توجه جدی به تغذیه صحیح دانش آموزان در مداراس
دانش آموزان در یکی از مهمترین دوره های رشد خود قرار دارند و تغذیه سالم در حفظ سلامتی و تندرستی آنان نقش مهمی را ایفا می کند.

به گزارش روابط عمومی- افتخاری نیا کارشناس تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: دانش آموزان آینده سازان جامعه هستند و برای داشتن جامعه ای سالم و فعال لازم است با تغذیه خوب سلامتی آنان حفظ شود. تغذیه صحیح علاوه بر رشد جسمی موجب افزایش یادگیری و رشد تحصیلی دانش آموز می شود.
کارشناس تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان ادامه داد: هر دانش آموز بایستی روزانه 5 وعده غذا مصرف کند، 3 وعده اصلی و 2 میان وعده، وعده های اصلی باید غذای کامل باشد و میان وعده کمی مختصر و از مواد غذایی مفید انتخاب شود.
وی با اشاره به این نکته که صبحانه یکی از اصلی ترین وعده ها در رژیم غذایی روزانه است، گفت: صبحانه تاثیر مستقیم در میزان یادگیری دارد. نخوردن صبحانه موجب کاهش قند خون شده و مغز قادر به فعالیت طبیعی خود نیست و در نتیجه یادگیری و تمرکز حواس مختل می شود و مطالعات نشان داده که افزایش نسبی قند خون موجب بهبود عملکرد مغز و یادگیری دانش آموزان می شود.
وی ادامه داد: دانش آموزانی که صبحانه نمی خورند در انجام وظایف خود و داشتن تمرکز در کلاس ضعیف تر عمل می کنند و توجه آنها کمتر و دارای ضریب هوشی پایین تری نسبت به هم سن وسالان خود می باشند.
افتخاری نیا افزود: استفاده از گروه نان، غلات، شیر و لبنیات در صبحانه مورد تاکید قرار گرفته، همچنین مصرف کشمش و خرما در صبحانه جهت تامین گلوکز مورد نیاز مغز و تامین انرژی مورد نیاز مناسب است.
به گفته کارشناس تغذیه دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، کمبود آهن می تواند باعث ایجاد کم خونی شود و دانش آموز احساس ضعف وخستگی می کند و حوصله درس خواندن ندارد، کم خونی موجب کاهش قدرت یادگیری و افت تحصیلی می شود و در کودکان دبستانی نیز تاخیر رشد خفیف ایجاد می کند.
وی ادامه داد: جهت پیشگیری از کم خونی فقر آهن لازم است مواد غذایی آهن دار مثل گوشت، مرغ، ماهی، جگر، حبوبات، سبزیجات سبز تیره، تخم مرغ ، عدس، اسفناج، برگه زردآلو، کشمش، مغز بادام، پسته و ... در رژیم غذایی کودکان استفاده کنیم.
وی افزود: علاوه بر داشتن تغذیه صحیح و مناسب، دانش آموز باید فعالیت بدنی و بازی حداقل یک ساعت در روز و استراحت کافی حداقل 10 – 8 ساعت در شبانه روز داشته باشد و برای اینکه یاد گیری در درسها بهتر شود مصرف ماهی و میگو 3-2 بار در هفته توصیه میشود.
افتخاری نیا اظهار داشت: مصرف زیاد نوشابه های گازدار علاوه بر اینکه باعث خرابی دندانها میشود از رشد مناسب ومطلوب بدن و استخوانها جلوگیری کرده ودر طولانی مدت باعث بروز پوکی استخوان در بزرگسالی میشود. پس بهتر است به جای نوشابه از آب، دوغ بدون گاز وکم نمک و آبمیوه های طبیعی استفاده کنید.
وی مصرف زیاد شکلات، شیرینی، چیپس و پفک را مضر عنوان کرد، افزود: این گونه تنقلات باعث سیری کاذب و بی اشتهایی میشود و نمی توانید غذاهای اصلی مورد نیاز بدن را مصرف کنید. بنابراین باید کمتر مصرف شود.
کارشناس تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه، یک میان وعده مناسب همراه دانش آموز را توصیه کرد و ادامه داد: میوه ها مثل سیب، پرتقال، خیار، هلو وسبزیجاتی مثل هویج، کاهو، کلم استفاده از میوه های خشک. ساندویج نان و پنیر وگردو، نان و تخم مرغ، و استفاده از مغز ها بعنوان میان وعده برای دانش آموز مناسب است.
روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان
comment