هوشیار بودن نظام مراقبت بیماری های واگیر در بخش درمان و بهداشت
.jpeg)
نظام نوین مراقبت بیماری های واگیر در بخش بهداشت و درمان در شرایط کنونی بهترین ابزار و گزینه در بیماریابی سریع و به موقع توسط پرسنل بهداشت و درمان در بخش های دولتی و خصوصی است. توجه به این نظام باعث هوشیاری و جدیت سیستم بهداشت و درمان برای کشف به موقع بیماری های واگیر دار مهم می گردد.
به گزارش روابط عمومی _ دکتر مهدی زنگنه معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در "کمیته مراقبت و درمان بیماری های منتقله از پشه آئدس" گفت: با توجه به شناسایی ۱۷۰ مورد بیمار مبتلا به تب دنگی در سطح کشور (لغایت ۳۱ مردادماه) که اکثرا وارده از خارج کشور می باشند و مشاهده مواردی از انتقال محلی در جنوب استان سیستان و بلوچستان و هرمزگان لازم است همه مراکز بهداشتی و درمانی در بخش های دولتی و خصوصی، آمادگی لازم برای تشخیص و اقدام درمانی و پیشگیرانه به موقع را داشته باشند.
وی ادامه داد: از ابتدای سال جاری تاکنون 19 بیمار مبتلا به تب دانگ با انتقال محلی در جنوب استان سیستان بلوچستان شناسایی شدهاند.
وی افزود: برنامههای مراقبت حشره شناسی (اویترپ گذاری) در کانونهای پرخطر احتمالی برای شناسایی پشه آئدس در سطح همه شهرستان ها و نظام مراقبت بیماریهای ناشی از آن برای شناسایی بیماران در مراکز درمانی فعال است.
دکتر زنگنه افزود: بیمارستان علی ابن ابیطالب علیه السلام زاهدان بیمارستان ریفرال تب دانگ بزرگسالان در سطح استان تعیین شده است.
وی گفت: در بیمارستان ها از آمادگی برای درمان موارد احتمالی بیماری خصوصا گروههای در معرض خطر (نوزادان و کودکان، افراد دارای بیماریهای مزمن مانند آسم و دیابت، زنان باردار و ...) اطمینان حاصل شود.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان ادامه داد: بهترین روش پیشگیری از ابتلا به تب دانگ محافظت از گزش پشههای ناقل بیماری است، افراد ساکن در شهرهای جنوبی استان بهتر است لباسهای آستین بلند گشاد رنگ روشن و شلوار بلند پوشیده و برای زمان های استراحت در ساعات خونخواری پشه (در طول روز مخصوصاً ساعات ابتدای صبح و پایان روز) از پشه بند یا اتاقی که درب و پنجرههای آن دارای توری باشد و همچنین از اسپری حشره کش در منازل استفاده کنند.