استعمال دخانیات خطر انتقال بیماری کرونا را افزایش می دهد
استعمال دخانیات تا حد بسیار زیادی میتواند سیستم ایمنی بدن را ضعیف کند و می تواند خطر انتقال بیماری کرونا را در این افراد افزایش دهد.

استعمال دخانیات خطر انتقال بیماری کرونا را افزایش می دهد
استعمال دخانیات تا حد بسیار زیادی میتواند سیستم ایمنی بدن را ضعیف کند و می تواند خطر انتقال بیماری کرونا را در این افراد افزایش دهد.
به گزارش روابط عمومی – دکتر سید مهدی طباطبایی معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در گفتگو با خبرنگار سیمای هامون، یکی از معظلات سلامت را استفاده از دخانیات عنوان کرد و افزود: 31 ماه می میلادی روز جهانی بدون دخانیات تعیین شده است و در کشور جمهوری اسلامی ایران 6 لغایت 12 خرداد ماه هفته ملی بدون دخانیات نامگذاری شده و شعار امسال با عنوان " محافظت از جوانان در برابر فریبکاری و ترفند های صنایع دخانی و پیشگیری از مصرف دخانیات و نیکوتین در آنها "نامگذاری شده است.
وی مصرف دخانیات را یکی از معظلات شایع در دنیا نام برد و گفت: بطوری که سالیانه 8 میلیون نفر در دنیا به دلیل مصرف دخانیات جان خود را از دست می دهند که از این تعداد بیش از 1 میلیون نفر افردای هستند که خودشان مصرف کننده نیستند ولی در معرض دود دخانیات، بقیه افرادی که استفاده می کنند بوده اند و تقریبا نیمی از افراد دنیا یا در محیط کارشان و یا در محیط زندگی شان در معرض دود دخانیات قرار دارند
دکتر طباطبایی علت عمده 15 سرطان را دخانیات عنوان کرد و گفت: یکی از مهمترین سرطان ها که به دنبال مصرف دخانیات دیده می شود سرطان ریه است.
وی با اشاره به این موضوع که در بحث دخانیات 3 نوع مواجهه داریم افزود: دود اولیه که افراد خودشان در معرض مستقیم مصرف دود قرار میگیرند و دود دسته دوم این است :که وقتی ما در یک فضای عمومی قرار میگیریم جایی که مصرف کننده قلیان و سیگار قرار دارد دودی که در فضا پخش می شود با مواد آلاینده در هوا ترکیب می شود و اثرات منفی اش از دود دسته اول بیشتر است و میتواند خطر ناک بادشد و علاوه بر آن دود دسته سوم هم وجود دارد، دودی که مواد آلاینده و مواد ناشی از سوختن دخانیات بر روی لباس و مبلامان می نشیند و خیلی از افراد را در معرض خطر می اندازد.
دکتر طباطبایی نسبت مضرات سیگار های الکترونیک و ترفندهای صنایع دخانی جهت اغوا نمودن جوانان هشدار داد و گفت: متاسفانه این سیگار ها بدون دود است و سال گذشته گزارشاتی در آمریکا که منجر به فوت افراد جوان شده است داشتیم و به خانواده هشدار می دهیم مواظب سیگار بدون دود، استفاده از طعم دهنده های جذاب و اسانس های خاص ، طرح های براق و محصولات جذاب، تبلیغ محصولات جایگزین به عنوان " کم خطر و کم آسیب " یا پاک تر به جای سیگار های معمولی باشند.
وی گفت: در کشور جمهوری اسلامی ایران متاسفانه آنچه در حال حاضر پیش بینی می شود حدود 55 تا 60 هزار نفر سالیانه به خاطر مصرف دخانیات جانشان را از دست می دهند و تقریبا حدود 10 میلیارد تومان صرف خرید مواد دخانی می شود و چیزی حدود 20 تا 30 میلیارد تومان هزینه های مستقیم صرفا هزینه ای بهداشتی و درمانی این عزیزان می شود .
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با اشاره به این موضوع که استعمال دخانیات خطر انتقال بیماری کرونا را افزایش می دهد افزود: با توجه به شیوع کرونا توصیه و تاکید ما این است که افراد از مواجهه با محیط ها ی که دود دخانیات وجود دارد. پرهیز کنند و تصمیم جدی برای ترک دخانیات نمایند.
وی مصرف قلیان را بدلیل اینکه بصورت مشترک و درجمع استفاده می شود خطرناک عنوان کرد و گفت: مصرف کنندگان سیگار نیز بخاطر اینکه آسیب های که به ریه وارد می شود خطر عفونت های ریوی و عفونت های ویروسی را افزایش می دهد و به همین دلیل توصیه و تاکید ما این است که از این فرصت استفاده کنند و حتما برنامه ریزی برای ترک دخانیات را داشته باشند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان ادامه داد: با توجه به شیوع کرونا، 156 قلیان سرا در مجموعه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی زاهدان تعطیل شد و به جوانان عزیز توصیه می شود برای حفظ سلامت خودشان از حضور در قلیان سرای پرهیز نمایند .
وی افزود: در بررسی های انجام شده در چند سال اخیر در استان سیستان وبلوچستان سن مصرف دخانیات پایین آمده و چیزی حدود 17 درصد خانم های 15 تا 49 سال مصرف کننده دخانیات بودند که این رقم می تواند سلامت تمامی افراد جامعه را به خطر بیاندازد.
وی در پایان با توصیه به تمامی افراد گفت: افراد از مصرف دخانیات به هر شکلی پرهیز کنند مصرف دخانیات خطر بیماری های عفونی و بیماری های مزمن را افزایش می دهد و افراد جامعه برای تغییر سبک زندگی سالم تصمیم بگیرند.
comment