۱۱۰روز بدون فوتی، ۷۱ روز بدون بستری و ۴۶ روز بدون مورد مثبت کرونا در خاش
مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان خاش در کارگروه سلامت و امنیت غذایی شهرستان خاش که با محوریت بیماری های منتقله از طریق آب و غذا، تب خونریزی دهنده کریمه کنگو برگزار شد ضمن تأکید بر لزوم رعایت شیوه نامه های بهداشتی در راستای پیشگیری از بیماریها گفت: علیرغم ۱۱۰روز بدون فوتی، ۷۱ روز بدون بستری و ۴۶ روز بدون مورد مثبت کرونا اما باید حواسمان باشد که کرونا تمام نشده و با توجه به گزارش موارد ابتلا و فوت کشوری، زرد بودن برخی مناطق کشور و احتمال ورود سویه های جدید استفاده از ماسک در اماکن شلوغ و تکمیل واکسیناسیون در تمامی گروههای سنی و همچنین دوز چهارم در افراد بالای ۷۰سال مورد تأکید است

۱۱۰روز بدون فوتی، ۷۱ روز بدون بستری و ۴۶ روز بدون مورد مثبت کرونا در خاش
مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان خاش در کارگروه سلامت و امنیت غذایی شهرستان خاش که با محوریت بیماری های منتقله از طریق آب و غذا، تب خونریزی دهنده کریمه کنگو برگزار شد ضمن تأکید بر لزوم رعایت شیوه نامه های بهداشتی در راستای پیشگیری از بیماریها گفت: علیرغم ۱۱۰روز بدون فوتی، ۷۱ روز بدون بستری و ۴۶ روز بدون مورد مثبت کرونا اما باید حواسمان باشد که کرونا تمام نشده و با توجه به گزارش موارد ابتلا و فوت کشوری، زرد بودن برخی مناطق کشور و احتمال ورود سویه های جدید استفاده از ماسک در اماکن شلوغ و تکمیل واکسیناسیون در تمامی گروههای سنی و همچنین دوز چهارم در افراد بالای ۷۰سال مورد تأکید است
دکتر رضا کرد ادامه داد: با توجه به همسایگی کشورهایی با شاخص نامناسب بهداشتی و جابجایی های جمعیتی و شیوع بیماری های آندمیک در این مناطق، نظام مراقبت بیماری های سندرومیک تقویت می شود
وی ادامه داد: طغیان بیماری های منتقله از آب و غذا به ویژه التور و تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در فصول گرم و تنش های آبی موجود علاوه بر بیماری کرونا یکی از نگرانی های ماست
وی افزود: متاسفانه تنش های آبی و خشکسالی زمینه ساز افت فشار و کیفیت منابع آبی به عنوان عامل بیماری های منتقله از آب و غذا علی الخصوص بیماریهای اسهالی از قبیل التور می شود و در کنترل این موارد نیازمند مشارکت ادارات مرتبط آب و فاضلاب در کلرزنی شبکه های آبرسانی، رفع و تعمیر سریع شکستگی احتمالی لوله های آب، شهرداری در دفع بهداشتی فاضلاب و زباله و...هستیم
وی همچنین بر تشدید فعالیت تیم های نظارتی مرکز بهداشت جهت بازدیدهای محیطی از میادین عرضه دام، ارائه آموزشهای لازم درخصوص علائم و راههای انتقال و پیشگیری از بیماریهای تب کریمه کنگو به دامداران و عرضه کنندگان دام، خریداران در میادین عرضه دام و سلاخان با تأکید بر استفاده از لوازم حفاظت فردی، دستکش، عینک و چکمه و بیماریهای منتله از آب و غذا به ویژه التور با توجه به گرمای هوا، پیش رو بودن عید سعید قربان و سفرهای تابستانی تاکید نمود
به گفته دکتر کرد تب کریمه کنگو از طریق گزش کنه آلوده یا له کردن آن با دست بر روی پوست، تماس مستقیم با لاشه گوشت ،خون، ترشحات و بافتهای دام آلوده و تماس با ترشحات، خون و تنفس افراد مبتلا به بیماری قابل انتقال می باشد، مردم گوشت را از مراکز معتبر و مجاز و دارای مهر سلامت دامپزشکی تهیه کنند.
فرماندار شهرستان خاش نیز در کارگروه سلامت و امنیت غذایی این شهرستان گفت: فلسفه کارگروه سلامت و امنیت غذایی، حفظ وارتقاء سلامت شهروندان، بهبود کیفیت زندگی مردم، اتخاذ تدابیر مناسب بهداشتی جهت کاهش مشکلات بهداشتی و درمانی است/بی توجهی به سلامت در جامعه همه ابعاد زندگی را مختل میکند
مهندس صالحی بر تشدید نظارت های هدفمند بهداشتی و گشت های مشترک در راستای کنترل و کاهش طغیان های احتمالی ناشی از شیوع بیماری های منتقله از آب و غذا بیماری های روده ای، التور، تب خونریزی دهنده کریمه کنگو و کنترل بیماری کووید با توجه به آغاز فصل گرما، مسافرت های تابستانی، پیش رو بودن عید سعید قربان و سنت حسنه قربانی تاکید نمود و گفت: مسئله سلامت، مسئله فردی یا منحصر به دستگاه خاصی نیست، اگر مشارکت بخش ها، سازمان های دولتی و غیر دولتی و آحاد جامعه را نداشته باشیم ، سلامت به هدف اصلی خود نخواهد رسید
وی ادامه داد: در حوزه کارگروه سلامت و امنیت غذایی علاوه بر بیماری های واگیر به سایر مباحث مرتبط ازجمله ارتقای شاخص بیماریهای غیر واگیر، حوادث ترافیکی و کاهش بار مالی، جسمی و روحی و روانی آن بر مردم، جامعه و دولت پرداخته شود
وی افزود: برای تداوم و حفظ سلامتی مردم لازم است نظارت بر اماکن تهیه و توزیع مواد غذایی، برخورد با متخلفان و ساماندهی و نظارت بیشتر بر پلاستیکهای زمین کشاورزی، نخالههای ساختمانی و فاضلاب توسط ادارات شبکه بهداشت و درمان، جهاد کشاورزی، محیط زیست، شرکت آب و فاضلاب و راهداری، شهرداری، دامپزشکی و...صورت گرفته و اقدامات عملی و عینی مشاهده و گزارش گردد
مهندس صالحی گفت: یکی از سرمایه های جدی در سلامت، اعتماد مردم می باشد و این اعتماد حاصل یک حرکت جمعی بین کلیه اعضای کارگروه سلامت و امنیت غذایی می باشد که نه تنها نباید آن را از دست داد بلکه باید در تقویت آن تلاش نمود.
روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان
comment