توانمند سازی مادران و حمایت خانواده و جامعه گامی موثر برای ترویج تغذیه با شیر مادر و شیردهی موفق
مدیر سلامت خانواده معاونت بهداشتی دانشگاه گفت: شیر مادر برای هر نوزاد بهترین سرآغاز زندگی است و علاوه بر سالم بودن مزایای تغذیهای و عاطفی بسیاری برای مادر و نوزاد به همراه دارد.

خبر
توانمند سازی مادران و حمایت خانواده و جامعه گامی موثر برای ترویج تغذیه با شیر مادر و شیردهی موفق
مدیر سلامت خانواده معاونت بهداشتی دانشگاه گفت: شیر مادر برای هر نوزاد بهترین سرآغاز زندگی است و علاوه بر سالم بودن مزایای تغذیهای و عاطفی بسیاری برای مادر و نوزاد به همراه دارد.
به گزارش روابط عمومی- دکتر مریم زابلی، مدیر سلامت خانواده معاونت بهداشتی دانشگاه همزمان با هفته جهانی شیرمادر در گفتگو با خبرنگار وبدا در زاهدان گفت: تغذیه با شیر مادر جان بیش از 5/1 میلیون شیرخوار را در سال نجات میدهد و میلیونها شیرخوار از ابتلا به بیماریهای شایع قابل پیشگیری، بیماریهای حاد و مزمن در کوتاه مدت و بلند مدت و دوران بزرگسالی حفاظت میشوند.
دکتر زابلی ادامه داد: تغذیه با شیر مادر سبب رشد و تکامل مطلوب، ارتقای بهره هوشی کودکان، تحکیم روابط عاطفی مادر و كودك و تکامل شخصیت روانی اجتماعی آینده کودک میشود و از طریق كاهش احتمال مرگ و میر ناشی از خونریزی در مادران، كاهش خطر ابتلا به سرطان پستان و تخمدان و پوكی استخوان نقش مهمی در سلامت مادران ایفا میکند.
به گفته دکتر زابلی تغذیه با شیر مادر ارزشمند است، چه به عنوان یک سرمایه گذاری هزینه، اثربخش و چه به عنوان یک اقدام پیشگیرانه میتواند سودمند باشد.
وی گفت: در دوسال گذشته با توجه به بحران همه گیری COVID-19 و درگیری کادر بهداشتی و درمانی ، کمبود نیروی انسانی، قوانین مربوطه در دوره بحران کرونا مانند: رعایت فاصله گذاری فیزیکی، منجر به مراجعه کمتر و تماس کمتر والدین با کارکنان بهداشتی گردید و درنهایت باعث کاهش سطح دانش و مهارت والدین و عدم مراجعه به موقع جهت دریافت خدمات و مشاوره شیردهی شد.
وی ادامه داد: یکی دیگر از چالش ها در دوره پاندمی، تأثیر گسترش هدفمند صنعت جانشین شونده های شیر مادر (BMS) و تبلیغات در این زمینه بر تصمیمات والدین برای تغذیه نوزاد از طریق دریافت اطلاعات نادرست در مورد کرونا و شیردهی بود.
مدیر سلامت خانواده معاونت بهداشتی دانشگاه گفت: ساعات و روزهای اول عمرکودک فرصتی کلیدی برای استقرار شیردهی و فراهم آوردن حمایت های مورد نیاز مادران برای موفقیت در شیردهی است.
دکتر زابلی افزود: تماس پوست با پوست مادر و نوزاد بلافاصله پس از تولد و شروع تغذیه با شیر مادر طی ساعت اول زندگی، برای جریان یافتن و استقرار تغذیه با شیر مادر، ادامه حیات و سلامت نوزادان، شیرخواران و کودکان اهمیت زیادی دارد.
وی تصریح کرد: تغذیه انحصاری با شیر مادر در 6 ماه اول عمر کودک و سپس تداوم آن تا دو سالگی به همراه مصرف غذاهای کمکی سالم و کافی نیاز به مواد مغذی و انرژی لازم برای رشد و تکامل فیزیکی و عصبی کودکان را تأمین می کند.
گفتنی است: هفته جهانی شیرمادر از 16 لغایت 10 مردادماه مصادف با 7-1 آگوست با عنوان شعار " قدمی رو به جلو برای ترویج تغذیه با شیر مادر؛ آموزش و حمایت" نامگذاری شده است.
روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان
comment