پرهیز از مصرف روغن کنجد استخراج شده از دستگاه های روغن گیری سطح شهر به دلیل آلودگی میکروبی
هم استانی های عزیز از مصرف روغن کنجد تصفیه نشده که در حضور مشتری روغنگیری میشوند، به دلیل آلودگی میکروبی و وجود کپک، خودداری کنند.

به گزارش روابط عمومی _ خانم منیر افتخاری نیا رئیس گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: روغن کنجدی که در خیابان های سطح شهر در حضور مشتری گرفته می شود و دستگاههای روغن کشی در مغازه های خود دارند به دلیل حرارت ندیدن و بوجاری نکردن کنجدها ، روغن حاصله حاوی باکتری، قارچ و ترکیبات مضر برای سلامت انسان است.
وی ادامه داد: روغن کنجد یکی از سالم ترین انواع روغن هاست به شرطی که تصفیه شده باشد یعنی صنعتی باشد، زیرا روغن کنجد بکر به دلیل عدم حذف آفت کش ها، میکروارگانیسم ها و سموم قارچی از آن، توسط مختصصین تغذیه توصیه نمی شود.
وی افزود: بنابراین لازم است خانواده ها فقط از روغن کنجد صنعتی که تولید کارخانجات روغن است برای مصرف استفاده کنند.
خانم افتخاری نیا گفت: مصرف روغن کنجد یا محصولات کنجد می تواند سلامت انسان را بهبود بخشد، از جمله اثرات ضد التهابی و ضد سرطانی، فشار خون و اثرات کاهش دهنده چربی سرم، مهار رشد و تکثیر سلول های سرطان روده بزرگ را دارد.
وی عنوان کرد: روغن کنجد تصفیه شده دارای اسیدهای چرب امگا 6 و امگا9 به میزان مساوی، ویتامین های A و D و E، فیتواسترول ها، آنتی اکسیدان های طبیعی، مقاومت بالا در برابر اکسیداسیون وحرارت می باشد.
شایان ذکر است: پویش ملی اطلاع رسانی تغذیه سالم با هدف ارتقا سوادتغذیه ای جامعه، با تاکید بر انتخاب درست و مصرف صحیح روغن ها و چربی ها و با شعار « روغن مناسب، غذای سالم، خانواده سالم» از امروز آغاز شد