آغاز مرحله اول عملیات تکمیلی واکسیناسیون فلج اطفال در استان سیستان وبلوچستان
مرحله اول عملیات تکمیلی واکسیناسیون فلج اطفال از امروز برای 470 هزار کودک زیر ۵ سال استان سیستان وبلوچستان آغاز شد.

آغاز مرحله اول عملیات تکمیلی واکسیناسیون فلج اطفال دراستان سیستان وبلوچستان
مرحله اول عملیات تکمیلی واکسیناسیون فلج اطفال از امروز برای 470 هزار کودک زیر ۵ سال استان سیستان وبلوچستان آغاز شد.
به گزارش روابط عمومی- دکتر سید مهدی طباطبایی معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در مراسم آغاز مرحله اول واکسیناسیون فلج اطفال که در مرکز خدمات جامع سلامت امام رضا(ع) زاهدان برگزار شد با اعلام این مطلب گفت: یکی از بیماری هایی که با هدف ریشه کنی در سازمان جهانی بهداشت از سال 1978 موردتاکید است، ریشه کنی فلج اطفال می باشد و اتفاقات خوبی در طی این سال ها صورت گرفته است وقتی این برنامه شروع شد در 128 کشور این بیماری بصورت بومی وجود داشت و اکنون این بیماری به 2 کشور افغانستان و پاکستان محدود شده است و موارد بیماری در این دوکشور نیز کاهش پیدا کرده است.
وی با اشاره به این موضوع که از سال 1373 برنامه واکسیناسیون فلج اطفال در کشور شروع شده است افزود: سالیانه تمامی کودکان زیر 5 سال در 2 نوبت قطره خوراکی فلج اطفال را دریافت می کنند و به برکت تلاش ها و مدخلات تیم های سلامت در سال های اخیر موردی از ویروس فلج اطفال در استان و کشور مشاهده نگردیده است و این طرح برای اطمینان کامل و پیشگیری همانند سال های گذشته امسال نیز در دو مرحله در استان سیستان و بلوچستان اجرا می گردد.
به گفته دکتر طباطبایی این برنامه از امروز به مدت یک هفته انجام خواهد شد از هم استانی های عزیز درخواست می شود همانند سال های قبل با تیم های سلامت در اجرای این طرح همکاری کنند تا با خوراندن دوقطره واکسن فلج اطفال به کودکان زیر 5 سال سلامت آنها را تضمین کنیم.
دکتر طباطبایی یکی از مشخصات این بیماری را گسترش در محیط نام برد و گفت: به همین دلیل علاوه بر نظام مراقبت فلج اطفال که سالیانه انجام می شود مراقبت های محیطی فلج اطفال را از دوسال قبل برای اولین بار در کشور، در دانشگاه علوم پزشکی زاهدان آغاز کرده ایم و وضعیت ویروس وحشی را با نمونه برداری از فاضلاب که بصورت ماهیانه صورت می گیرد رصد می کنیم و اگر موردی وجود داشته باشد اقدامات لازم را انجام خواهیم داد.
وی با اشاره به این موضوع که تیم های سلامت بصورت خانه به خانه مراجعه می کنند و اگر تیم های سلامت مراجعه کردند و خانواده ای حضور نداشت همکاران ما در شیفت های عصر در مراکز خدمات جامع سلامت حضور دارند گفت: در اجرای این طرح بیش از 470 هزار کودک زیر 5 سال ایرانی و غیر ایرانی در استان واکسینه خواهند شد و این عملیات در قالب 1350 تیم انجام خواهد شد .
وی با اشاره به این موضوع که دانشگاه علوم پزشکی زاهدان بیش از 8 هزار نفر داوطلب سلامت دارد گفت: داوطلبین سلامت بعنوان نقاط قوت این برنامه هر ساله در اجرای برنامه ریشه کنی فلج اطفال در بدترین شرایط آب و هوایی در اجرای این طرح مشارکت فعال دارند .
وی گفت: مناطق سیل زده جنوب استان نیز با یک هفته تاخیر عملیات واکسیناسیون را انجام خواهند داد.
گفتنی است: مرحله دوم واکسیناسیون فلج اطفال از 5 اسفند ماه لغایت 8 اسفند ماه اجرا خواهد شد و تمامی کودکان ایرانی وغیر ایرانی قطره فلج اطفال را دریافت خواهند کرد.
comment