روابط عمومی/سالانه حدود 30 کودک ناشنوا در سیستان و بلوچستان متولّد می شوند.با مشارکت بنیاد خیریه بخشش، تکنیک فوق تخصصی کاشت حلزون در زاهدان عملی می شود.
میزان بروز ناشنوائی های ارثی در کشور ما حدود یک نوزاد به ازای هر 1000 تولد زنده است.

سالانه حدود 30 کودک ناشنوا در سیستان و بلوچستان متولّد می شوند.
با مشارکت بنیاد خیریه بخشش، تکنیک فوق تخصصی کاشت حلزون در زاهدان عملی می شود.
میزان بروز ناشنوائی های ارثی در کشور ما حدود یک نوزاد به ازای هر 1000 تولد زنده است.
مدیرعامل بنیاد خیریه شنوائی بخشی شفا (بخشش) با اعلام این مطلب گفت: بسیاری از این کودکان می توانند با دریافت خدماتی از قبیل کاشت حلزون، زندگی عادی و روزانه خود را از سر بگیرند و تعدادی از افرادی که مورد عمل جراحی کاشت حلزون قرار گرفته و مراحل توانبخشی را پشت سر گذاشته اند به سطوح بالای تحصیلاتی و شغلی همچون مهندسی، وکالت، پزشکی و خلبانی نیز رسیده اند.
دکتر محمد اجل لوئیان با اشاره به گرانقیمت بودن خدمات درمانی و توانبخشی بیماران ناشنوا گفت: در حال حاضر تولد هر کودک مبتلا به ناشوائی ارثی هزینه مستقیمی بالغ بر 250 میلیون تومان را به اقتصاد درمان کشور تحمیل می کند و این صرف نظر از هزینه های مستقیم و غیر مستقیمی است که توسط خانواده ها انجام می شود. وی افزود؛ خوشبختانه امکان انجام عمل جراحی کاشت حلزون شنوائی در کشور ما وجود دارد و دولت تا قبل از 4 سالگی کودک ناشنوا بخش عمده ای از هزینه درمان قطعی این افراد، یعنی کاشت حلزون را تقبل می نماید .
به گفته این متخصص گوش و حلق و بینی، شیوع نسبتا بالای ازدواج های فامیلی در استان سیستان و بلوچستان باعث شده است تا برآوردها کلّی حاکی از بالا بودن موارد جدید این بیماری در استان باشد به طوری که همه ساله حدود 30 کودک ناشنوا در این استان متولد می شوند.
وی در کار گروه سلامت و امنیت غذایی استان سیستان و بلوچستان با اشاره به طولانی بودن مدت زمان دریافت خدمات توانبخشی برای بیماران دریافت کننده حلزون شنوائی گفت: متاسفانه تعدادی از بیماران، مخصوصا بیماران ساکن در شهرهای کوچکتر به دلیل عدم امکان اقامت طولانی مدت قادر به تامین هزینه های جانبی و مستقیم این خدمات نبودند.
دکتر اجل لوئیان با ارائه گزارشی از تاریخچه و اهداف تاسیس "بنیاد بخشش" گفت: در سال 1397 بیش از 1170 کودک ناشنوا مورد حمایت این بنیاد قرار گرفته اند.
وی با اشاره به اینکه پیشگیری از تولد کودکان ناشنوا و همچنین فراهم نمودن بستری با هدف توانبخشی و ارائه آموزشهای لازم به بیماران قبل از جراحی حلزون از مهمترین رویکردهای آموزشی بنیاد بخشش است گفت: تا کنون 443 زوج نیز از خدمات مشاوره ای و پیشگیرانه این بنیاد استفاده کرده اند.
مدیرعامل بنیاد خیریه بخشش با تقدیر از پی گیری استاندار و معاون سیاسی اجتماعی سیستان و بلوچستان و همچنین همکاری صمیمانه دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: گام های خوبی برای راه اندازی بخش کاشت حلزون در زاهدان برداشته شده است و این موسسه نیز از تمام توان خود برای تسریع در این فرایند و شروع مراحل اجرائی درمان و توانبخشی کودکان ناشنوا در استان استفاده خواهد کرد.
به گفته دکتر اجل لوئیان بر اساس ضوابط مسیر طولانی از تاسیس مراکز بیماریابی و توانبخشی تا صدور مجوز کاشت حلزون وجود دارد امّا با تفاهم نامه ای که میان بنیاد بخشش و دانشگاه های علوم پزشکی زاهدان، ایرانشهر و زابل بسته شد، امیدواریم تا کمتر از 6 ماه آینده شاه نخستین عمل کاشت حلزون در زاهدان باشیم.
comment