روابط عمومی/ گردهمایی برای پیشگیری از HIV ومشارکت داوطلبانه سلامت
آیت الله سلیمانی، امام جمعه زاهدان و نماینده ولی فقیه در استان سیستان و بلوچستان در همایش داوطلبان سلامت و پیشگیری از ایدز اظهار داشت: بر اساس اعتقادات مذهبی خداوند انسان را مختار آفریده است تا در چارچوب ضوابط مشخص و نظام علت و معلول به تدبیر امور دنیای خود بپردازد و همانگونه که برخی رفتارها پیامدهای مثبتی برای انسان دارند، بعضی رفتارها نیز می توانند زمینه ساز برخی گرفتاری ها و مشکلات باشند.

آیت الله سلیمانی، امام جمعه زاهدان و نماینده ولی فقیه در استان سیستان و بلوچستان در همایش داوطلبان سلامت و پیشگیری از ایدز اظهار داشت: بر اساس اعتقادات مذهبی خداوند انسان را مختار آفریده است تا در چارچوب ضوابط مشخص و نظام علت و معلول به تدبیر امور دنیای خود بپردازد و همانگونه که برخی رفتارها پیامدهای مثبتی برای انسان دارند، بعضی رفتارها نیز می توانند زمینه ساز برخی گرفتاری ها و مشکلات باشند.
امام جمعه زاهدان در ادامه افزود: ایمان به خدا وعمل صالح زمینه ساز برکت و خیر در زندگی و سرنوشت فرد و اجتماع است که با توجه به ثمرات سلامت برای فرد و اجتماع، مراجعه به مراکز بهداشت و درمان برای تشخیص و درمان بیماری ها را می توان مصداق برّ و عمل نیک محسوب کرد.
آیت الله سلیمانی خاطر نشان کرد: بیماری عفونی که امروز از آن تحت عنوان اچ ای وی و ایدز نام می بریم از بستر رفتارهای ناشایست برخی از افراد برخواست و به واسطه برخی رفتارهایی دیگر مثل اعتیاد تزریقی در دنیا گسترش پیدا کرد ودر حال حاضر ما با کسانی مواجه هستیم که ناخواسته به این بیماری مبتلا می شوند.
وی گفت: خوشبختانه بهداشت و درمان ما عملکرد موفق و قابل قبولی داشته است ولی در مورد این بیماری و بیماری های مشابه آن باید خود افراد هم اقداماتی را انجام دهند و اطلاع رسانی شفاف به مردم و عبور از برخی ازخط قرمز های خود ساخته و شرم و حیاهایی که آسیب رسان است به ما کمک می کند تا افراد مبتلا نشوند و یا اگر مبتلا شدند دراسرع وقت درمان شوند.
دکتر سید محمد هاشمی شهری، رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در همایش داوطلبان سلامت و پیشگیری از ایدز، با بیان این مطلب که مشارکت مردم در برنامه ها و حضور آنان در صحنه های اجتماعی کارهای ناممکن زیادی را قابل اجرا و میسّر کرده است خاطرنشان کرد: وقوع انقلاب مردمی و استمرار قدرتمند نظام جمهوری اسلامی با وجود همه دشمنی ها و موانع، نمونه بارزی از برکات و ثمرات مشارکت مردم در برنامه هاست.
وی ادامه داد: نظام بهداشت و درمان نیز با اتکاء به مشارکت های مردمی اقدامات بزرگی را در مسیر ارتقاء شاخص های سلامت به سرانجام رسانده و خوشبختانه در جایگاهی قرار گرفته ایم که یک سر و گردن از کشورهای همجوارو همتراز خود بالاتریم.
دکتر هاشمی تصریح کرد: معتقدیم که مشکلات موجود را نیز می توانیم با استفاده از ظرفیت مردمی و مشارکت جمعی بر طرف کنیم.
رئیس دانشگاه اذعان کرد: تا کنون ۳۵ سازمان مردم نهاد(سمن) در منطقه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی زاهدان برای فعالیت های مرتبط با سلامت فعال شده اند و تصمیم داریم تا تعداد سمن های سلامت را به حداقل ۱۰۰ مورد برسانیم که خوشبختانه این سازمان های مردم نهاد در کنار گروه ها و افراد داوطلب نقش کلیدی در مشارکت موثر مردم در حوزه سلامت دارند و در حال حاضر امکان انجام تست رایگان اچ آی وی برای همه افراد جامعه وجود دارد و این خدمت به همراه مشاوره های پیشگیری و درمان به صورت محرمانه ارائه می شود.
دکتر هاشمی شهری اضافه کرد: اطلاعات آماری ما نشان می دهد که روند ابتلاء به عفونت اچ آی وی و ایدز از طریق رفتارهای پرخطر جنسی در حال افزایش است، که این افزایش روند ابتلاء زنان و نوجوانان از دیگر اطلاعات اپیدمیولوژیک است که به نوعی هشدار دهنده محسوب می شود.
وی ادامه داد: افزایش موارد شناسایی موارد پیشرفته بیماری و بالا رفتن تعداد موارد مرگ در میان افرادی که ابتلائشان به تازگی تشخیص داده شده نشان دهنده ضرورت اقدام جدی برای شناسایی به موقع عفونت و بیماری است.
رئیس دانشگاه از شناسایی به موقع حداقل ۹۰درصد از مبتلایان، فراهم نمودن امکان دریافت درمان ثابت و پایدار برای حداقل ۹۰ درصد از بیماران و کاهش بار عفونت ویروسی به کمتر از ۲۰۰ در حداقل ۹۰ درصد از مبتلایان را بعنوان ۳ هدف عمده حوزه سلامت برای پیشگیری از گسترش عفونت و مرگ و میر و ناتوانی بیماران برشمرد.
معاون بهداشتی دانشگاه نیز با اشاره به مشارکت فعال داوطلبان سلامت در همه برنامه های سلامت از جذب حدود 10 هزار داوطلب سلامت در دانشگاه زاهدان خبر داد وافزود: مشارکت در طرحهای واکسیناسیون،شناسایی نادران باردار، ایستگاههای سلامت، تغذیه، هنکاری بهورزان در مناطق روستایی، مالاریا، سل، و بسیاری از برنامه های سلامت از دستاوردهای داوطلبان سلامت است.
میترا توحیدی مسئول توسعه سلامت پایدار معاونت اجتماعی وزارت بهداشت نیز اظهار داشت::
تقویت شورای عالی سلامت و امنیت غذایی تقویت مشارکت هدفمند و ساختارمند مردم و گروه های مختلف در ارتقای سلامت از طریق ایجاد، کانون های سلامت محله محوروهمچنین توسعه سمنها،
ایجاد ساز و کار پایدار برای تعامل بین مردم و بخش ها با تشکیل مجمع سلامت از رده محله تا سطح ملی
عملیاتی نمودن رویکرد اجتماعی در حوزه های مختلف ارایه خدمات بهداشتی، درمانی، پژوهشی و
اهتمام جدی بر استفاده از ظرفیت های هنری فرهنگی و رسانه ای درارتقای سطح سلامت جامعه
از مهمترین محورهایی که در مسیر اجتماعی شدن سلامت در وزارت بهداشت طراحی گردیده است.
comment