اصول صحيح تغذيه براي داشتن دوره سالمندي سالم و با نشاط
رعایت اصول تغذیه صحیح در دوره سالمندی سبب می شود فرد سال های عمر خود را با نشاط و راحتی بیشتر طی نماید و کمتر در معرض بیماری های شایع قرار گیرد.

اصول صحيح تغذيه براي داشتن دوره سالمندي سالم و با نشاط
رعایت اصول تغذیه صحیح در دوره سالمندی سبب می شود فرد سال های عمر خود را با نشاط و راحتی بیشتر طی نماید و کمتر در معرض بیماری های شایع قرار گیرد.
به گزارش روابط عمومی - مسعود فیروزکوهی کارشناس تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با اعلام این مطلب گفت: سالمندان، بزرگان و پیشکسوتان هر خانواده هستند که عمری را برای بقا و سلامتی خانواده تلاش کرده اند و اکنون انتظار می رود در نهایت کرامت و احترام، دوران استراحت، گردش، ورزش و تفریح و همدمی با دوستان را بگذرانند .
به گفته فیروزکوهی، اگر وضعیت تغذیه گذشته سالمند مطلوب نبوده، یا مصرف مواد غذایی زیان آور بیشتر بوده و فشارهای زندگی بلحاظ مالی و روانی زیاد بوده باشد ، اتفاقات ناگوار طبیعی و غیر طبیعی را تجربه کرده باشند، ممکن است هم اکنون با بیماری های مختلف غیرواگیر و مزمن، بیماری های اسکلتی و کمبود مواد مغذی و سوء تغذیه مواجه شده باشند که نیاز به مصرف دارو و مراقبت و تغذیه درمانی منطبق با بیماری را ضروری می کند.
وی افزود: اضافه وزن و چاقی ، فشار خون بالا ، چربی خون ، دیابت ، بیماری های قلبی - عروقی و بیماری های تنفسی و امثال آن ، مشکلاتی هستند که برخی سالمندان با آن درگیر هستند.
کارشناس تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه افزود: غذای سالمندان باید متنوع ، ساده و کم حجم ، منطبق با علائق او و بلحاظ نرمی یا سفتی با توجه به وضعیت دندان هایش باشد.
وی گفت: بجای 3 وعده غذایی اصلی ، 6 وعده غذایی متوسط داشته باشند و پروتئین و کربوهیدرات پیچیده را به اندازه و چربی ها را کمتر مصرف کنند.
وی مصرف 8تا 6 لیوان آب و مایعات را در روز ضروری دانست و گفت: در فواصل 2 ساعته در زمان بیداری مصرف مایعات ضروری است، چراکه سالمندان دچار کاهش حس تشنگی می شوند و اگر مایعات کافی دریافت نکند ، دچار سردرد، ضعف عضلانی، خشکی پوست و بهم ریختن عملکرد غدد و اندام ها شده ، به کلیه هایشان فشار می آید.
فیروز کوهی افزود: مصرف گوشت ماهی، مرغ، سفیده تخم مرغ، حبوبات و لبنیات کم چرب، پروتئین کافی بعلاوه بخش عمده ای از ویتامین ها و املاح مورد نیاز بدن را تامین می کند و مصرف غلات سبوس دار و نان جو انرژی لازم با همراه بخشی از سایر ریز مغذی ها را به بدن رسانده و مصرف سبزی جات همراه وعده های غذایی و میوه ها در میان وعده ها بخش عمده ای از فیبر ، املاح و ویتامین ها و آنتی اکسیدان های بدن را تامین می کند.
comment