معاونت بهداشت دانشگاه برگزار کرد
برگزاری کارگاه دو روزه آموزشهای روانشناختی
کارگاه دو روزه آموزشهای روانشناختی با هدف پیشگیری و مداخله در موارد دارای اختلال و خشونت خانگی توسط مدیریت سلامت روان دانشگاه برای کارشناسان سلامت روان مراکز خدمات جامع سلامت دانشگاه برگزار شد.

برگزاری کارگاه دو روزه آموزشهای روانشناختی
کارگاه دو روزه آموزشهای روانشناختی با هدف پیشگیری و مداخله در موارد دارای اختلال و خشونت خانگی توسط مدیریت سلامت روان دانشگاه برای کارشناسان سلامت روان مراکز خدمات جامع سلامت دانشگاه برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی- فاطمه سرگزی مدیر گروه سلامت روان معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در گفتگو با خبرنگار وبدا در زاهدان با بیان این مطلب گفت: براساس آخرین تحقیقات23.6 درصد از افراد 64تا 15 سال کشور دچار یک یا چند اختلال روان پزشکی هستند، آمارهای سازمان جهانی بهداشت نشان می دهد که به طور کلی بار بیماری افسردگی رو به افزایش است و در بیست سال آینده افسردگی بزرگترین بار سلامتی بر جامعه از نظر اقتصادی و اجتماعی خواهد بود.
وی ادامه داد: علاوه براین، با اینکه بخش قابل ملاحظه اي از بیماران روان پزشکی براي دریافت خدمات مشاوره اي و درمانی احساس نیاز می کنند اما حدود دو سوم افراد مبتلا، از مداخلات بهداشتی درمانی بهره مند نمی شوند، همچنین فقط 20 درصد از کل بیماران روان پزشکی، حداقل درمان کافی را دریافت می کنند.
سرگزی ادغام خدمات سلامت روان در نظام مراقبت هاي بهداشتی اولیه (PHC) را یکی از موثرترین استراتژي ها براي تضمین ارائه مراقبت هاي بهداشت روانی به افراد نیازمند به این خدمات عنوان کرد و افزود: اغلب مداخلات روانشناختی که در نظام مراقبت های بهداشتی اولیه برای مدیریت اختلالات روان پزشکی طراحی و اجرا می شود مبتنی بر آموزش های روانشناختی است، در این رویکرد که به منظور افزایش آگاهی، اصلاح نگرش و ارتقاء مهارت های دریافت کنندگان خدمت شکل گرفته است، تمرکز جلسات بر روی برقراری ارتباط درمانی، تعریف و توصیف اختلال، آموزش بیمار در خصوص فرآیندهای درمان و مهارت آموزی می باشد.
وی افزود: از جمله آسیبهای دیگری که سلامت روان افراد را تحت تاثیر قرار میدهد تجربه خشونت است، خانواده ای که خشونت را تجربه می کند نیاز به حمایت اجتماعی دارد و در زمینه خشونت خانگی نقش و جایگاه تیم سلامت در نظام بهداشتی در جهت تأمین حداقل حمایت روانی - اجتماعی به قربانیان و کودکان آنها است.
گفتنی است: این کارگاه با هدف توانمندسازی کارشناسان سلامت روان شاغل در مراکز جامع خدمات سلامت تحت پوشش بمنظور شناسایی بموقع و انجام مداخلات روانشناختی مناسب برای افراد دارای مشکلات روانپزشکی و همچنین موارد دارای خشونت خانگی(کودک آزاری و همسر آزاری) در تاریخ 20 و 21 دیماه برگزار شد.
روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان
comment