روابط عمومی/ آغاز رسمی بسیج ملی کنترل فشار خون در استان همزمان با سراسر کشور:رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان: پیش بینی ابتلاء 40 هزار نفر در زاهدان، میرجاوه خاش و سراوان به پرفشاری خون
رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: بر اساس پیش بینی ها، 40 هزار نفر در شهرهای زیر مجموعه این دانشگاه مبتلا به پرفشاری خون هستند که درصد زیادی از آنان از بیماری خود مطلع نیستند.

آغاز رسمی بسیج ملی کنترل فشار خون در استان همزمان با سراسر کشور:رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان: پیش بینی ابتلاء 40 هزار نفر در زاهدان، میرجاوه خاش و سراوان به پرفشاری خون
رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: بر اساس پیش بینی ها، 40 هزار نفر در شهرهای زیر مجموعه این دانشگاه مبتلا به پرفشاری خون هستند که درصد زیادی از آنان از بیماری خود مطلع نیستند.
به گزارش روابط عمومی- دکتر سید محمد هاشمی شهری رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهد ان که در مراسم آغاز رسمی بسیج ملی کنترل فشار خون در استان سخن می گفت افزود: از امروز در 440 مرکز خدمات جامع سلامت شهری و روستایی، 14 پایگاه بیمارستانی و 12 داروخانه علاوه بر ایستگاه های سیار که در مراکز پرتردد شهرها قابل دسترسی است، افراد از لحاظ ابتلاء به پرفشاری خون سنجش می شوند و رقم فشار خون آنان در سامانه کشوری ثبت می شود.
وی اضافه کرد: 1470 نفر از کارکنان و داوطلبان سلامت پس از پشت سر گذاشتن آموزش های لازم آماده اند در قالب 537 تیم برای سنجش فشار خون گروه های هدف اقدام کنند.وی ادامه داد: افراد دچار پرفشاری خون ضمن معرفی به متخصص توصیه های لازم را برای کنترل فشار خون دریافت می کنند.
وی تاکید کرد: پرفشاری خون به عنوان قاتل خاموش نامگذاری شده بنابراین هر گونه سهل انگاری در کنترل آن مستقیما بر کیفیت حیات افراد تاثیرگذار است.دکتر هاشمی شهری ابتلاء به بیماری های قلبی عروقی و آسیب به کلیه ها را از جمله عوارض پرفشاری خون عنوان و تاکید کرد: در شهرهای زیر مجموعه دانشگاه علوم پزشکی زاهدان 412 هزار نفر دارای بیش از 30 سال سن هستند که 2 هزار و 600 نفر آن مادر باردار هستند و این افراد از امروز تا 15 تیرماه فرصت دارند به پایگاه های ثابت و سیار سنجش و ثبت فشار خون مراجعه کنند.
دکتر علیرضا نورا معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری نیز در این مراسم با تاکید بر ضرورت همراهی و همکاری تمام دستگاه های اجرایی در اجرای موفق این طرح در راستای ارتقاء سواد سلامت مردم و همچنین جلوگیری از عارضه دار شدن بیماری در افراد مبتلا گفت: با وجود اقدامات گسترده دانشگاه های علوم پزشکی در استان موفقیت کامل این طرح منوط به مشارکت عموم مردم در طرح غربالگری با مراجعه به پایگاه های سنجش و تلاش رسانه ها در افزایش سواد سلامت مردم است. فشار خون، ریشه بسیاری از عوامل خطر به خصوص بیماری های قلبی و عروقی است.
وی همچنین ادامه داد: برای تغییر شیوه تغذیه ای مردم باید فعالیت های فرهنگسازی به صورت منسجمم و مداوم انجام شود.وی افزود: اقداماتی که توسط دانشگاه های علوم پزشکی استان برای شناسایی افراد مبتلا انجام شده مبتنی بر اصول علمی است.
دکتر سید مهدی طباطبایی، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان و سخنگوی بسیج ملّی کنترل فشار خون نیز در این کراسم تاکید کرد: هم استانی های عزیز در زمان مراجعه به پایگاه های اندازه گیری فشار خون حتما شماره ملی و تاریخ تولد خود را ارائه دهند تا امکان ثبت اطلاعات در پرونده الکترونیک سلامت آنان در سامانه یکپارچه بهداشت(سیب) امکانپذیر باشد. این امر به پی گیری وضعیت سلامت آنان در آینده کمک خواهد کرد.
وی ادامه داد: علاوه بر فعالیت های رسانه ای، از امروز تا پایان اجرای طرح تیم های آموزشی در مساجد و سایر مراکز جمعیتی استان حضور پیدا می کنند تا اطلاعات لازم به منظور ارتقاء سواد سلامت در زمینه بیماری های مزمن غیر واگیر را با تاکید بر پرفشاری خون به مردم عزیز ارایه دهند.
وی افزود: با توجه به اینکه کارکنان دولت بخشی از جمعیت میانسال استان را تشکیل می دهند دانشگاه های علوم پزشکی استان آماده اند تا در صورت هماهنگی سازمان ها و ادارات دولتی و غیر دولتی در خصوص اعزام کارشناسان سلامت و ارائه اموزش های لازم به این عزیزان اقدام نمایند.
دکتر اکبری زاده معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زابل در این مراسم گفت: 147 هزار نفر در شهرهای زیر مجموعه دانشگاه علوم پزشکی زابل، تحت پوشش این طرح هستند و می توانند با مراجعه به ایستگاه های سنجش در مراکز خدمات جامع سلامت، بیمارستان ها، درمانگاه های دولتی، از این نظر مورد سنجش قرار گیرند.وی گفت: 325 ایستگاه ثابت و سیار در شمار استان آماده ارائه خدمات به مراجعان هستند.
دکتر جنگی زهی معاون اجرایی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر هم گفت: 400 هزار نفر جمعیت بالای 30 سال در شهرهای زیر مجموعه این دانشگاه وجود دارد که در 750 ایستگاه فشار خون آنان سنجیده می شود.وی ابراز امیدواری کرد: با همراهی مردم درصد بالایی از جمعیت تحت پوشش غربالگری شوند.
comment