اصل اساسی مقابله با بیماری هاری، آموزش عمومی و رعایت توصیه های بهداشتی است
افزایش سواد سلامت جامعه در خصوص بیماری هاری و رعایت توصیه های بهداشتی راه مقابله با این بیماری است.

به گزارش روابط عمومی- دکتر مهدی زنگنه، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با بیان این مطلب گفت: بیماری هاری از هزاران سال قبل شناخته شده است و در واقع یک عفونت حاد سیستم عصبی مرکزی که بسیار کشنده است و انسان و سایر حیوانات خونگرم پستاندار به طور تصادفی و غالبا از طریق گزش به آن مبتلا می شوند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در خصوص اهمیت این بیماری گفت: هاری یکی از بیماریهای عفونی، خطرناک، شدیداً کشنده و مشترک بین انسان و حیوان میباشد، بطوری که پس از ظهور علائم بالینی چه در انسان و چه در حیوان درمان پذیر نبوده و بیمار محکوم به مرگ خواهد بود.
وی اصلی ترین راه سرایت این بیماری را از طریق گازگرفتن حیوانات آلوده عنوان کرد و افزود: معمولا 2 تا 8 هفته پس از آلودگی در انسان علایم ظاهر می شود و افرادی که مورد گاز گرفتگی حیوانات قرار می گیرند اگر بلافاصله و در اسرع وقت به مراکز درمان پیشگیری از هاری مراجعه و تحت اقدامات درمان پیشگیری قرار گیرند می توان از ابتلای به بیماری هاری در آن ها جلوگیری کرد.
دکتر زنگنه با اشاره به این موضوع که هرگز روی زخم حیوان گزیده را نبندید و پانسمان نکنید، ادامه داد: در صورت گزش، بلافاصله و در اسرع وقت، با استفاده از دستکش یک بار مصرف استریل، لابلای زخم را با آب تمیز و صابون " با استفاده از گاز استریل" حداقل به مدت 15 تا 20 دقیقه عمیقا شست و شو و در جریان آب روان قرار دهید تا ویروس هاری از محل زخم خارج شود.
گفتنی است: ۲۸ سپتامبر روز جهانی هاری نامگذاری شده است و شعار امسال "همه برای یک، سلامت واحد برای همه" در نظر گرفته شده است.
روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان
comment