رمز و رازهای شیر مادر
مدیر سلامت جمعیت خانواده، مدارس و تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه، تغذیه با شیر مادر را روش طبیعی تامین مواد مغذی مورد نیاز نوزادان برای رشدی سالم عنوان کرد.

مدیر سلامت جمعیت خانواده، مدارس و تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه، تغذیه با شیر مادر را روش طبیعی تامین مواد مغذی مورد نیاز نوزادان برای رشدی سالم عنوان کرد.
به گزارش روابط عمومی - دکترمریم زابلی مدیر سلامت جمعیت خانواده، مدارس و تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در گفتگو با خبرنگار وبدا در زاهدان در خصوص اهمیت تغذیه شير مادر و روش های صحیح شیر دادنگفت: در اولین ساعتی که نوزاد به دنیا میآید، نوزاد باید در تماس پوست با پوست مادر قرار گرفته تا علاوه بر پیشگیری از افت دمای بدن نوزاد، تغذیه نوزاد از پستان نیز شروع شود.
دکتر زابلی گفت: شیر مادر بهترین و کاملترين غذا برای شیرخوار تا 6 ماهه اول تولد بوده و پس از آن همراه با غذای کمکی تا یکسالگی و همراه با غذای خانواده تا 2 سال ادامه می یابد.
وی گفت: نوزادی که با شیرمادر تغذیه می شود تا پایان 6 ماهگی نیازی به آب، آب قند، ترنجبین، شیر مصنوعی و... ندارد.
به گفته دکتر زابلی، توليد شير بدون استفاده از شیرکمکی برای دوقلوها و حتی سه قلوها توسط مادر کافی بوده و حتی مقدار آغوز توليد شده بلافاصله پس از تولد بيشتر از نياز و حجم معده نوزاد است.
دکتر زابلی در خصوص نگرانی های مادران مبنی بر عدم کفایت شیر برای نوزاد وگنجایش حجم معده نوزاد و همچنین میزان شیرتولید شده توسط مادربیان کرد و گفت: در روز اول تولد حجم معده نوزاد به اندازه یک تیله بزرگ و حدود 7-5 سی سی بوده در حالیکه تولید شیر مادر بیش از 7 سی سی در هر نوبت می باشد.
وی به با اشاره به کافی بودن شیر مادر افزود: اگر نوزاد از روز 4 تولد به بعد تعداد 6 عدد كهنه يا پوشک خیس با ادرار زرد كم رنگ در 24 ساعت دارد نگران ناكافي بودن شيرشان نباشيد.
به گفته دکتر زابلی، شیردادن صحیح به پستان مادر صدمه نمی زند و مهمترین عامل جهت پيشگيري از مشكلات پستان و شیردهی، نحوه صحیح گرفتن پستان توسط نوزاد است و همچنین مشکلات پستانی دلیلی بر قطع شیردهی نیست.
به گفته مدیر سلامت جمعیت خانواده، مدارس و تغذیه، شير مادر درجه حرارت مناسبی داشته و عاري از آلودگی ها است و شیرمادر ميزان ابتلا به آسم و آلرژي را در شيرخوار كاهش داده و سلامت روان و رشد عاطفي نوزاد را تامين مي کند و همچنین موجب افزايش ارتباط عاطفی بين مادر و كودك مي گردد.
وی ادامه داد: در صورتی که مادران در امر شیردهی از پستان با مشکلی مواجه شدند، به پایگاه های سلامت و واحدهای مشاوره شیردهی در مراکز خدمات جامع سلامت و کلینیک های مشاوره شیردهی بیمارستانها مراجعه نمایند.
comment