روابط عمومی/ معاون بهداشتی دانشگاه عنوان کرد:
پیشگیری از بيماري تب خونریزی دهنده كريمه كنگو) CCHF (با نظارت ومشارکت همه شهروندان بر ذبح بهداشتی دامها

پیشگیری از بيماري تب خونریزی دهنده كريمه كنگو) CCHF (با نظارت ومشارکت همه شهروندان بر ذبح بهداشتی دامها
با توجه به فرا رسیدن عید سعید قربان و افزایش ذبح غیر بهداشتی دام در سطح شهرها،و فصل گرما وافزایش فعالیت کنه ها، خطر بروز بیماری تب کریمه کنگو وجود دارد، که قطعا با مشارکت همه شهروندان و رعایت نکات بهداشتی از بروز این بیماری پیشگیری خواهد شد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با بیان این مطلب که تب کریمه کنگو) CCHF (بیماری خونریزی دهنده ی تب دار و کشنده ای می باشد، که می تواند از طریق گزش کنه آلوده یا تماس مستقیم با خون، ترشحات یا لاشه گوشت دام آلوده یا خون، بزاق، فرد مبتلا به بیماری انتقال یابد،خاطر نشان کرد: با توجه به فرا رسیدن فصل گرما و افزایش فعالیت ناقلین (به ویژه کنه ها) و احتمال خطر بروز بیماریهای مشترک بین اتسان وحیوان (به ویژه تب خونریزی دهنده کریمه کنگو CCHF ) باید مورد توجه قرار گیرد.
وی ادامه داد : بیماری تب کریمه کنگو در دام هیچ گونه علایم مشخصی ندارد و خطر انتقال آن به انسان در طی ذبح حیوان آلوده و یا یک دوره کوتاه پس از ذبح حیوان آلوده وجود دارد.لذا از شهروندان عزیز انتظار داریم به نکات بهداشتی در زمینه پیشگیری از این بیماری خطرناک دقت نمایند.
معاون بهداشتی دانشگاه هشدار داد : در صورت هر نوع تماس با دام به ویژه هنگام ذبح و خرد كردن گوشت تازه می بایست از وسايل حفاظت فردی مانند دستكش، ماسك، عينك، روپوش و چكمه استفاده کرد و قبل از خرد كردن، دستكاري و مصرف گوشت تازه دام ذبح شده لازم است: حداقل به مدت 24 ساعت و امعا و احشای آن مانند دل، جگر و قلوه به مدت 48 در يخچال و در دمای 4 تا 8 درجه نگهداري شود و از مصرف جگر، دل، قلوه و گوشت دام به صورت خام یا نیم پز جدا خودداری گردد.
وی هشدار داد : علایمی شبیه سرماخوردگی و یا خونریزی از نقاط مختلف بدن به خصوص زیرپوستی در فردی با سابقه تماس با دام، می تواند نشانه هایی از بیماری کشنده CCHF باشد، لذا در صورت هرگونه موردی با تماس به فوریتهای سلامت (115) جهت انتقال فرد بیمار به بیمارستان اقدام گردد.
comment