استحکام و تعالی بنیان خانواده با توانمندسازی والدین
والدین باتوجه به اینکه الگوی فرزندان خود هستند با افزایش دانش وتوانمندسازی به تقویت بنیان خانواده کمک شایانی می کنند

به گزارش روابط عمومی _ فاطمه سرگزی، مدیر سلامت روان معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در کارگاه آموزشی تقویت بنیان خانواده که برای کارشناسان سلامت روان مراکز تحت پوشش معاونت بهداشت برگزار شد گفت: آموزش اصول تقویت بنیان خانواده برنامه با هدف کاهش عوامل خطر بروز رفتارهای مشکل ساز در نوجوانان در خانواده و ایجاد عوامل حمایتی در سنین ابتدای دوران نوجوانی و والدین آنهاست که بر اساس عوامل حمایتی و خطر آفرینی انجام میشود.
وی ادامه داد: در این دوره آموزشی به والدین در مورد عواملی که محرک یا بازدارندة رفتارهای مشکل ساز در نوجوانان هستند و به ما کمک میکنند تا قبل از درگیری آنها با رفتارهایی که عواقب طولانی مدت و جدی برای آنها و جامعه به همراه داشته باشد،می آموزیم تا به شیوهای موثرمدیریت کنند
خانم سرگزی ادامه داد: با گذر از کودکی به نوجوانی دغدغه های والدین در مورد تندرستی و سلامت جسمی فرزندان کاسته شده و توجه به رفتار نوجوان و مشکلات رفتاری احتمالی او فزونی می یابد و گهکاه رنگ نگرانی به خود می گیرد. مادران و پدران در جستجوى راهکارهایى بر مىآیند که نوجوانان را به سلامت از مخاطرات این دوران گذر دهند. خانواده مهمترین محیط براى پیشگیرى از مشکالت رفتاری از جمله سوءمصرف مواد است و والدین موثرترین افراد زندگى نوجوانان هستند. آنان از ابتداى زندگى مهمترین الگوى رفتارى فرزندان محسوب میشوند.
مدیر سلامت روان معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان افزود: همه والدین آگاه به دور نگه داشتن فرزندانشان از مصرف مواد اهمیت مىدهند. باید تاکید کنیم مهارتهایی که در این برنامه از آن سخن میگوییم مهارتهایی است که صرف نظر از جنبه پیشگیری از اعتیاد، بطور عام به استحکام و ثبات خانواده، ارتباط مناسب اعضای خانواده با یکدیگر و رشد و تکامل سالم فرزندان کمک می کند.
وی گفت: برخی والدین در دوره نوجوانی تاثیر دوستان را مهم تر از نقش پدر و مادر در نظر میگیرند، بدون این که بخواهیم نقش مهم همسالان را کتمان کنیم، باید بگوییم که اکثر پژوهشهای دنیا نشان میدهند که والدین در دوره نوجوانی هم قویترین الگوی فرزندان خود هستند و بیشترین نفوذ را بر آنها دارند. پدر و مادر در صورت داشتن مهارتهای فرزندپروری میتوانند در تقویت تاثیر مثبت دوستان و جلوگیری از تاثیر منفی احتمالی و فشار همسالان نقش تعیین کننده ای داشته باشند. در واقع والدین میتوانند به شیوه های متعددی به رشد مثبت نوجوان کمک کنند و آنها را از سوء مصرف مواد باز دارند.
وی عنوان کرد: همچنین والدین و نوجوانان خواهند آموخت ،برای دوران نوجوانی، ایده هایی در مورد شیوه های موثر تعیین حد و مرزها، قوانین و پیامدها و روشهای ارتباط موثر وجود دارد به گونه ای که فرزندشان به حرف آنها گوش میدهد و همواره بر این باور است که شما او را دوست دارید.
خانم سرگزی تاکید نمود: اگر برای تقویت بنیان خانواده تان دغدغه دارید و برای یادگیری روشهای بهبود ارتباطی با فرزندتان مشتاقید ،لطفا به نزدیکترین مرکز جامع خدمات سلامت نزدیک محل سکونت خود مراجعه و در کلاسهای تقویت بنیان خانواده که بصورت رایگان توسط کارشناسان سلامت روان برگزار میشود ثبت نام و شرکت فرمایید. شما لایق تجربه ارتباطاتی ارزشمند هستید.