کارشناس تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان
توصیه های تغذیه ای برای داوطلبین کنکور

توصیه های تغذیه ای برای داوطلبین کنکور
کارشناس تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: بهتر است کنکوری های عزیز از چند روز مانده به آزمون سرنوشت ساز کنکور، از مواد غذایی مناسب در برنامه غذایی خود بگنجانند تا بتوانند با آمادگی بیشتر در این آزمون سرنوشت ساز شرکت کنند.
به گزارش روابط عمومی - مسعود فیروز کوهی کارشناس تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: تغذیه نقش مهمی در آمادگی ذهنی داوطلبان کنکور دارد و بهتر است کنکوری های عزیز از چند روز مانده به این آزمون سرنوشت ساز، ازکربوهیدرات های مرکب که سرعت کمتری در هضم دارند مانند: نان، ماکارونی ، جو و غلات سبوس دار و از غذاهای اسفناج و سویای پخته یا سبزیجات با برگ های سبز استفاده نمایند که وجود منیزیم در این مواد غذایی باعث بر طرف شدن سردرد و خستگی می شود.
به گفته کارشناس تغذیه دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، شیر ماده غذایی است که در زمان خواب شبانه باعث کاهش استرس می شود و لازم است داوطلبان عزیز قبل از خواب یک لیوان شیر ولرم بنوشند.
وی با اشاره به این موضوع که پسته و مغزها بدن را در برابر استرس محافظت می کند افزود: سبزیجاتی مانند کرفس و هویج و ریحان و البته خوردن آنها به صورت خام، تاثیر بسیاری در کاهش استرس دارند و توصیه می شود در این روزهای آخر مانده به کنکور ، برای کنترل اضطراب و استرس از دمنوش بادرنجبویه یا اسطوخدوس یا ترکیب این دو ، روزی ۲ لیوان در صبح و عصر میل شود .
فیروز کوهی با اشاره به این نکته که در واپسین روز های قبل از آزمون از از میوه سیب بیشتر استفاده شود افزود: از پرخوری پرهیز شود زیرا باعث کسالت و بیحالی برای تمرکز می شود، در طی روز آب کافی صرف شود و از مصرف غذاهای پرچرب و شیرین پرهیز نمایند.
وی گفت: داوطلبان عزیز صبحانه را کامل و ناهار و شام را به اندازه صرف نمایید، ماست شیرین یا یک لیوان شیر کم چرب هر شب میل نمایند تا خواب راحت داشته باشند و نیاز به کلسیم هم تامین شود و از مصرف سوسیس ،کالباس،همبرگر و پیتزا، پفک و چیپس و سیب زمینی سرخ کرده پرهیز نمایند.
وی درخصوص تغذیه شب امتحان گفت: برای شب امتحان ماکارونی کم چرب با گوشت و یا چلو خورشت کم چرب که اختصاصا برای وعده شب تهیه شده باشد، خیلی مناسب است و شام بموقع صرف شود و برای آخر شب نماند و از سبزی بخصوص نعنا نیز مصرف گردد.
کارشناس تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان ادامه داد:در صبحانه روز آزمون از نان، پنیر، گردو، خرما و آب پرتقال طبیعی استفاده و اگر به چای عادت دارید، چای کمرنگ میل بفرمایید، روز امتحان کره و مربا نخورده ، قند و شکر هم کمتر مصرف نمایید، زیرا چرب است و هم شیرینی مربا ممکن است در ساعات آزمون باعث پایین آمدن قند خون گرد و مصرف عسل طبیعی مطلوب است .
وی با توصیه به داوطبان کنکور گفت: لازم است تمامی داوطلبان عزیز بطری آب همراه داشته باشند و در زمان نیاز آب میل نمایند و همچنین چند عدد شکلات همراه داشته باشند تا در صورت افت قند خون که با ضعف و لرزش همراه هست، سریعا میل نمایند.
comment