهدان بر رعایت اصول تغذیه ای مناسب و تقویت سیستم ایمنی بدن برای مقاومت و ایمنی بیشتر در برابر ابتلاء به ویروس کرونا تاکید کرد.
به گزارش روابط عمومی- مسعود فیروزکوهی کارشناس تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در گفتگو با خبرنگار وبدا در زاهدان در خصوص تقویت سیستم ایمنی بدن برای مقاومت و ایمنی بیشتر در برابر ابتلا ویروس کرونا گفت: ویروس کرونا بسیار مسری است و تاکنون مبتلایان و قربانیان آن افرادی با ضعف سیستم ایمنی و گرفتار بیماری های زمینه ای مانند دیابت ، فشار خون، قلبی _ عروقی و یا سوء تغذیه ای بوده اند.
فیروزکوهی، تقویت سیستم ایمنی با تغذیه مناسب، رفع کمبودهای غذایی بدن از نظر پروتئین، کربوهیدرات، ویتامین ها، آنتی اکسیدان ها و مواد معدنی مورد نیاز را بسیار ضروری دانست و گفت: تغذیه مناسب و همچنین کنترل و درمان بیماری های زمینه ای اعم از غیر واگیر و واگیر اهمیت زیادی دارد.
به گفته فیروز کوهی تحرک و ورزش هم به پویایی بدن، سلول ها و افزایش مقاومت کمک می کند و پر واضح است که باید از عوامل تضعیف کننده سیستم بدنی هم دوری کرد، مثل استعمال دخانیات، مصرف الکل و کمخوابی، تنش و استرس، قرار گرفتن در برابر مواد شیمیایی محیط کار یا زندگی و بدغذایی و مصرف مواد غذایی آلوده به میکروب ها، فلزات سنگین ، مواد شیمیایی باید دوری کرد.
وی برای جلوگیری از ابتلا به عفونت و بیماری، رعایت بهداشت فردی، بهداشت عمومی و بهداشت محیطی را توصیه کرد و گفت: اصوال بهداشتی را باید بیشتر رعایت کرده و اقداماتی مثل شستشوی مرتب دست ها و صورت با آب و صابون، استحمام، استفاده از ماسک مناسب در محیط های شلوغ و پر تردد، استفاده از دستمال یکبار مصرف، همراه داشتن دستکش یکبار مصرف را توصیه کرد.
وی با اشاره به این موضوع که برای سالم ماندن و تقویت سیستم دفاعی بدن، باید تغذیه مقبول و متناسب با نیاز بدن صورت گیرد، افزود: تغذیه مناسب، تغذیه ای است که با هرم غذایی طراحی شده برای ایرانیان، منطبق باشد تا درشت مغذی ها و ریز مغذی ها به کفایت دریافت گردد واین اتفاق نمی افتد مگر اینکه در برنامه روزانه و یا حداقل در برنامه هفتگی، تنوع غذایی با حضور 6 گروه اصلی غذایی داشته باشیم .
وی گفت: صبحانه باید حاوی ترکیبات پروتئینی مثل شیر و پنیر به همراه غلات کامل حاوی فیبر باشد ، مثل نان سبوس دار ، نان جو و ناهار و شام را بموقع و به اندازه میل کنید و نیمی از بشقاب غذایمان بهتر است از سبزیجات رنگارنگ باشد تا فیبر و آنتی اکسیدان ها ، ویتامین ها و بخصوص ویتامین C ، ویتامین های گروهB ، فلاونوئیدها و املاح مثل کلسیم ، منیزیم ، روی را تامین کند. سیر ، پیاز ، هویج ، بروکلی ، اسفناج، فلفل قرمز و دلمه ای و قارچ از سبزیجات موثر هستند .
به گفته کارشناس تغذیه دانشگاه علوم پزشکی زاهدان آنتی اکسیدان های موجود در گروه سبزیجات با رادیکال های آزاد مقابله می کنند و با تقویت سیستم ایمنی بدن مانع از تخریب سلولی و کاهش احتمال ابتلا به انواع بیماری ها می شوند و دو تا سه میان وعده حاوی میوه و سبزی و محصولات ناشی از آن مناسب است و از میوه های رنگارنگ فصل استفاده شود . میوه ها هم مثل سبزیجات ، تامین کننده املاح و ویتامین ها هستند . مرکبات اهمیت زیادی دارند.
وی افزود : از آب قلم در پخت سوپ ها و خورش ها استفاده شود ، پروبیوتیک ها مثل ماست ، دوغ کفیر در ارتقای سیستم ایمنی و بهبودی بیماری ها موثر است .
وی مصرف آب و مایعات کافی را با توجه به دمای هوا ، نوع ترکیبات غذایی و نوع فعالیت روزانه توصیه کرد و گفت: آب مواد سمی را از بدن دفع می کند، دستگاه تنفسی را مرطوب نگه میدارد و به بهبود عملکرد سلول ها کمک می کند. و یکی از توصیه ها در پیشگیری از ویروس کرونا ، مرطوب بودن گلو هست که توصیه می شود در فواصل کوتاه ، یک جرعه آب نوشیده شود .
به گفه فیروز کوهی بهتر است از پروتئین های با کیفیت استفاده شود و لبنیات کم چرب ، گوشت های سفید، تخم مرغ ، حبوبات از آن جمله هستند و گوشت قرمز یک سوم سهم گوشت ها را شامل شود . یک سوم گوشت مورد نیاز از مرغ و ماکیان و یک سوم از ماهی و غذاهای دریایی باشد تا سلنیوم و آهن و ویتامین B12 ، روی تامین شود .
کارشناس تغذیه دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: کمبود ویتامین ها و املاح در کاهش ایمنی بدن بسیار موثر هستند و اگر از طریق مواد غذایی به کفایت تامین نشوند ، باید از طریق مکمل های دارویی خوراکی و یا تزریقی به سطح مطلوب رسانده شوند .
وی گفت: توصیه می شود بیشتر به صرف غذا در منزل تمایل داشته باشند، چرا که حضور مکرر در رستوران ها و اغذیه فروشی ها و فست فودی ها ، ضمن کم ارزش بودن برخی غذاهایشان ، احتمال ابتلا به بیماری را بجهت تردد افراد مختلف ( بیمار یا سالم) و تماس دست با سطوح میز و راه پله و پیشخوان افزایش می دهد.
comment