فرصت و توان آزمون و خطا نداریم ولازم است تا در همه تصمیمات از نظرات کارشناسی استفاده کنیم
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان بر استفاده از نظرات کارشناسی جهت تصمیم گیری در بحران کرونا تاکید کرد و نظامت سلامت در این شرایط فرصت آزمون و خطا را ندارد.

فرصت و توان آزمون و خطا نداریم ولازم است تا در همه تصمیمات از نظرات کارشناسی استفاده کنیم
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان بر استفاده از نظرات کارشناسی جهت تصمیم گیری در بحران کرونا تاکید کرد و نظامت سلامت در این شرایط فرصت آزمون و خطا را ندارد.
به گزارش روبط عمومی - دکتر سید مهدی طباطبایی معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در جمع اعضای شورای اسلامی شهر و مسئولین آموزش و پرورش استان افزود: با گذشت ۷ ماه از شروع همه گیری جهانی کرونا همچنان با ویروس هزار چهره ای مواجه هستیم که نه واکسن و نه درمان اختصاصی دارد.
وی با اشاره به این موضوع که در زمینه ابتلاء و درمان کودکان تجارب اندک و بعضا متناقضی در نظام سلامت دنیا وجود دارد، افزود:یکی از دلائل اینکه اطلاعات و تجارب کمتری در زمینه ابتلاء و درمان کودکان وجود دارد این است که قرنطینه های گسترده و تعطیلی مدارس در بیشتر کشورهای دنیا انجام شده و بازگشائی مدارس در کشورهای مختلف اخیرا صورت گرفته است.
وی گفت: بر اساس اطلاعاتی که در ایالات متحده منتشر شده است ۱۷ درصد کودکانی که مبتلا شده اند بدون علامت بوده اند و در عین حال یک سوم از کودکان مبتلایان به مراقبت های ویژه در بخش های P.ICU نیاز داشته اند و تخمین زده می شود در جهان نیمی از کودکان مبتلا بدون علامت باشند و به همین دلیل باید مراقب باشیم تا خدای نکرده کودکان مبتلا ولی به ظاهر سالم، باعث انتقال آلودگی به دیگر اعضاء خانواده نشوند.
به گفته دکتر طباطبایی، در بین اعضاء خانواده بیماران مزمن، افراد سالمند، افراد چاق و مادران باردار بیش از دیگران در معرض خطر قرار دارند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان افزود: تاکنون بیش از ۱۳ هزار مورد مثبت آزمایشگاهی کووید-19 در استان ثبت شده است و به دلیل تراکم جمعیت، ۷۵ درصد از موارد مثبت در منطقه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی زاهدان منحصر به شهر زاهدان می باشد و موج نخست بیماری در استان را در 2 ماه اخیر پشت سر گذاشتیم و خوشبختانه هم نسبت مبتلایان به تعداد کلّ جمعیت استان از سایر مناطق کشور کمتر است و هم به همت مدافعان سلامت نسبت مرگ و میر به کلّ مبتلایان ما ۴.۲ درصد است که این شاخص هم در سطحی پائین تر از متوسط کشوری قرار دارد.
دکتر طباطبایی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به این موضوع که با وجود همه توفیقاتی که داشته ایم به دلیل مسائلی همچون عدم دسترسی 100 درصد جمعیت به آب بهداشتی، مشکلات عدیده اقتصادی و سایر شرایط خاص استان باید همچنان مراقب، هوشیار و در صحنه باشیم ، تصریح کرد: بایددر تمام تصمیمات خود به نظرات کارشناسی و جلب مشارکت مردم اهمیت قائل شویم و در شرایط فعلی مسیری به جز فرهنگ سازی، ارتقاء سواد سلامت و افزایش تاب آوری اجتماعی پیش رو نداریم و در حوزه بازگشائی مدارس نیز وظیفه اصلی نظام سلامت را نظارت سختگیرانه بر اجرای دستورالعمل های بهداشتی و تقویت نظام بیماریابی و درمان می دانیم.
دکتر طباطبایی، مهمترین دغدغه نظام سلامت را همپوشانی همه گیری کرونا با طغیان احتمالی آنفلوانزا در ماه های آتی عنوان کرد و گفت: نباید اقداماتی را انجام دهیم که با شروع زودهنگام موج دوم کرونا در استان مواجه شویم.
عبدالمجید شهنوازی رییس شورای اسلامی شهر زاهدان گفت:۴۰ درصد از جمعیت زاهدان در مناطق حاشیه ای و کم برخوردار زندگی می کنند، با این وجود تبعات زندگی در این مناطق به همانجا خلاصه نمی شود و همه شهر و همه مردم را می تواند تحت تاثیر قرار دهد.
وی گفت: بر اساس مشاهدات، تقریبا همه دانش اموزان ساکن مناطق حاشیه شهر زاهدان به صورت حضوری در مدارسشان حاضر شده اند.
رییس شورای اسلامی شهر زاهدان افزود: خوشبختانه همگرایی و همکاری نزدیکی میان دستگاه های اجرایی با همدیگر و با نهادهایی مثل شوراهای اسلامی وجود دارد و این همگرایی نقطه قوتی برای مبارزه با همهگیری کروناست.
دکتر محمد رخشانی، مدیر کلّ آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان در این نشست با اشاره به این موضوع که بسیاری از حیطه های یادگیری الزاما باید به صورت مستقیم و با فعالیت آموزشی چهره به چهره به دانش آموزان ارائه شود افزود: در برخی از نقاط امکان فنی دسترسی به اینترنت وجود ندارد، خیلی از خانواده ها توان تهیه تبلت و موبایل را ندارند و در برخی از مناطق آموزش از طریق تلویزیون هم امکان پذیر نیست و باید با کمک هم شرایط را به شکلی پیش ببریم و به شکلی عمل کنیم که همه دانش آموزان عزیز از مزایای آموزش حضوری و جامعه پذیری ناشی از آن برخوردار شوند
وی گفت: با توجه به الزامی که به بازگشایی مدارس وجود دارد، ۳ اصل کلیدی شامل حداقل تعداد دانش اموزان و حداقل زمان حضور دانش آموز در مدرسه و رعایت دستورالعمل های بهداشت فردی را در صدر برنامه های خود قرار داده ایم
وی ادامه داد: برای اجرای این 3 اصل کلیدی شرایط خاص هر شهر، روستا و محله را مدّ نظر داریم و با رویکرد مدیریت اقتضایی اختیارات لازم در اختیار شورا و مدیر مدرسه قرار داده شده است تا تصمیمات لازم را اتخاذ کنند.
comment