روابط عمومی/سازمان های مردم نهاد حلقه مفقوده دستیابی به عدالت اجتماعی هستند
سازمان های مردم نهاد به دلیل عدم الزام به رعایت چارچوب های محدود و دستورالعمل های دست و پاگیر اداری می توانند نقش مکمّل سازمان های دولتی در توسعه اجتماعی را بعهده داشته باشند.

سازمان های مردم نهاد به دلیل عدم الزام به رعایت چارچوب های محدود و دستورالعمل های دست و پاگیر اداری می توانند نقش مکمّل سازمان های دولتی در توسعه اجتماعی را بعهده داشته باشند.
دبیر کارگروه سلامت و درمان "موسسه هاسب" با اعلام این مطلب گفت: سمن ها به واسطه فراهم کردن بستر مشارکت مردمی و برخوردار بودن از اعتماد عمومی نسخه مناسبی برای تسریع در حرکت جامعه به سوی توسعه پایدار هستند.
دکتر سید محمد تقی حسینی طباطبائی با اشاره به تمایل بسیاری از سازمان های خیریه و نهادهای مردمی برای حضور در مناطق در حال توسعه کشور و ایفای نقش در تامین زیر ساخت ها و ارائه خدمات به مردم این مناطق گفت: فقدان اطلاعات جامع، نبود اولویت بندی و عدم سازمان دهی مناسب یکی از مهمترین مشکلاتی است که سازمان های مردم نهاد در استان هائی مانند سیستان و بلوچستان با آن رو به رو هستند.
وی هدف از تشکیل شورای عالی هاسب (همیاران آینده نگر سیستان و بلوچستان) را ارائه کمک های فکری، یاری رسانی، مشاوره و برنامه ریزی و انجام رایزنی های اداری جهت تمرکز و افزایش ثمر بخشی فعالیت خیرین و سازمان های مردم نهاد در مناطق در حال توسعه کشور بر شمرد و گفت: عرصه فعالیت این تشکّل هیچگونه محدودیت جغرافیائی ندارد امّا در مرحله اول ساماندهی و حمایت از فعالیت سمن ها در استان سیستان و بلوچستان در دستور کار این موسسه قرار گرفته است.
دکتر طباطبایی حوزه های سلامت، مدرسه سازی، اشتغال و آموزش و توانمندسازی عمومی را 4 محور اصلی فعالیت "هاسب" برشمرد و افزود: در حال حاضر بیش از 20 سازمان مردم نهاد و خیریه با محوریت و هماهنگی موسسه "هاسب" فعال هستند.
وی که پیش از ظهر امروز یکشنبه 2 تیرماه و در حاشیه جلسه کارگروه سلامت و امنیت غذائی سیستان و بلوچستان با خبرنگار وبدا در زاهدان سخن می گفت از همه فعالان اجتماعی، خیرین و سازمان های مردم نهاد که تمایل دارند در استان پهناور سیستان و بلوچستان فعالیت کنند دعوت کرد تا برای برخورداری از خدمات مشاوره ای و حمایت های اداری و فنی موسسه "هاسب" با تلفن ۰۹۱۲۱۱۷۹۱۱۶ .تماس حاصل نمایند.
استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به شعار معروف "انسان سالم، محور توسعه پایدار " گفت: بر اساس اهداف توسعه هزاره، دولت ما نیز موظف به تسریع در دستیابی به شاخص های تعیین شده است که در این بین 21 شاخص با توجه به جنبه های جسمی، روانی و اجتماعی، زیر مجموعه حوزه سلامت تعریف شده است.
رئیس اسبق دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با اشاره به خدمات درخشان نظام جمهوری اسلامی در حوزه سلامت سیستان و بلوچستان، وجود 3 دانشگاه علوم پزشکی را از قابلیت ها و ظرفیت های ارزشمند در این استان برشمرد و گفت: با وجود خدمات گسترده ای که در زمینه دسترسی مردم عزیز استان به خدمات بهداشتی درمانی فراهم شده، همچنان فضای کار و فعالیت برای انجمن های خیریه و سازمان های مردم نهاد حوزه سلامت در این استان وجود دارد.
دکتر سید محمد تقی حسینی طباطبائی فراهم کردن امکان کاشت حلزون و درمان بیماران ناشنوا را از جمله فرصت های توسعه و پیشرفت نظام سلامت استان برشمرد و گفت: با توجه به اقدامات انجام شده و ظرفیت های موجود در دانشگاه علوم پزشکی زاهدان و با کمک بنیاد شنوائی بخشی شفا (بخشش)که یک نهاد خیریه و همکار موسسه "هاسب" است در چند ماه آینده امکان انجام عمل جراحی فوق تخصصی کاشت حلزون برای بیماران ناشنوا در استان فراهم خواهد شد.
وی اظهار امیدواری کرد تا با همت و مشارکت دانشگاه های علوم پزشکی استان روند غربالگری، درمان و توانبخشی این بیماران در شهرستان های تابعه پی گیری شود.
comment