اعلام آمادگی تیم سلامت روان دانشگاه علوم پزشکی جهت مداخلات روانی و اجتماعی به مناطق سیل زده جنوب استان
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان از آمادگی تیم سلامت روان دانشگاه علوم پزشکی زاهدان برای اجرای مداخلات روانی و اجتماعی پس از بحران در مناطق سیل زده جنوب استان خبر داد.

اعلام آمادگی تیم سلامت روان دانشگاه علوم پزشکی جهت مداخلات روانی و اجتماعی به مناطق سیل زده جنوب استان
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان از آمادگی تیم سلامت روان دانشگاه علوم پزشکی زاهدان برای اجرای مداخلات روانی و اجتماعی پس از بحران در مناطق سیل زده جنوب استان خبر داد.
به گزارش روابط عمومی - دکتر سید مهدی طباطبایی معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با اشاره به این موضوع که در حوادثی چون سیل و زلزله آسیبهای عاطفی و روانی برای افراد بجای میماند گفت: دانشگاه علوم پزشکی زاهدان آمادگی لازم برای اجرای مداخلات روانی، اجتماعی و ارائه خدمات مشاوره ای و ارزیابی مشکلات روانی احتمالی افراد آسیب دیده مناطق سیل زده جنوب استان را دارد.
فاطمه سرگزی مدیرگروه سلامت روان دانشگاه علوم پزشکی زاهدان نیز با اشاره به این موضوع که در شرایط پر استرس و بحران مجموعه ای از اقدامات باید توسط خود فرد و اطرافیان فرد انجام شود گفت: امدادگران و متولیان کمک رسانی در سطوح مختلف با ابراز حس همدلی با افراد سیل زده و دچار بحران سهم بسزایی در پیشگیری از آسیب زا شدن تجربیات روانی حادثه دیدگان خواهند داشت .
وی با اشاره به این موضوع که آگاهی مردم خسارت دیده در خصوص واکنشهای روانی طبیعی و غیر طبیعی در چنین حوادثی بدین منظور نقش تعیین کننده ای دارد، گفت: از جمله مواردی که تیمهای حمایتهای روانی اجتماعی در بحرانی مانند سیل باید به آن اشراف ویژه ای داشته باشند ارتباط قوی با سایر گروههای امداد رسان و در اختیار گذاشتن اطلاعات اولیه در خصوص نحوه امدادرسانی و توزیع عادلانه کمکها بین افراد سیل زده و همچنین پیگیری وضعیت متوفیان و مصدومین از مراکز اورژانس و در اختیار گذاشتن این اطلاعات بین حادثه دیدگان است و این مسئله بدلیل جلوگیری از آشفتگیهای روانی افراد کمک کننده است
وی با توصیه به افراد سیل زده گفت: توصیه می شود از تنهایی امتناع و وقت بیشتری را با خانواده و آشنایانی که مانند آنها دچار سیل شده اند بگذرانند و از تشریک مساعی دیگران بیشتر بهره ببرند زیرا باعث تقویت همدلی بیشتر خواهد شد.
مدیرگروه سلامت روان دانشگاه علوم پزشکی زاهدان خطاب به این آسیب دیدگان گفت: به خود و دیگرا اجازه بروز احساساتی مثل گریه و خشم را بدهید.
وی گفت: بپذیرید کنترل همه چیز در دست شما نیست و روال عادی زندگی تان را بمحض آغاز بازسازیها از سر بگیرید و بخصوص کودکان در اولین فرصت ممکن به مدرسه بروند و انها را تشویق به انجام بازی ،نقاشی و فعالیتهای لذت بخششان کنید تا بازسازی روانی خود و اطرافیانتان سریعتر صورت پذیرد. در شرایط بحرانی، تصمیم های مهم نگیرید چون شرایط دائم در حال تغییر است و از روش های آرام سازی و تنفس عمیق استفاده کنید.
وی ادامه داد: در صورتیکه احساس کردید برای چند روز متوالی نمی توانید کار های روزمره را انجام دهید یا کنترل بر شرایط خود ندارید به مراکز خدمات جامع سلامت یا هر مرکز درمانی که در دسترس شماست مراجعه کنید.
comment