توصیه های برای جلوگیری از غرق شدگی در فصل تابستان
کارشناس واحد خطر بلایا و حوادث مرکز بهداشت استان در خصوص آشنایی با علایم و اقدامات پیشگیرانه از غرقشدگی در فصل تابستان گفت.

به گزارش روابط عمومی- دکتر عبدالواحدصفرزایی، کارشناس واحد کاهش خطر بلایا و حوادث معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: غرقشدگی به معنای خفگی، در نتیجه فرو رفتن در مایعات، به ویژه آب است، با وارد شدن مایعات در دستگاه تنفسی و یا مسدود شدن آن، فرد، توانایی اکسیژنگیری در ریه ها را ندارد و دچار خفگی می شود و خفگی در آب، یک تراژدی است و متأسفانه اغلب قربانیان، نوجوان و جوان هستند و سال های عمر بیشتری را از دست می دهند.
کارشناس واحد کاهش خطر بلایا و حوادث معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با اذعان به اینکه همه ساله در فصل تابستان، گردشگران و مسافران با هدف فراهم کردن اوقات مفرح یا انجام ورزش های تابستانی، به شنا کردن و قایق سواری در دریا و مکان های آبی می پردازند افزود: در برخی موارد افراد به دلیل رعایت نکردن اصول ایمنی، دچار غرق شدگی می شوند، باید هشدار داد که برخلاف تصور عمومی، غرق شدگی فقط در دریا اتفاق نمی افتد، بلکه شنا کردن در محیط های آبی دیگر، نظیر: کانال، رودخانه، استخر کشاورزی، حوض ها، وان حمام و سد نیز می تواند موجب غرق شدگی شود.
دکتر صفرزایی در خصوص نکاتی برای پیشگیری از غرق شدگی گفت: کودکان را در ساحل دریا و رودخانه، در نزدیکی مکان های آبی پرخطر، وان حمام، حوض و استخر تنها رها نکنید، نباید بدون همراهی فرد بزرگسال، وارد آب شوند و باید به همراه لوازم ایمنی شنا (جلیقه شنا، بازوبند شنا، حلقه شنا، تخته شنا) به درون استخر بروند و مهارت شنا کردن را یاد بگیرید.
وی گفت: توانایی خود را در شنا کردن، بیش از حد در نظر نگیرید، یک سوم قربانیان غرق شدگی با فن شنا آشنایی کامل داشته اند، در قسمت های عمیق دریا شنا نکنید و به داخل آبی که عمق آن را نمی دانید، وارد نشوید و شب ها در مکان های آبی پرخطر شنا نکنید و در زمان طوفانی بودن، در دریا شنا نکنید.
وی ادامه داد: نیروی آب در رودخانه زیاد است و احتمال دارد بر اثر لغزندگی بستر، باعث افتادن و غرقشدگی افراد شود، اگر شنا بلد نیستید، در قسمت های عمیق و بدون حضور ناجیان شنا نکنید، هنگام قایق سواری، جلیقه نجات بپوشید و در قایق در حال حرکت، از محل نشستن خود بلند نشوید.
دکتر صفرزایی افزود: در دریا از محدوده مجاز برای شنا که با توپ های رنگی مشخص شده است، دورتر نروید، در آب های کم عمق یا آبی که عمق آن را نمی دانید شیرجه نزنید، احتمال ضربه مغزی یا آسیب به ستون فقرات و استخوان ها وجود دارد و اگر هنگام شنا احساس کردید عضلاتتان گرفته است و یا خسته شده اید، فورا از آب خارج شوید.
به گفته کارشناس واحد خطر بلایا و حوادث مرکز بهداشت استان، قبل از شنا از مصرف الکل، مواد روان گردان و داروهای خواب آور اجتناب کنید و از ورود ناگهانی به آب سرد خودداری کنید؛ احتمال سنکوپ و شوک دمایی وجود دارد.
وی در پایان افزود: اگر شنا بلد نیستید، برای نجات فرد غریق، وارد آب نشوید، احتمال دارد شما هم دچار غرق شدگی شوید، اگر دارای صرع و اختلالات تعادل هستید، در مکان های آبی پرخطر شنا نکیند و در اطراف استخر و حوض و چاه، حفاظ نصب کنید.
روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان