معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان خبر داد؛
اجرای عملیات خانه به خانه واکسیناسیون تکمیلی فلج اطفال از 25 بهمن ماه
بمنظور اجرای واکسیناسیون تکمیلی فلج اطفال و ایمن سازی کودکان، از 25 بهمن ماه سالجاری تمامی کودکان زیر 5 سال استان واکسینه می شوند.

اجرای عملیات خانه به خانه واکسیناسیون تکمیلی فلج اطفال از 25 بهمن ماه
بمنظور اجرای واکسیناسیون تکمیلی فلج اطفال و ایمن سازی کودکان، از 25 بهمن ماه سالجاری تمامی کودکان زیر 5 سال استان واکسینه می شوند.
به گزارش روابط عمومی - دکتر سید مهدی طباطبایی معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در نشست کمیته ایمن سازی تکمیلی فلج اطفال با اعلام این مطلب گفت: از سال 1988 ریشه کنی فلج اطفال در دنیا شروع شد و 125 کشور دنیا درگیر این بیماری بودند و با گذشت بیش از 30 سال، میزان بروز فلج اطفال به بیش از 99 درصد در دنیا کاهش یافت و در حال حاضر فقط دو کشور افغانستان و پاکستان در گیر این بیماری هستند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان ادامه داد: سازمان جهانی بهداشت تاکید بر گام های نهایی فلج اطفال در دنیا را دارد و تا زمانی که یک کودک آلوده به ویروس فلج اطفال باشد خطر انتقال برای همه دنیا وجود دارد.
وی گفت: خوشبختانه از سال 2000 هیچ گونه موردی از فلج اطفال در استان و کشور مشاهده نشده و در طی این مدت واکسیناسیون تکمیلی فلج اطفال هر ساله در دو نوبت توسط تیم های بهداشتی و با همکاری داوطلبین سلامت در استان انجام می شود.
وی با اشاره به این موضوع که دانشگاه علوم پزشکی زاهدان اولین دانشگاهی است که توانسته مراقبت های محیطی پولیو را راه اندازی کند، همچنین ایشان افزودند: در حال حاضر هر سه دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، زابل و ایرانشهر ظرفیت مراقبت محیطی پولیو را دارند و وضعیت ویروس را در فاضلاب رصد می کنند.
دکتر مجید سرتیپی مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری های دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: با توجه به تبادلات مرزی و وجود بیماری فلج اطفال در کشورهای افغانستان و پاکستان خطر بازگشت مجدد بیماری به کشور و ابتلا کودکان وجود دارد به همین دلیل واکسیناسیون تکمیلی فلج اطفال در 2 نوبت، مرحله اول از 25 لغایت 28 بهمن ماه و مرحله دوم از 16 تا 19 اسفند ماه سال جاری با استفاده از خوراندن قطره خوراکی فلج اطفال تیپ 2 در کودکان زیر 5 سال استان انجام می شود.
وی گفت: از تمامی خانواده ها درخواست می شود همکاری لازم را با تیم های بهداشتی داشته باشند.
گفتنی است در اجرای کمپین واکسیناسیون تکمیلی فلج اطفال در استان سیستان و بلوچستان بیش از 485 هزار کودک زیر 5 سال ایرانی و غیر ایرانی واکسینه می شوند.
comment