اصول تغذیه ماه مبارک رمضان و ایمنی بدن در برابر بیماری کرونا
کارشناس تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان بر رعایت تنوع در برنامه غذایی و تعادل در مصرف و اهمیت تقویت سیتم ایمنی بدن در ماه مبارک رمضان تاکید کرد.

اصول تغذیه ماه مبارک رمضان و ایمنی بدن در برابر بیماری کرونا
کارشناس تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان بر رعایت تنوع در برنامه غذایی و تعادل در مصرف و اهمیت تقویت سیتم ایمنی بدن در ماه مبارک رمضان تاکید کرد.
به گزارش روابط عمومی - مسعود فیروزکوهی کارشناس تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در گفتگو با خبرنگار وبدا در زاهدان در پاسخ به این سوال که با توجه به توصیه های غذایی که بمنظور افزایش ایمنی بدن برای مقاومت در برابر بیماری ویروسی تنفسی کرونا می شود، آیا روزه داری باعث کاهش آب بدن شده و تغییر در نظم وعده های غذایی و خواب را به همراه دارد، باعث ضعف سیستم ایمنی و فراهم شدن زمینه ابتلا به کرونا نمیشود؟ گفت: اگر برنامه غذایی صحیحی داشته باشیم ، نه تنها ایمنی و مقاومت بدن کاهش نمی یابد ، بلکه روزه گرفتن برای اکثر مردم باعث بهبود شرایط جسمی و بالا رفتن ایمنی بدن می شود و بهمین دلیل در دین اسلام علاوه بر ماه مبارک رمضان، سفارش به گرفتن روزه در اول ، وسط و آخر ماه های قمری نیز شده است که اگر این دستور را همیشه اجرا کنیم ، جسمی سالم تر خواهیم داشت ، نسبت به آنچه که اکنون بدون گرفتن روزه های غیر واجب داریم.
وی در خصوص تقویت سیستم ایمنی بدن گفت: مصرف آب و مایعات کافی و مکرر ، استفاده از غذاهای پروتئینی بهمراه غذاهای حاوی کربوهیدرات پیچیده و سبوس دار در وعده های غذایی، استفاده از سبزیجات و میوه ها (برای تامین املاح ، ویتامینها ، آنتیاکسیدانها و فیبر) ، محدودیت در استفاده از مواد قندی ساده مثل قند و شکر و محصولات حاوی آنها و در عوض استفاده از خرمای خشک ، مویز و کشمش بجای آن در کنار نوشیدنی ها ، چای و دمنوش های گیاهی به تقویت سیستم ایمنی کمک می کند. در ماه رمضان امسال که شیوع کرونا را هم همزمان داریم ، روزه داری تغییر چشمگیری در توصیه های پیشین برای افزایش ایمنی بدن ایجاد نمی کند، البته به شرطی که برنامه غذایی مقبولی را اجرا کنیم ، بهداشت فردی مانند استفاده از ماسک و دستکش و بهداشت عمومی مانند فاصلهگذاری اجتماعی، پرهیز از حضور در مکان های شلوغ و آلوده و استراحت و خواب کافی را داشته باشیم.
فیروزکوهی نقش وعده سحری را مهم عنوان کرد و گفت: وعده سحری بسیار مهم هست و بیدار شدن و صرف سحری و مایعات توصیه می شود . در سحری غذاهایی که ترکیبی از کربوهیدرات پیچیده ، پروتئین بهمراه سالاد و سبزیجات باشد ، استفاده گردد. مصرف غذاهایی مثل چلو خورشت سبزی، خورش آلو، خورش کرفس، ماکارونی حاوی گوشت چرخ کرده با سویا، آبگوشت کم چرب نمونه هایی از غذاهای پروتئینی کربوهیدراتی هستند. در سحر، از شربت کمشیرین تخم شربتی و خاکشیر یا میوه های آب دار غیر مدر مصرف شود.
به گفته فیروز کوهی ، حفظ آب و آزادسازی آرام آن در طی روز به دلیل استفاده از سبزیجات، دمنوش ها ، چای کم رنگ ، تخم شربتی و خاکشیر اتفاق میافتد. بنابر این با رعایت موارد یاد شده، تمامی نکات تغذیه که برای تقویت سیستم ایمنی بدن توصیه می شود ، اعم از مصرف پروتئین ، املاح ، ویتامینها ، آب و کربوهیدرات پیچیده، بخوبی تامین می گردد.
کارشناس تغدیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: استفاده از غذاهای شیرین، غذاهای چرب، غذاهای شور و شوری ها، غذاهای ترش و ترشی ها و غذاهای خشک، در سحر مطلوب نیست و می تواند باعث تشنگی در طی روزگردد.
comment