100 درصد نوزادان در بدو تولد واکسن هپاتیت را دریافت می کنند
به منظور پیشگیری و ابتلاء به بیماری هپاتیت تمامی نوزادان در بدو تولد واکسن هپاتیت را در بیمارستانها، مراکز خدمات جامع سلامت و خانه های بهداشت دریافت می کنند.

100 درصد نوزادان در بدو تولد واکسن هپاتیت را دریافت می کنند
به منظور پیشگیری و ابتلاء به بیماری هپاتیت تمامی نوزادان در بدو تولد واکسن هپاتیت را در بیمارستانها، مراکز خدمات جامع سلامت و خانه های بهداشت دریافت می کنند.
به گزارش روابط عمومی - دکتر سید مهدی طباطبایی معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان و دبیر کمیته استانی هپاتیت های ویروسی، همزمان با هفته ملی آموزش و اطلاع رسانی هپاتیت گفت: با توجه به واکسیناسیون همگانی از سال 1993، شیوع هپاتیت در کشور روند کاهشی داشته است.
وی گفت: شعار" Invest in eliminating hepatitis" "سرمایه گذاری به منظور حذف هپاتیت" در راستای دستیابی به اهداف سازمان جهانی بهداشت تا سال 2030 در روز جهانی و هفته ملی اطلاع رسانی هپاتیت مطرح گردیده و در دستور کار کشورهای متعهد به برنامه، قرار گرفته است.
دکتر طباطبایی، تدوین برنامه عملیاتی کنترل هپاتیت در سطح دانشگاه و انعکاس برخی موارد در سطح استانی را یکی از فعالیت های دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در خصوص حذف هپاتیت بر شمرد.
وی گفت: برگزاری کمپین واکسیناسیون هپاتیت B برای تمامی زندانیان، بیماریابی در گروههای مختلف مانند زندانیان، معتادین تزریقی و مادران باردار از جمله برنامه های در حال اجرا در مراقبت بیماری هپاتیت های ویروسی منتقله از خون می باشد.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، افزایش پوشش واکسیناسیون هپاتیت B در گرو ه های پرخطر و در معرض خطر را یکی از مداخلات دانشگاه علوم پزشکی زاهدان نام برد و گفت: برگزاری کمپین آموزش و اطلاع رسانی هپاتیت برای گروه های پرخطر، ارائه مشاوره، مراقبت و درمان بیماران، اجرای طرح های تحقیقاتی و پایان نامه های دانشجویی با موضوع هپاتیت، برگزاری ایستگاههای آموزش و اطلاع رسانی در قالب پویش های دانشجویی، ایستگاههای مستقر در بیمارستانها و اجرای برنامه غربالگری هپاتیت B در تمامی مادران باردار را از مهمترین برنامه های مورد نظر در برنامه عملیاتی مصوب برشمرد.
وی تصریح کرد: نظارت بر عملکرد بهداشتی آرایشگاه ها با توجه به راههای انتقال بیماری و پیشگیری از اقدامات غیر بهداشتی نیز به صورت مرتب توسط بازرسین بهداشتی انجام می گردد.
گفتنی است : همکاران ما در مراکز خدمات جامع سلامت شهری و روستایی، مراکز مشاوره بیماریهای رفتاری در سطح یک و کلینیک های هپاتیت در سطح 2 ( سطح تخصصی) مستقر در بیمارستانهای تعیین شده، در راستای هپاتیت های ویروسی ، خدمات و آموزش های لازم را به مردم ارائه می نمایند.
بر مبنای اهداف سازمان بهداشت جهانی، می توان تا سال 2030 هپاتیت B را کنترل و هپاتیت C را حذف کرد در صورتی که پوشش مراقبت ها و خدمات به حد تعیین شده برسد.
روابط عمومی و امور بین الملل دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی در مانی زاهدان
comment