دکتر عبدالرزاق نژاد متخصص زنان و زایمان:
پیشگیری از سرطان پستان با غرالگری به موقع
سرطان پستان در بانوان با يك معاينه ساده و انجام ماموگرافی، قابل پيشگيري و درمان است.

خبر
پیشگیری از سرطان پستان با غرالگری به موقع
سرطان پستان در بانوان با يك معاينه ساده و انجام ماموگرافی، قابل پيشگيري و درمان است.
به گزارش روابط عمومی- دکتر اقدس عبدالرزاق نژاد متخصص زنان و زایمان و عضوهیات علمی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با علام این مطلب گفت: سرطان پستان یک سوم از همه سرطان ها در زنان را تشکیل می دهد و کمتر از یک درصد سرطان های پستان در زنان زیر 25 سال رخ میدهد و بعد از 30 سالگی میزان بروز سرطان با شیب تندی افزایش می یابد به استثنای دوره کوتاهی در بین 45 تا 50 سالگی که میزان به حداکثر می رسد و میزان بروز سرطان پستان با بالا رفتن سن افزایش می یابد.
دکتر عبدالرزاق نژاد با اشاره به افزایش میزان بروز سرطان پستان بین سن 40 تا 80 سالگی افزود: توصیه می شود که از 40 سالگی حداقل هر دو سال یکبار و از 50 سالگی سالانه ماموگرافی از پستان ها گرفته شود و با و جود این با توجه به میزان بالای شیوع سرطان پستان، این سرطان در زنان جوانتر نیز نسبتا شایع است و شایعترین سرطان یافت شده در زنان حامله محسوب می شود.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، سابقه خانوادگی را یکی از ریسک فاکتورهای سرطان پستان نام برد و گفت: در بین زنانی که دچار سرطان پستان می شوند 20 تا 30 درصد آنان دارای سابقه خانوادگی هستند اگر مادر و یا خواهر بیمار قبل از یائسگی دچار سرطان یک طرفه پستان شده باشند خطر این بیماری حدود 30 درصد برای بیمار خواهد بود.
وی ادامه داد: ابتلا فامیل درجه یک در سن بعد از یائسگی ریسک خطر را برای فرد بیمار افزایش نمی دهد.
وی تصریح کرد: رژیم غذایی سالم با کاهش خطر سرطان پستان ارتباط دارد و مصرف زیاد الکل با افزایش خطر سرطان ارتباط دارد.
متخصص زنان و زایمان گفت: با افزایش تعداد زنانی که در سنین بالاتر بچه دار می شوند قطعا شیوه سرطان همزمان پستان نیز افزایش خواهد یافت و به تاخیر انداختن سن بچه دار شدن یکی از عوامل افزیش سرطان پستان در دوران حاملگی در کشور های سوئد و دانمارک بوده است .
به گفته دکتر عبدالرزاق نژاد متخصص زنان و زایمان، زنانی که هرگز حامله نشده اند بیشتر از زنان دارای فرزند در معرض خطر ابتلا به سرطان پستان هستند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، معاینه فیزیکی و ماموگرافی را روش های غربالگری استاندارد سرطان پستان نام برد و توصیه کرد: معاینه فیزیکی پستان از سن 20 تا 40 سالگی توسط پزشک هر 3 سال یک بار و با شروع 40 سالگی ماموگرافی سالانه و معاینه فیزیکی توسط پزشک بصورت سالانه و در صورت سابقه خانوادگی مثبت هر سال معاینه توسط پزشک و ماموگرافی و MRI پستان نیز مدنظر گیرد.
وی گفت: ترشح از نوک پستان، توده داخل پستان، درد پستان، و تغییر شکل در اندازه پستان از نکاتی است که باید به آنان توجه کرد و با مراجعه به مراكز بهداشتي و درماني با يك معاينه اوليه از سوي پزشك قابل پیشگیری است و بسياري از بانوان مبتلا به بيماري سرطان پستان از اين معاينه ساده تشخيص اجتناب كرده و دچار اين بيماري شده اند.
گفتنی است: اکتبر، ماه جهانی آگاهی بخشی در مورد سرطان پستان است و هدف از نام گذاری یک ماه به نام آگاهی بخشی سرطان پستان در دنیا، افزایش توجه و حمایت جهت آگاهی بخشی در خصوص تشخیص زودهنگام، درمان و مراقبت های تسکینی در مورد این بیماری است.
روابط عمومی و امور بین الملل دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان
comment